Boekrecensie: houden van dingen die niet perfect zijn.

Dit boek jongens! Ik vind het prachtig! Ik ga je vertellen waarom <3.

Houden van dingen die niet perfect zijn.

Zoals je vast kunt begrijpen sprak de titel mij al heel erg aan. Het is zo’n beetje mijn motto geworden om te houden van dingen die niet perfect zijn, tevreden te zijn met wat je hebt en overal het positieve van proberen in te zien. Ik was onwijs benieuwd naar wat voor dingen hij zou beschrijven in dit boek.

Het boek is geschreven door Heamin Sunim. Een boeddhistische monnik die geboren is in Zuid-Korea. Hij studeerde aan Berkeley, Harvard en Princeton en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke boeddhistische leermeesters van dit moment.

Hij geeft aan dit boek te hebben geschreven als een verzameling van zijn gedachtes over de manier waarop hij heeft kunnen leren met meer medeleven naar zichzelf en de wereld te kijken. En dat is precies waar dit boekje over gaat.

Heamin vertelt aan de hand van 8 onderwerpen zoals bijvoorbeeld familie, relaties, moed en acceptatie over de dingen die hij hier over geleerd heeft en geeft korte adviezen en deelt hersenspinsels om jou te inspireren. Dit alles wordt ondersteund door prachtige illustraties. Niet alles spreekt mij even erg aan maar dat is helemaal oke. Ik denk dat de dingen je aanspreken waar jij op dat moment iets aan hebt of welke van toepassing zijn op de fase van je leven waar je op dit moment in zit.

Ieder hoofdstuk begint met een inleiding over het onderwerp en zijn gedachtes hierover en eindigen met advies. Die adviezen zien er bijvoorbeeld zo uit (zie bovenstaande afbeelding), kort en bondig. Sommige inzichten vind ik zo mooi, zo mooi verwoord ook :)!

Conclusie:

Een prachtig boekje om jezelf cadeau te geven maar ook juist om te geven aan iemand die het op dit moment goed kan gebruiken om wat laagdrempelige inspiratie in de vorm van een boekje te krijgen. Het leest heel makkelijk weg, is prachtig vormgegeven.. Echt een heel mooi boek :)!

Ben je meer van de klassiekers? In deze blog van Rick vind je een heel overzicht van allerlei boek klassiekers. Zo leuk om tussen te neuzen!

Je kunt het boekje hier bestellen:

Deze link is een affiliate link, dat houdt in dat als jij het boekje via deze link koopt ik een mini percentage krijg van bol.com. Don’t worry, jij betaalt zeker niet meer! <3

Wil je dit artikel terug lezen? Pin dan bovenstaande afbeelding op je Pinterest bord!

Gerelateerde artikelen

4 reacties

 • Reageren
  Irene
  7 februari 2019

  Klinkt als een fijne boekje! Ik ga even kijken of ze het als e-book hebben :)
  Irene onlangs geplaatst…Project Minimaliseren. Eerste update.My Profile

 • Reageren
  Bianca
  8 februari 2019

  Klinkt als een boek dat perfect bij mij past nu. Heb het via je link besteld :-)
  Liefs xx

 • Reageren
  Juffrouw Truus
  9 februari 2019

  Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt is ook heel inspirerend.

 • Reageren
  Jenn
  12 februari 2019

  Klinkt als een fijn boek!
  Jenn onlangs geplaatst…Recept | Vegetarische Tuna MeltMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.