Mijn 3 doelen voor januari!

Allereerst nog een heel erg goed 2020 gewenst! Als je mij volgt op Insta weet je dat mijn 2020 allerminst leuk begon maar hee, we doen gewoon net alsof het nieuwe jaar vandaag begonnen is en ik deel dan ook mijn doelen voor januari met je!

Ik hoop dat je een geweldige oud & nieuw hebt gehad vol gezelligheid, oliebollen, vrienden, familie of lekker in je pyjama op de bank. Als jij je er maar fijn bij hebt gevoelt, dat is het belangrijkste.

Ik zat thuis met zieke kindjes en bracht mijn 00:00 door met een heel ziek jongetje in mijn armen. Zo vervelend, niet een fijne manier om het jaar te starten.

Ik kan er wel 1000 woorden aan wijden maar onze decembermaand was in één woord ruk. Kindjes die om en om ziek zijn geweest, Kay en ik die elkaar afwisselen met ziek zijn, de feestdagen die daardoor in het water vielen. Ontzettend balen. Momenteel is Flynn gelukkig weer beter en is Morris aan de beterende hand. De nachten zijn zwaar met soms maar een half uurtje slaap hier en daar maar ook daar lijkt iets verbetering in te komen gelukkig. Fingers crossed! ★

3 doelen voor januari.

Mijn januari begint gewoon iets later maar ik heb besloten om mijzelf iedere maand een aantal doelen te stellen. Jaardoelen vind ik zelf vaak zó groot; ik kan het beter opdelen in kleinere maandelijkse doelen.

Ik stelde mijzelf deze 3 doelen voor januari, op de laatste dag van de maand ga ik hierop reflecteren!

Aanmelden bokstraining en eerste keer trainen.

Als er iets is wat ik graag wil is het weer plezier terugvinden in sporten. Boksen vind ik heel erg leuk dus ik ben op zoek gegaan naar een sportschool in de buurt waar ze bokstraining geven en die heb ik gevonden. Mijn doel voor de maand januari is om mij aan te melden en een proefles mee te doen om te kijken of ik het hier leuk vind!

De hele maand vegetarisch eten.

Zoals ik al wel vaker vertelde eten we hier inmiddels zo’n 5/6 keer per week vegetarisch. Er zijn heel veel redenen om minder of geen vlees (en andere dierlijke producten) te eten maar voor mij zijn de grootste redenen de dieren en het klimaat.

Het eten van vlees heeft zo’n enorm grote impact op onze wereld dat we met z’n allen echt veel en veel minder vlees zouden moeten gaan eten. Toen Kay een paar weken geleden voorstelde om de hele maand samen vegetarisch te eten vond ik dat zo’n tof voorstel! Dat gaan we doen! De eerste week is al hartstikke goed verlopen. Is het leuk om hier eens een week bij te laten zien wat we bijvoorbeeld ‘s avonds op tafel zetten? Laat me maar weten! :)

350 spullen weg doen.

In het kader van opruimen, ontspullen en minimaliseren heb ik mijzelf als doel gesteld om deze maand 350 dingen weg te doen.

Ik zag een paar maanden geleden iedere keer een minimalisme Instagram challenge voorbij komen waarbij je iedere dag van de maand een aantal dingen weg doet. Op de eerste van de maand 1 ding, op de tweede van de maand 2 dingen etc. Ik vond het super leuk maar ik denk niet dat dat voor mij werkt. Ik ben meer van het rigoreuze kasten uitmesten enzo ;-)!

350 items lijkt me voor deze maand haalbaar. Ik ga mijn kledingkast opruimen, in de garage aan de slag en met de zolder bezig. Ook hier komt een artikel van online over alle spullen die ik weg doe etc. Heerlijk om het huis weer wat opgeruimder te hebben straks.

En dat waren ze! Mijn 3 doelen voor januari.

Heb jij doelen gesteld voor het hele jaar of doe je het, net als ik, ook misschien wel maandelijks? Let me know! Ik ben benieuwd!

Gerelateerde artikelen

6 reacties

 • Reageren
  Jenn
  7 januari 2020

  Mooie haalbare doelen!
  Jenn onlangs geplaatst…20 voor 2020My Profile

 • Reageren
  Anja
  7 januari 2020

  Slim idee om met maanddoelen te werken, dan blijft het behapbaar. Mooie doelen heb je jezelf gesteld!

 • Reageren
  Tineke
  7 januari 2020

  Hele mooie doelen! Ik wil dit jaar ook echt werken aan minderen met vlees. Ontspullen zou ik ook graag willen doen. Het probleem is dat ik te snel iets nieuws koop, daar kan ik beter eerst aan werken.

 • Reageren
  Tamara
  7 januari 2020

  Jij ook nog een heel gelukkig nieuwjaar (mag het nog haha?)! Lijkt mij superleuk om je weekmenu’s te zien en te lezen. Ik grijp meestal naar vlees als mijn inspiratie even op een laag standje staat, lekker makkelijk denk ik dan, maar met wat inspiratie van jouw weekmenu gebeurt dat hopelijk wat minder.
  Tamara onlangs geplaatst…Geen smoesjes meer: deze twee innovatieve sport-bh’s van Nike maken sporten een stuk comfortabeler!My Profile

 • Reageren
  Darina
  7 januari 2020

  Mooie doelen. Ik boks ook af en toe en vind het echt heel fijn om te doen.
  Darina onlangs geplaatst…One Little Word 2020My Profile

 • Reageren
  Jessica
  28 januari 2020

  Mooie haalbare doelen.
  Zelf moeten we wel een beetje opruimen en verbouwen in huis omdat er een kleintje op komst is.
  Zo komen we weer van alles tegen en ging het naar het grofvuil.
  Jessica onlangs geplaatst…Teleurstelling en niet opgevenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.