Weg met Blue Monday! Januari is leuk!

Afgelopen maandag was het ‘blue monday’. De zogenaamde meest deprimerende dag van het jaar. Nu is er natuurlijk iets voor te zeggen dat mensen over het algemeen januari nou niet bepaald als een fantastische maand beschouwen maar ik ga je vertellen waarom dat wel zo is! ♥

Allereerst kon het afgelopen maandag gewoon geen blue monday zijn. Het was mijn moeders verjaardag dus gewoon onmogelijk ;-)!

Geintje natuurlijk.

Januari, koud/nat/saai.

I feel you. Ik voel me na de feestdagen ook altijd een beetje down. Het feit dat de kerstdagen over zijn is daar al reden genoeg voor. Ik, als kerstfanaat, die 365 dagen moet wachten tot het weer kerstmis is. NO! Daarnaast zijn de koude en natte dagen nog wel te vertoeven als er een gezellige kerstboom in de woonkamer staat te shinen en er een heerlijk kerstdiner voor al je gasten op tafel staat maar zodra de kerstboom (en de mensen) de deur uit is (zijn) blijft er altijd een beetje een troosteloze bende over.

Back to normal.

Maar is het eigenlijk ook niet fijn? Dat na die enorme drukke feestmaand, vol cadeaus, familie, vrienden, heel veel eten, verplichtingen en drukte, het gewoon weer januari is. Gewoon weer even ‘normaal’. Dat de rust wedergekeerd is en het nieuwe jaar begonnen is. 365 onbeschreven dagen die je kunt invullen zoals jij dat wil. Rustig plannen maken, doelen formuleren en dromen over hoe het zal zijn als deze zijn waargemaakt? Of juist gewoon lekker niks. Even tot rust komen na de drukte en je hoofd leegmaken.

En terwijl je daarmee bezig bent komen de eerste sprankeltjes van de lente alweer in zicht. Mijn eerste bosje tulpen van dit jaar staat alweer op de vaas, de bollen met blauwe druifjes en narcissen liggen alweer in de winkels en af en toe, heel af en toe, gunt de zon ons een kleine glimp van een lentezonnetje en een blauwe lucht waarnaar we allemaal zo verlangen.

Het cliché is zo waar; de tijd vliegt. Voor we het weten is het lente en voor we het weten zitten we weer op terrasjes, dansen we op het eerste festival van het jaar of is je zomervakantie alweer geboekt ♥!

Blue monday?  No thanks!

Gerelateerde artikelen

14 reacties

 • Reageren
  Linda
  17 januari 2018

  Ik vind kerst heel gezellig en vooral die kerstboom.. maar idd ook wem weer fijn als je alles weer kunt plannen zoals jij dat wil. Ik heb daar nooit zo’n last van. Ik kijk wel weer uit naar de lente of iig droge en zonnige dagen. Geen regen. En of die dagen nou koud zijn maakt me niet uit. Ik ben gewoon graag buiten met de kids, maar wel droog ;-)
  Ik ben nooit zo van het deprimerende.. je hebt het weer niet voor het zeggen, dus je kunt er heel chagrijnig of iets over doen,de enige die je ermee hebt is jezelf en je directe omgeving toch? Hrt weer iig niet! :-)
  Je moet de dagen zelf mooi maken!

 • Reageren
  Darina
  17 januari 2018

  Leuk geschreven! Ik probeer de maand januari altijd heel positief door te komen, met leuke dingen en weer mijn normale ritme terug te vinden na de feestdagen.
  Darina onlangs geplaatst…10 Dingen Die ik Zou Doen als ik in Parijs Zou WonenMy Profile

 • Reageren
  Nicole Orriëns
  17 januari 2018

  Wat een fijn en positief perspectief op januari! Je hebt helemaal gelijk!
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Zelfreinigende oven: hoe werkt dat?My Profile

