Over verwachtingen overtreffen, uit je comfort zone en blij en bang op hetzelfde moment!

Wauw, wat ben ik overspoeld met reacties gisteren op de aankondiging van mijn e-cursus en de mogelijkheid om je hier nu al voor in te schrijven! Het overtrof al mijn verwachtingen en maakte me tegelijkertijd enorm blij en enorm ‘bang’.

Gisteren kwam de eerste blog online in de reeks blogs die ik geschreven heb over het thema ‘wat wil ik nou écht en hoe kom ik hier achter‘. En ondanks dat het hier op mijn blog qua reacties een beetje stil bleef ontplofte mijn Instagram met ontzettend veel lieve, leuke en positieve berichtjes over alle mensen die zich ingeschreven hadden en er al helemaal zin in hadden.

Na een kwartiertje hadden zich al 16 mensen ingeschreven, dit had ik totaal niet verwacht.. En niet op zo’n manier van ‘ooooooh dit had ik nou éeeeecht niet verwacht’. Ik had dit ECHT niet verwacht!

Door de dag heen zag ik dat nummer maar oplopen en oplopen en ik begreep er niks van. Had ik dan zo’n verkeerde inschatting gemaakt? Ik had al wel eerder berichtjes ontvangen van mensen die zin hadden om met de cursus aan de slag te gaan maar dat het er zoveel zouden zijn had ik gewoon absoluut niet verwacht. Mijn doel was 100 mensen, 100 mensen (in totaal) die zich aan zouden melden voor de cursus en ik zou een heel marketing plan op gaan zetten voor de lancering. Ik zou betaalde Facebook & Instagram advertenties gaan inzetten, er ‘reclame’ voor maken op mijn social media accounts en het vooral overal vertellen!

Tot ik gisteravond keek en zag dat er zich al 200 mensen hadden aangemeld.

200 mensen hadden zich binnen nog geen 12 uur ingeschreven.

Ik wist niet wat mij overkwam! En hoe blij het mij ook maakte (OHMYGOD ZOVEEL MENSEN ZIJN GEÏNTERESSEERD IN WAT IK TE VERTELLEN HEB) tegelijkertijd kreeg ik ook een beetje een kriebel in mijn buik. Geen fijne maar juist een hele nare. Maar na 27 jaar herken ik die wel, het is een kriebel van onzekerheid. Het gevoel dat ‘dit toch niet de bedoeling was’. ‘Dit kan ik toch helemaal niet’. Al die mensen verwachten iets van mij.. Ik heb dit nog nooit gedaan!!!

Daar issie weer.

De oude vertrouwde comfort zone eikel in mijn hoofd die het niet uit kan staan dat ik niet in mijn veilige en vertrouwde kringetje blijf maar er mega uit aan het breken ben. Die allerlei ongefundeerde bezwaren aan gaat leveren en inzet op mijn onzekerheid. Want natuurlijk vind ik dit allemaal enorm spannend! En hoe meer mensen er aan mee doen, hoe meer mensen je teleur kunt stellen als het niet is wat mensen eigenlijk verwacht hadden! Maar HOE LEUK is het. Om zoiets nieuws neer te zetten, om zo mijn hart te volgen en te delen wat ik ‘weet’.

En ik ben er ook zo zat van.

Die eeuwige onzekerheid of het lekker op je ‘plekkie’ blijven zitten. En dat is toch ook juist waar mijn hele cursus om gaat? Er achter komen wat je echt wil. Er uit halen wat er in zit. Je dromen achter na gaan, wat andere mensen daar ook van denken. En dat zal niet altijd de makkelijkste weg zijn of de makkelijke keuze.. Vaak is het veel gemakkelijker en veiliger (en hoef je een stuk minder vragen te beantwoorden) als je gewoon op de plek blijft zitten waar je bent. Maar maakt dat je echt gelukkig? Mij niet! Ik hoop dat je de kans grijpt om te gaan doen wat je echt wil!

Dankjewel dat je je ingeschreven hebt voor mijn ecursus.
Dankjewel dat je er vertrouwen in hebt dat ik iets tofs te vertellen heb.
En dankjewel dat je er voor open staat om uit je comfort zone te gaan en écht te gaan doen wat je wil.

Ik hoop dat je daar nog gelukkiger van gaat worden!

 

P.S. Mocht je je nog niet ingeschreven hebben en mij nog zenuwachtiger willen maken? ;-) Schrijf je hieronder gauw in!Gerelateerde artikelen

6 reacties

 • Reageren
  Jennifer
  25 mei 2018

  Altijd maar die mogelijke verwachtingen die wij onszelf opleggen. Ik heb zelf al te vaak niet kunnen genieten van een situatie omdat ik bang was niet te voldoen aan de verwachtingen die ik dacht andere hadden. Zeker een puntje om aan te werken.
  Ik heb er zin in, kom maar op met die cursus!

 • Reageren
  Saskia
  25 mei 2018

  Je bent hartstikke enthousiast, dat werkt aanstekelijk! Gefeliciteerd met deze mooie start!

  En mocht je, voor je je cursus verstuurt, hem nog willen laten checken op tikfoutjes o.i.d., je mag me altijd mailen. Dat is deels mijn werk (wat ik normaal gesproken graag doe, maar ik heb nog lekker verlof :-)).

  En uiteraard ga ik me ook aanmelden!

 • Reageren
  Marjoleine
  25 mei 2018

  Wat spannend! En zooo tof dat al zo snel zoveel mensen zich hebben aangemeld. Weet zeker dat je het super goed gaat doen <3
  Marjoleine onlangs geplaatst…Mijn verjaardagsweekend!My Profile

  • Reageren
   Roos
   28 mei 2018

   Dankjewel Marjoleine, wat lief <3!! Ja heeel erg gaaf, vooral als je het ook zo niet verwacht had haha! :D

 • Reageren
  Darina
  28 mei 2018

  Ik heb me ook aangemeld! Ik ben zo benieuwd! Ik herken die onzekerheid wel. Ik heb zin in de cursus!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.