Selflove talk op Valentijnsdag!

Het is vandaag Valentijnsdag en waar de blogs vol staan met toffe dingen om te doen met je partner besloot ik Valentijnsdag uit te roepen tot dag van de ‘zelfliefde’.

Je bent genoeg en je doet genoeg!

Zelfliefde klinkt altijd een beetje gek vind ik maar simpelweg betekent het dat we goed voor onszelf moeten zorgen en onszelf leren te accepteren, precies zoals we zijn. Zoals de quote hierboven al zo mooi beschrijft: je moet eerst voor jezelf zorgen voordat je anderen iets kunt geven.

Omdat wij leven in een maatschappij waarin wij tientallen keren per dag direct of indirect te horen krijgen dat wij niet goed genoeg zijn (“koop deze push up bh”, “val nu eindelijk écht af met Weight Watchers”, “de nieuwste sensatie tegen cellulites”, “met deze creme komt u écht van die rimpels af”) is het zo belangrijk om onszelf te leren weren tegen dit soort onzin.

Want als niemand het je vandaag nog vertelt heeft: je doet genoeg en je bent genoeg! Precies zoals je bent.

Wat we missen op school.

Waar we op de basis- en middelbare school leren rekenen, spellen, waar Amerika ligt en hoe onze spijsvertering werkt wordt er voor mijn gevoel een essentieel ding over geslagen: hoe werkt ons brein en hoe kun je je brein vóór je laten werken in plaats van het te laten doen wat het zelf maar wil. Het wordt een massa aan opgeslagen negativiteit want onze hersenen hebben nou eenmaal een negativiteitsbias. Simpel gezegd houdt dit in dat onze hersenen eerder alle negatieve dingen onthouden die ons overkomen of zijn overkomen dan dat het positieve dingen opslaat.

Je kunt hier aan werken en ik beloof je: je zult ZO anders naar jezelf gaan kijken. Het maakte mij al jaren zo ontzettend boos hoe wij (voornamelijk vrouwen) over onszelf, ons lichaam en ons kennen en kunnen denken dat ik besloot een boek te schrijven over zelfliefde.

Aanbieding boek (self)Love on top!

En omdat het vandaag mijn zelfverklaarde dag van de zelfliefde is heb ik besloten voor de komende 24 uur de prijs te verlagen van €14,95 naar €9,95!

Je kunt het boek hier bestellen!

In (Self)love on top leer ik jou in 7 dagen de basis te leggen voor een positiever zelfbeeld. Ik geef je tips, tricks en adviezen over hoe je kunt werken aan een positievere mindset en dit alles op een hele praktische manier!

Het boek in het kort:

Dag 1: Bepaal je startpunt.
Op dag 1 starten we met het bepalen van jouw startpunt. Op welk gebied wil jij graag het meeste groeien? Hoe vaak bekritiseer jij jezelf eigenlijk? Waar zit je onzekerheid vooral in? Wat zou er voor jou anders zijn als je positiever naar jezelf zou kijken?

Dag 2: Weet wat je denkt.
Wij denken dat de omstandigheden van ons leven bepalen hoe we ons voelen maar dat is niet waar. De gedachtes óver onze omstandigheden maken hoe we ons voelen over ons leven. Het gekke is dat 99% van de mensen zichzelf helemaal niet bewust zijn van de 60.000 gedachtes die dagelijks door ons hoofd spoken. En als je iets wil veranderen? Juist, moet je eerst weten wat je denkt! Daar gaan we op dag 2 mee aan de slag.

Dag 3: Analyseer je gedachtes.
Nu we weten wat we denken gaan we deze gedachtes analyseren. Dit doen we aan de hand van een geweldig model: het 4xG model. Hier ga ik je alles over vertellen en dit gaat je zo ontzettend veel inzicht geven in je gedachtes maar ook je gedrag en hoe je dit zou kunnen veranderen. Dit is mijn favoriete hoofdstuk! :D

Dag 4: Creëer nieuwe gedachtes en overtuigingen.
Ik leer je dat de dingen die jij nu denkt, waarvan jij bent overtuigd dat het feiten zijn, helemaal niet waar hoeven te zijn. Wat zeg ik: een heel groot gedeelte is niet waar, het zijn alleen maar gedachtes. Losse flodders die jij klakkeloos gelooft. Stel je nou eens voor dat je deze (vaak negatieve) gedachtes kunt leren controleren en voor jou kunt laten werken? Dat kan!

Dag 5: Wat houdt je tegen?
Verandering is enorm lastig, ik vertel je vandaag over de drie punten die je positieve veranderingen onderuit kunnen halen en hoe je hier mee om kunt gaan.

Dag 6: Verzamel je nieuwe overtuigingen om je heen.
Op dag 6 geef ik je 3 stappen die je kunt zetten om je overtuigingen om je heen te verzamelen zoals het stellen van grenzen bij de mensen die dichtbij je staan en het onder de loep nemen van je social media accounts.

Dag 7: practice what i preach.
Op dag 7 geef ik je de mogelijkheid om veel te oefenen met alles wat ik je geleerd heb en gaan we weer terug naar het startpunt op dag 1 om te bekijken waarin we gegroeid zijn en waarin we nog veel stappen moeten maken.

Ben jij er ook klaar mee?

Om zo negatief over jezelf, je leven, je werk en/of je lichaam te denken? Stop er dan mee en trek een week uit om met mijn werkboek aan de slag te gaan! <3 Ik heb al onwijs veel lieve berichtjes mogen ontvangen van mensen die heel veel aan het boek hebben gehad en niets maakt mij blijer dan dat!

Bestel hier het boek voor €9,95! :)

You go girl!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.