Met volle angst vooruit!

We zijn inmiddels zo’n 2 maanden verder nadat ik jullie vertelde over mijn toekomstdromen en plannen. Het opzetten van mijn eigen coachingsbedrijf.. Het leek me tof om jullie hier uitgebreid van op de hoogte te houden. Ik deel af en toe wel eens wat via Instagram maar in een blog kan ik toch meer vertellen! :)

Één van de meest gestuurde persoonlijke berichtjes als reactie op Instastories of posts over het starten van mijn eigen bedrijf is hoe knap mensen het vinden. Hoe knap het is dat ik dit aan durf te gaan. Hoe knap het is dat ik mijn onzekerheden niet de overhand laat krijgen. En hoe lief deze berichtjes ook zijn (DANK! ♥).. Het zette me enorm aan het denken!

Want ook ik ben soms enorm onzeker, vol angst laten we maar zeggen! Mijn hoofd draait op sommige momenten overuren en ‘s avonds in bed kan ik enorm piekeren. Maar toen ik hier aan begon heb ik een besluit genomen en dat besluit herhaal ik minstens tien keer per dag: ik laat mijn angsten en onzekerheden niet in de weg staan van mijn uiteindelijke doel. Punt.

Dromen.

Het starten van mijn eigen coachingsbedrijf is al jaren mijn droom. Toen ik net zwanger was en met Josianne in Parijs was om te schrijven schreef ik aan het starten van een eigen coachingsbedrijf. Toen bleek nog niet de juiste tijd te zijn en na weer 2 jaar werkervaring te hebben opgedaan is nu het échte moment daar! Een droom die ik uit ga laten komen.

Er zijn al veel dromen uitgekomen in mijn leven (trouwen, kindje, huis, reizen) maar bussiness wise kon ik het nooit helemaal vinden. Ik heb mooie banen gehad en enorm veel geleerd door te werken met pittige doelgroepen en in moeilijke omstandigheden dus je zult mij niet horen klagen. Al die ervaringen hebben mij zoveel geleerd en mij laten groeien zowel als mens en als professional.

Maar ondanks die zelfverzekerdheid zat er ook een hoop angst en onzekerheid. Een eigen bedrijf starten, kan ik dat wel? En ik denk dat dat voor heel veel mensen geldt.

Angst.

Angst is een slechte raadgever zeggen ze wel eens en daar ben ik het enorm mee eens. Zodra je ook maar éven groot durft te dromen zijn daar AL die belemmerende overtuigingen weer die je door de jaren heen in je hoofd hebt opgebouwd en die je niet zomaar even weg kan sturen.

Mijn belemmerende overtuigingen liggen vooral op het gebied van zakelijke dingen. “Hoe ga ik dit financieel allemaal doen? Hoe ga ik mensen laten betalen? Factureren? En hoe moet ik dat dan doen qua financiële administratie? Als ik klanten heb weet ik zeker dat ik veel te bieden heb maar hoe krijg ik die klanten eigenlijk? Misschien moet ik er toch maar niet aan beginnen.. Er zijn al zoveel coaches, wie zit er nou specifiek op mij te wachten?”

Je ziet dat zodra de eerste negatieve gedachte zich aandient je brein daar heel graag in mee gaat. Voelde ik mij eerst alleen nog onzeker over zakelijke dingen tackle ik ook gelijk maar even mijn eigen kwaliteiten op het gebied van coachen. Gewoon omdat het kan. Omdat mijn brein dat kan en ik dat zelf toe sta. Want als ik lekker in mijn comfort zone blijf ben ik veilig! Maar dat accepteer ik dus niet meer en ik sta mijn brein niet meer toe zo te denken.

Ga die comfort zone uit en maak je dromen waar.

Ik weet nog zo onwijs goed hoe ik mij voelde op mijn laatste werkdag. Ik had afscheid genomen, stapte in de auto om naar huis te rijden en ik voelde die e-nor-me steen in mijn maag. Ik had er letterlijk een zere buik van. Ik voelde mij misselijk, had steken in mijn buik en ik had het ongelofelijk warm. Wat had ik gedaan? Ik had gewoon moeten blijven zitten waar ik zat. Ik was dan wel niet gelukkig maar ik wist in ieder geval waar ik aan toe was.

Dat was LETTERLIJK wat ik dacht.