 • Reageren
  Simone | All Day Jewels
  17 januari 2018

  Hm, januari… Ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Aan de ene kant, nieuw jaar, nieuwe kansen. Aan de andere kant kan dat op elk moment. Daarnaast wat je zegt: de tijd gaat zo snel! Dus soms zou ik in januari wel eens de tijd willen terugdraaien. Bijvoorbeeld naar het moment dan mijn vriend mij vorig jaar ten huwelijk vroeg <3
  Simone | All Day Jewels onlangs geplaatst…Dubbele ketting / roze / minimalistisch / hartje / valentijnscadeau | Ketting Pink Lady by AllDayJewelsMy Profile

 • Reageren
  Laura | I scream beauty!
  17 januari 2018

  Ik probeer in januari en februari altijd zoveel mogelijk leuke dingen te doen (weekendjes weg, dagjes winkelen enz), zodat die maanden snel voorbij zijn! Wat mij betreft mag het na de kerst altijd heel snel lente worden!
  Laura | I scream beauty! onlangs geplaatst…10 types die je tegenkomt met uitgaanMy Profile

 • Reageren
  Susan
  17 januari 2018

  Zit net zomervakanties te kijken! Januari is zo slecht nog niet inderdaad… Lekker rustig bijkomen haha!

 • Reageren
  Tania
  17 januari 2018

  Vind het ook zo leeg en minder gezellig zonder de kerstboom. Ik kijk nu al uit naar de lente met al die vrolijke kleuren
  Tania onlangs geplaatst…Be Creative | Photo Perfecting Make-Up Setting SprayMy Profile

 • Reageren
  Amelie
  17 januari 2018

  Volgens mij heeft iedereen wel eens een mindere dag, of het nu op blue monday is of niet. Januari is minder gezellig dan december, volgens velen. Je kan het zo gezellig maken als je wilt!

 • Reageren
  Annouska
  17 januari 2018

  Ik heb nog nooit last gehad van die blue monday. Wel moet ik altijd de eerste dagen even wennen aan januari. Weg boom en leuke lampjes.

 • Reageren
  Lynn
  17 januari 2018

  Voor mij is januari niet zo leuk om wille van de examens. Toch heeft het gezellig binnen zitten met een warm theetje , een fleece dekentje en mijn studieboeken wel zijn charme. Enjoy every moment want inderdaad de tijd gaat snel.

 • Reageren
  Adine @ LekkerLevenMetminder.nl
  18 januari 2018

  Is het heel erg dat ik de kerstboom nog even heb staan? Gewoon om die leuke lichtjes? Ik weet dat het nu eigenlijk niet meer kan, maar had ook nog geen tijd om hem weg te halen :$
  Adine @ LekkerLevenMetminder.nl onlangs geplaatst…Een Liebster Award!My Profile

  • Reageren
   Roos
   18 januari 2018

   Hahahahah JUIST leuk!! Ik had ‘m ook nog wel willen laten staan hoor, snap je helemaal <3

 • Reageren
  Heleen Schrijvershof
  18 januari 2018

  Je hebt wat mij betreft helemaal gelijk. Ik merk wel dat ik er meer voor moet doen, maar toffe shoots, uitjes en weekendjes weg plannen doe ik altijd rond deze periode en daar haal ik superveel lol uit.
  Heleen Schrijvershof onlangs geplaatst…Een wazige achtergrond met een simpele (kit)lens. Hoe doe je dat?My Profile

 • Reageren
  Saskia
  18 januari 2018

  ik vind januari eigenlijk ook totaal niet deprimerend! inderdaad weer terug naar normaal. Weer in een fijn ritme (tot aan de carnaval dan). even doorzetten nog totdat de winter voorbij is, maar voor je het weet is het alweer maart en zitten de knoppen alweer aan de bomen!
  Saskia onlangs geplaatst…Life Lately #8 – Weight Watchers Update Week 9 t/m 12My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.