Times are tough but so are you!

Het werden ineens drie rollen in één die we met z’n allen 24 uur per dag op ons nemen. Werknemer, juf/meester en opvoeder. En alles moet even goed gebeuren.

De werkjes van de kinderen moeten op de groepsapp van school terwijl je zo productief mogelijk mee probeert te doen met de conference call van je werk (SHIT VIDEOBELLEN? MIJN HAAR!) en tegelijkertijd een poepluier van je baby verschoont. Ondertussen draai je wassen, smeer je boterhammen, beantwoord je mail, poets je tanden, sis je naar je kinderen dat ze stil moeten zijn als je met een klant aan de telefoon hangt en werp je je partner een vernietigende blik toe, kook je avondeten, sus je driftbuien, breek je je hoofd over de staartdelingen die jij nu aan je oudste mag gaan uiteggen en voorkom je dat de jongste voor de zesendertigste keer haar vingers tussen de deur krijgt. Of nog leuker; dat ze elkaars hersens in slaan.

Je ploft ‘s avonds, als de kinderen eindelijk in bed liggen, doodmoe op de bank maar realiseert je al snel wat voor grote fout je gemaakt hebt. Hoe kom je er nu nog weer vanaf om je werk van vandaag af te maken? Je baas verwacht immers wel dat je je uren maakt. Het huis is een zwijnenstal, de pannen van het avondeten staan nog op het aanrecht en de was in de machine moet je ook nog maar weer een keer aanzetten want die stinkt inmiddels weer opnieuw naar stinksokken.

Je pakt je telefoon en scrolt even heerlijk doelloos door Instagram of Facebook maar al snel vergaat je de rust van dit moment want er komen alleen maar meer dingen op je af.

Zo blijf je in shape tijdens quarantaine!

Je kinderen nóg beter thuisonderwijs bieden? Probeer deze cursus!

Moederschap en werk combineren? Op deze manier lukt het veel beter!!

Ook zo klaar met al die rommel? Neem juist nu de tijd om eindelijk je huis te Marie-Kondoen!

Oh wat kunnen dit soort berichten je moedeloos maken. Hartstikke leuk om te werken aan je conditie en top om je huis onder handen te nemen maar HOE DAN. Zaten er niet maar 24 uren in een dag?

Als je geen kinderen hebt kan ik mij voorstellen dat dit juist een tijd is voor zelfreflectie, ontwikkeling en goed voor jezelf zorgen. Maar laat je als moeder absoluut niet gek maken.

Je doet het namelijk al fantastisch!

Dit is niet het moment om nieuwe dingen te gaan leren. Dit is niet het moment om jezelf nog meer aan te praten dat je op dieet moet. Dit is niet het moment om je baas eens te laten zien hoe fantastisch je bent en werknemer van de maand te ambiëren. Dit is niet het moment om nóg hogere eisen aan jezelf te gaan stellen dan dat je dagelijks al doet want deze tijd is gewoon hartstikke zwaar.

In tegenstelling tot al het bovenstaande is dit juist een tijd om te proberen oke te zijn met hoe het leven op dit moment is. Te accepteren dat je niet drie rollen voor 100% kunt uitvoeren. Neem het jezelf niet kwalijk als de schermtijd van je kind een heel stuk hoger is als normaal. Neem het jezelf niet kwalijk dat je om 13:00 al uitkijkt naar 20:00. Neem het jezelf niet kwalijk dat je niet zo productief werkt als normaal, je de frituurpan vaker aan zet, soms even naar boven vlucht voor 10 minuten stilte en neem het jezelf niet kwalijk als je kind niet mee doet aan iedere challenge van school, zijn huiswerk als eerste foutloos inlevert of werkjes niet 100% af heeft. Dat komt later wel.

Gooi je kinderen naar buiten met een ijsje of zet ze voor de tv, druk een pizza in de oven of rij langs je favo afhaalrestaurant en drink die kop thee in de tuin, in het zonnetje, met je favo boek in je hand. Niet iedere dag hoeft productief te zijn. Niet alles hoeft perfect te zijn. Helemaal nu niet.

Times are tough but so are you!

Je doet je best en dat is genoeg.

Jij bent genoeg!

Gerelateerde artikelen

11 reacties

 • Reageren
  Yael
  7 april 2020

  Mooi artikel! En precies even nodig. Sinds gisteren een huilende baby van 10 maanden in huis, proberen mijn werk goed te doen terwijl klanten mij de hele dag op zitten te jagen & het huis is inmiddels ontploft. Dit artikel helpt nou net inzien dat het inderdaad ook echt niet allemaal zo perfect hoeft. Dus dank je!

  • Reageren
   Roos
   8 april 2020

   Ah fijn dat dit dan net even op het goede moment voorbij kwam <3! Je kan het!

 • Reageren
  Anne
  7 april 2020

  Mooi! Ik ben ook zo iemand die deze periode het liefst wil aangrijpen om alles anders en beter en succesvoller te doen, maar deze post helpt me wel een beetje relativeren. Het is helemaal niet nodig om juist nu ineens alles anders te gaan doen, gewoon rustig aan doen en goed voor mezelf zorgen is ook al heel fijn. ;-)
  Anne onlangs geplaatst…20 for 2020 | update drieMy Profile

  • Reageren
   Roos
   8 april 2020

   Ik snap precies wat je bedoelt, ik voel het ergens ook zo.. En als het lukt is dat natuurlijk ook super! Maar het MOET niet. En waarschijnlijk is het daar nu ook gewoon geen goede tijd voor! Doen wat goed voelt en vooral jezelf niet voorbij lopen :)!

 • Reageren
  Audrey
  8 april 2020

  Jaaa, ik heb echt heel veel respect voor alle ouders nu!
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: vrolijke sloffentaart voor PasenMy Profile

 • Reageren
  Gwen
  8 april 2020

  Thanks! Dit was precies wat ik nodig had op dit moment. Ben het soms zo zat om al die ballen om hoog te houden, en ik moet het van mezelf ook nog leuk vinden… merk dat ik weer te hoge eisen stel aan mezelf… ga straks even een lijstje maken met wat ik echt belangrijk vind en hoe ik dit in de praktijk kan brengen

  • Reageren
   Roos
   8 april 2020

   Ik snap het helemaal dat je het soms zat bent. Het is gewoon veel en een lijstje kan inderdaad overzicht geven. Plan je dagen vooral niet te vol maar plan wél vooral wat tijd voor jezelf in <3!

 • Reageren
  Elsbeth
  9 april 2020

  Bedankt!

 • Reageren
  Annemieke
  13 april 2020

  Dank je wel voor dit mooie bericht. ‘32’ uur werken, kinderen thuis en ondertussen toch denken dat ik de tijd nuttig kan besteden. Nee, meestal kom ik niet verder dan doelloos voor me uit kijken.. Belangrijkste is dat we gezond zijn en we dat we het goed hebben met elkaar. Dikke knuffel

  • Reageren
   Roos
   14 april 2020

   Heel herkenbaar Annemieke maar je hebt helemaal gelijk, daar moet de focus niet op liggen maar op elkaar en gezondheid <3! Liefs!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.