Mijn persoonlijke doelen voor februari!

Plannen, sporten en iets waar ik als een BERG tegenop zie.. Ik deel vandaag mijn persoonlijke doelen voor februari met jou! Lees je mee?

Afgelopen januari begon ik met het stellen van maanddoelen. Dit werkte zo fijn dat ik van plan ben dit het gehele komende jaar te gaan doen. Voor de ene maand misschien grotere en voor de andere maand kleinere doelen maar ik vind het zo fijn om het op te schrijven en concreet te maken. Het maakt dat ik de doelen echt wil behalen en het niet voelt als een ‘onmogelijke’ taak of iets wat je iedere keer uitstelt. Heel erg fijn!

Mijn doelen voor januari waren op het gebied van vegetarisch eten, de eerste stap maken richting sport en minimaliseren. Als je het leuk vindt kun je die hier terug lezen! Voor februari maakte ik weer nieuwe doelen die ik vandaag met jullie ga delen.

Doel 1: aan de slag met leren plannen!

Ik ben altijd al een hele slechte planner geweest en ik merk dat nu mijn leven nog drukker is geworden (met de komst van Morris) dat ik er gewoon niet meer ‘mee weg kom’. Ik moet écht goed gaan plannen. De tijd die ik heb beter benutten. Mijn werk, Kays werk, dingen van de basisschool van Flynn, ons sociale leven, sport.. Alles moet een plekje krijgen en het liefst zonder stress of het gevoel van hele drukke dagen te hebben want als ik iets niet wil is het die moeder zijn die ‘altijd druk is’.

Ik besloot daarom om jullie hulp te vragen een aantal weekjes geleden via Instagram. Ik kocht de structuurjunkie planner, downloade een schoonmaak rooster en ik ben nu 2 weken van alles aan het uitproberen. De maand februari wil ik gebruiken om mij te verdiepen in plannen, op welke manieren kun je plannen en wat werkt voor mij. Ik hou jullie hier natuurlijk over op de hoogte en tips zijn altijd welkom!

Doel 2: twee keer per week sporten.

Ik wil de gehele maand februari in ieder geval twee keer per week blijven sporten. Op dinsdagochtend doe ik nu crossfit en op vrijdagavond ga ik boksen. Ik wil deze hele maand twee keer per week sporten om mijn lichaam meer en meer aan sport en beweging te laten wennen en vanaf maart proberen hier af en toe een extra keer aan toe te voegen als het uitkomt. Misschien af en toe op zondagochtend de bokstraining mee te pakken maar eerst deze maand strak 2 keer per week blijven gaan!

Doel 3: administratie op orde krijgen.

Een vre-se-lijk doel maar wel echt één die heel hard nodig is. Ik wil onze administratie op orde krijgen.

Het is momenteel te rommelig, het stapeltje met brieven die niet netjes opgeborgen worden wordt steeds hoger. Ik ben dingen kwijt en ik ben het overzicht sowieso al een tijdje kwijt. Het wordt tijd om deze akelige klus aan te pakken en aan het einde van de maand februari onze gehele administratie weer TOP voor elkaar te hebben.

Als jij hier tips voor hebt zijn ze ook heel erg welkom want een fijn systeem heb ik eigenlijk nog niet gevonden hiervoor!

Doel 4: iedere dag starten met een gezond ontbijt!

Een gezond ontbijt, ik merk dat het zo goed is voor mij. Ik voel mij gelijk zoveel beter, minder last van mijn darmen ook, en toch kies ik vaak voor snel snel. Gauw een boterham met pindakaas en een banaan naar binnen werken terwijl ik Flynns broodtrommel klaarmaak of Morris zijn flesje.

Ik wil heel graag eventjes de tijd nemen voor mijzelf om mijn dagen te starten met een gezond ontbijt. Al is het een kwartiertje. Een kom havermout met fruit en een kop thee er bij maken. Ik wil echt mijn best gaan doen om dat deze maand iedere dag te gaan doen. Even een klein momentje voor mijzelf creëren. Eens kijken hoe ik dit voor elkaar ga krijgen :)!

Dit zijn mijn 4 doelen voor februari! Stel jij jezelf maandelijks doelen? En zo ja: welke doelen heb jij deze maand?

Gerelateerde artikelen

9 reacties

 • Reageren
  Jenn
  3 februari 2020

  Mooie doelen, lijkt me zeker haalbaar! Ik stel ook iedere maand doelen idd, die van mij vind je op mijn blog :)
  Jenn onlangs geplaatst…Minibreak in LimburgMy Profile

 • Reageren
  Lisanne
  3 februari 2020

  Tip voor gezond ontbijt: overnight oats, hoef je vaak in de ochtend weinig meer aan te doen! Ik dee havermout en amandelmelk in een bakje ‘s avonds. ‘S ochtends appel snijden en kaneel eroverheen. Vult ook veel beter dan een boterham!

  En die administratie… moet je werkelijk álles bewaren vraag ik me vaak af?

  • Reageren
   Roos
   3 februari 2020

   Dit heb ik vaak geprobeerd maar vind ik dus niet lekker.. Terwijl ik normaal best gek ben op havermout! Misschien toch maar weer eens proberen <3
   Ik bewaar absoluut niet altijd alles maar ik moet wel alle belangrijke dingen op de juiste plekken hebben zodat ik het snel kan vinden!

 • Reageren
  Darina
  3 februari 2020

  Mooie en haalbare doelen. Dat van die administratie is wel herkenbaar en moet ik ook zeker meer gaan structureren.
  Darina onlangs geplaatst…De heropening van warenhuis La Samaritaine in Parijs in 2020My Profile

  • Reageren
   Roos
   3 februari 2020

   Ja juist dat haalbare vind ik heel fijn. Beter een aantal kleine, haalbare doelen dan een jaardoel wat zo groot is dat je er niet eens aan begint! :)

 • Reageren
  Tamara
  3 februari 2020

  Wat een goede nieuwe doelen! Die van het sporten deel ik met je. In januari wilde ik al meer gaan sporten maar door omstandigheden niet gelukt. Nu ga ik deze maand weer opnieuw proberen en is de motivatie nóg groter
  Tamara onlangs geplaatst…De Nike ZoomX Vaporfly hardloopschoen: vals spelen of terecht winnen?My Profile

 • Reageren
  Rachel Kromdijk
  4 februari 2020

  Deze doelen kan ik ook allemaal wel gaan doen, nu nog gewoon doen!
  Rachel Kromdijk onlangs geplaatst…Je eigen bruiloft regelenMy Profile

 • Reageren
  Jolien
  18 februari 2020

  Sinds ik deze tabbladen gebruik; geen stress meer over de administratie. Ik verdeel ze wel in twee delen (en dus twee ordners). Veel meer tips nog op Nibud ook om je administratie wat overzichtelijker te maken!

  https://winkel.nibud.nl/consumenten/tabbladenset
  Succes!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.