Trots

Wauw wat is mijn leven verandert in de afgelopen maanden. Ik ging van mij enorm uitgeblust voelen naar een levenslust waar je u tegen zegt haha. Natuurlijk vertel ik er over in mijn dagboekjes maar ik voelde vandaag dat ik er graag nog wat meer over wil vertellen ♥!

1 april was de dag dat ik thuis zat. De dag ervoor reed ik met een enorme knoop in mijn maag weg van mijn werk waar ik, na een heel fijn afscheid, een jaar keihard gewerkt had. En 1 april was ik thuis en viel er een enorme last van mijn schouders.

Hoe eng het op dat moment ook voelde, thuiszitten zonder uitzicht op iets, ik wist dat het goed voor mij was. Ik voelde me al maanden uitgeblust. De combinatie van een pittige, onregelmatige, baan en veel  leerprocessen vanuit mijn privé situatie zorgden er voor dat ik het gewoon echt even niet meer wist. Het was niet zo dat ik me constant verdrietig voelde, ik had ook zeker goede dagen, maar ik wist het gewoon allemaal even niet meer. Ik was de focus totaal kwijt en daarnaast begon ik mij steeds meer te realiseren dat dit niet meer was waar ik gelukkig van werd. Gelukkig weet ik redelijk goed waar mijn grenzen liggen want als ik ze nu niet aangegeven had weet ik zeker dat ik uiteindelijk overspannen thuis zou hebben gezeten!

Nadat ik de tijd heb genomen om te slapen, veel bij te slapen, deed ik gewoon even niets. Ik zorgde voor Kay en Flynn, sliep wanneer Flynn sliep en deed vooral dingen die ik leuk vond. Veel met vriendinnen afspreken, wandelen, koken, bakken, bloggen, lezen. Mezelf even de tijd gunnen voordat ik zou gaan soulsearchen want ik wist dat dat er aan zat te komen. En dat was ook oké maar daar moest ik wel klaar voor zijn :)!

Het soulsearchen ging sneller dan gedacht. Ik nam de tijd voor mijzelf en eigenlijk kwamen de antwoorden al vrij gauw. Soulsearchen klinkt vaak heel zweverig maar voor mij is dat het niet. Rust nemen voor mijzelf, vooral veel schrijven over wat er in mijn hoofd omgaat, af en toe een praktische oefening and we’re good to go. Ik snap dat het niet voor iedereen zo werkt maar dat is ook niet gek. Ik ben al vanaf mijn 16e, toen ik begon met de opleiding voor maatschappelijk werker, dol op zelfontwikkeling en daar altijd mee bezig. Dat is inmiddels 11 jaar (yes, i’m getting old!) en ik ken mijzelf erg goed.

Het grappige is dat het idee om een eigen coachingspraktijk te beginnen al heel lang ergens in mijn hoofd zat maar er steeds allerlei redenen waren waarom dit niet kon. Toen ik eenmaal de knoop had doorgehakt begonnen er opeens allemaal vragen van jullie binnen te stromen via Instagram: wat ben je eigenlijk aan het doen om er achter te komen wat je wil in je leven? Wat doe je nou precies? Kun je mij hier ook bij helpen? Ik ben helemaal niet zo van ‘de kracht van het universum’ en dat soort dingen maar toen ik eenmaal de beslissing genomen had om als coach te gaan werken stroomde er een hulpvraag binnen. Dat moet gewoon zo zijn toch?

Het voelde gelijk goed. Ik hakte de knoop door en besloot jullie hulpvraag uit te gaan werken tot een e-cursus! Inmiddels hebben zich al bijna 600 mensen opgegeven voor de e-cursus, staat er een inschrijving bij de KVK gepland, lanceert de website op 1 oktober en is vanaf dan mijn eigen coachingspraktijk een feit.

En ik meen het oprecht: ik heb me nog nooit zo goed gevoelt.

Zo vol vertrouwen terwijl alles zo onzeker is. Zo vol inspiratie en zin om te werken terwijl ik meer werk dan ooit. Hoe het ook allemaal gaat lopen, ik weet dat ik de juiste beslissing genomen heb! Weinig last van mijn chronische pijn, ik zit bomvol ideeën en waar ik eerder veel kon twijfelen ben ik opeens verandert in de grootste doorpakker die je je bedenken kunt.

Ik ben trots op mijzelf. Trots dat ik mijn grenzen ken. Trots dat ik doorgepakt heb en trots dat 1 oktober mijn hele leven gaat veranderen. Dat ik er achter ben gekomen wat ik wil doen, waar mijn passie ligt en dat ik, misschien jou wel, ga coachen in het vinden van een positieve mindset zodat je van daaruit alles kunt handelen wat het leven jou voor de voeten gooit! ♥

 

Gerelateerde artikelen

9 reacties

 • Reageren
  Shirley
  24 augustus 2018

  Wat een heerlijk bericht, lekker bezig! En 1 april is gewoon een toffe datum, hier ook de datum dat ik voor mezelf begon. Geen grap ;)
  Shirley onlangs geplaatst…Tip: de loop’walvis’ van BontoyMy Profile

 • Reageren
  Darina
  24 augustus 2018

  Heel inspirerend. Ik ben heel benieuwd naar de e-cursus.
  Darina onlangs geplaatst…Zo kom je erachter wat je woonstijl isMy Profile

 • Reageren
  Eveline
  24 augustus 2018

  Terecht dat je trots bent op jezelf. Je gaat dat fantastisch doen, daar ben ik zeker van. Aan jouw blogposts heb ik al veel dus ik ben heel benieuwd naar je e-cursus. Prettig weekend!

  • Reageren
   Roos
   26 augustus 2018

   Dankjewel Eveline! En wat fijn om te horen dat je er iets aan hebt <3! Ik hoop dat de e-curus je nog meer gaat brengen :)

 • Reageren
  irene | tussenmarsenjupiter
  24 augustus 2018

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat! Ik ben ook heel benieuwd naar je cursus! :)
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 95My Profile

  • Reageren
   Roos
   26 augustus 2018

   Tof Irene! :) Ik hoop dat je er iets aan gaat hebben!

 • Reageren
  Saskia
  25 augustus 2018

  Super inspirerend en heel tof om te horen! <3

 • Reageren
  Akke
  27 augustus 2018

  Mooi verhaal!! Heel veel succes met je praktijk.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.