Ik verkoos een veilig gevoel boven mijn geluk.

En ik denk dat heel veel mensen (onbewust) zo denken. Het is je comfort zone die enorm gaat steigeren omdat jij keuzes maakt die buiten deze zone liggen.. Dit was dan ook het moment dat ik besloot mijn eigen gedachten eens enorm te gaan analyseren in plaats van dat alleen bij clienten te doen en dat heeft mij zoveel inzicht gegeven. Het is een feit dat wij de keuze hebben de gedachten te denken die wij willen denken. We zijn ons vaak totaal niet bewust van de gedachtes die wij hebben en nemen ze allemaal maar voor waarheid aan. Maar is dit ook zo? Luister jij wel eens kritisch naar je eigen gedachten? Het heeft letterlijk mijn kijk op zoveel dingen in mijn leven verandert! Maar dat is materiaal voor een ander blog ;-)!

Door hiermee aan de slag te gaan heb ik mijzelf een mindset aangeleerd die er voor zorgt dat ik nog steeds angst voel maar er niet meer naar luister. Zoals ik al zei: angst is een slechte raadgever. Misschien luister ik er wel naar maar ik probeer hier een neutrale rol in te hebben. “Prima dat deze gedachtes er ook zijn, die mógen er ook zijn, maar ik neem ze niet meer voor waarheid aan”.

Nu klinkt dit heel simpel maar hier gaat een hoop training aan vooraf! Iets wat ik ook wil gaan gebruiken in mijn coachingspraktijk :)!

Met volle angst vooruit!

Dit alles wil niet zeggen dat het alleen maar leuk is om je dromen na te jagen en dat alles gelijk uitpakt zoals je het in gedachten hebt.. Waar het voor mij om gaat is dat ik iedere keer de keuze maak om mijn hoop boven mijn angst te verkiezen. Mijn vastberadenheid boven mijn onzekerheid en mijn enthousiasme boven mijn angst om te falen.

Ik ga dit doen. Op wat voor manier dan ook. En zo niet, dan toch. Want al val ik 100 keer, ik zal ook 100 keer een manier te bedenken om weer op te staan.

En dat kun jij ook!

 

 

Gerelateerde artikelen

11 reacties

 • Reageren
  Jenn
  2 augustus 2018

  Mooi om te lezen, heel veel succes!
  Jenn onlangs geplaatst…Augustus mini-bucketlistMy Profile

 • Reageren
  Eveline
  2 augustus 2018

  Ook al kennen we elkaar niet, ik ben zo trots op jou! Het is zo makkelijk om in je comfortzone te blijven zitten, de tijd gaat zo snel. Om daar dan uit te stappen en een grote sprong in het onbekende te wagen is iets wat weinig mensen durven. Je bent een fantastisch rolmodel! ( En dat op deze leeftijd)

  • Reageren
   Roos
   2 augustus 2018

   Eveline, wat een ontzettend lieve woorden! Dankjewel daarvoor <3 wauw! Het is inderdaad heel erg makkelijk om in je comfort zone te blijven, ook voor mij, maar ik moet dit doen. One way or another :D! XX

 • Reageren
  Aafke
  2 augustus 2018

  Don’t let your fear of what could happen make nothing happen.
  Zet ‘m op Roos! Ik vind het heel stoer dat jij (jullie) dit doen!

  • Reageren
   Roos
   2 augustus 2018

   Hey Aafke, wat lief dat je een berichtje achter laat! Dankjewel, ik ga mijn uiterste best doen :D! X

 • Reageren
  Bianca
  2 augustus 2018

  Dit gaat helemaal goedkomen! Geloof in je zelf en je eigen kunnen! Xx

 • Reageren
  Akke
  2 augustus 2018

  Mooi gezegd!! Je komt er wel!

 • Reageren
  Darina
  2 augustus 2018

  Heel inspirerend! Het gaat je lukken.
  Darina onlangs geplaatst…Een weekend in Parijs | Dag 3My Profile

 • Reageren
  Mariska
  2 augustus 2018

  Wel heel erg spannend allemaal hoor, kan ik me voorstellen. Maar ook goed dat je hebt gekozen om toch ergens anders je geluk te zoeken :) Heel veel succes!
  Mariska onlangs geplaatst…Zó kom je NIET in de schuldenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.