Waarom ik kamperen fantastisch vind!

Kamperen, you hate it or you love it. Ik behoor duidelijk in team love it zoals je waarschijnlijk al wel in de gaten hebt hier op mijn blog en door mijn bergen foto’s en filmpjes die ik deel op mijn Instagram (@lifebyrosie).

Het is al best een tijd geleden dat ik voor het laatst kampeerde. Ik denk dat de laatste keer toen ik een jaar of 15 was (kuch 11 jaar geleden kuch..) met mijn ouders en een vriendin naar Italië. Maar wat ik mij het meest herinner zijn de autoritjes met mijn 2 zussen op de achterbank. De voorpret begon al met het uitzoeken van een vakantieboek met allerlei verhalen, strips en puzzels. Eenmaal in de auto draaiden we om en om de ‘kinderen voor kinderen’ cd (voor ons) en de cd van the Eagles (voor mijn ouders). Om de paar uur stoppen, plassen op een toilet als je geluk had en anders in de bosjes, de bergen inrijden en mijn moeder bij iedere bocht benauwd zien kijken, mijn ouders die de caravan en voortent opzetten en wij 3tjes snel in onze bikini’s en hop naar het zwembad om je eerste vriendinnetjes te maken. Die vrijheid, die kleinschaligheid, kneuterigheid, hoe je het ook noemen wil. Het was helemaal het einde. Drie weken spelen, vrijheid, nieuwe mensen leren kennen, laat opblijven, ijsjes eten in de meest mooie plaatsjes, het zijn allemaal zulke mooie herinneringen :)!

Het idee dat ik deze herinneringen nu met mijn eigen gezin ga maken is geweldig. We zouden dit jaar i.v.m. onze verhuizing niet op vakantie gaan maar toen de kans zich voordeed om een paar nachtjes te kamperen in de caravan van mijn ouders grepen we deze met beide handen aan.

Ik begrijp mensen best hoor die niet van kamperen houden. Ik kan zelf een luxe vakantie ook heel erg waarderen. Een goed bed, heerlijk appartement, luxe eten, grote zwembaden en jezelf gewoon lekker in de watten laten leggen. Een kampeer vakantie is natuurlijk heel anders maar heeft voor mijn gevoel gewoon een hele andere charme. Het samen zijn, lekker in de natuur zijn, het vrije gevoel wat het met zich meebrengt, de vriendelijkheid en de ongeschreven sociale regeltjes op een camping waar wij heel hard om moeten lachen en het feit dat je lekker overal de tijd voor neemt. Als het aan mij ligt zou ik het hele jaar wel willen kamperen.. Bloggend door Europa trekkend bijvoorbeeld, samen met mijn mannen avonturen beleven en jullie de mooiste plekjes van Europa laten zien ♥! Vrijheid, je eigen huisje meeslepen, fotograferen en schrijven.. Wat een droom! Weg te zijn van alle verplichtingen maar alleen maar tijd samen hebben, te leven in het moment, te genieten van het tanden poetsen bij een kraantje, 6x opnieuw het gas aan proberen te doen, een geimproviseerde slaapkamer voor Flynn maken van lakens, Flynn weer bij de buurman uit de voortent trekken omdat hij daar het clowntje uithangt, wandelen met een klein mannetje op de rug en foto’s maken van de kleinste, leukste dingen die nooit meer vergeten wil.

Juist het genieten van minder luxe, minder spullen, minder comfort maar meer samenzijn, meer gezelligheid en nog meer liefde.

Ja, ik hou van kamperen! ♥

Gerelateerde artikelen

7 reacties

 • Reageren
  Carolien
  28 juni 2017

  Ik houd ook heel erg van kamperen. Deze zomer heerlijk 10 dagen weg met de vouwwagen, kijk daar al heel erg naar uit.

 • Reageren
  Danique
  28 juni 2017

  Ik ben ook echt dol op kamperen! Ik heb onlangs samen met mijn vriend een tent gekocht, met alle toebehoren. Aankomende zomer gaan wij een weekje naar Ameland. Ik heb er echt enorm veel zin in! Ik weet niet anders dan dat ik iedere vakantie ging kamperen samen met mijn ouders.
  Danique onlangs geplaatst…10 redenen waarom ik van de zomer houdMy Profile

 • Reageren
  Lianne
  28 juni 2017

  Kamperen is precies zo als je het beschrijft! Heerlijk!

 • Reageren
  Nynke
  28 juni 2017

  Wat leuk dat je zo enthousiast bent!!
  Ik heb gelijksoortige herinneringen aan mijn vakanties van vroeger.
  Deze zomer gaan wij voor het eerst met onze kinderen kamperen. Ben heel benieuwd hoe dat zal gaan… Ik hoop dat ze het net zo leuk gaan vinden als ik vroeger.
  En voor jullie volgen er hopelijk nog heel veel van die fijne vakanties!

 • Reageren
  Kim
  28 juni 2017

  Wij hebben vroeger ook altijd gekampeerd en ik heb het altijd heerlijk gevonden.
  Kim onlangs geplaatst…Weekvlog 26: Genieten van het mooie weer!My Profile

 • Reageren
  Sara | MevrouwMiauw
  28 juni 2017

  Wat jij omschrijft herken ik helemaal. De afgelopen 3 jaar heb ik ook gekampeerd met mijn vriend. Hoewel we dit jaar voor een wat luxere vakantie hebben gekozen, weet ik zeker dat ik het kamperen stiekem ook een beetje ga missen. Het heeft iets kneuterigs, gezelligs, romantisch en een hoog vrijheidsgehalte! Heerlijk!
  Sara | MevrouwMiauw onlangs geplaatst…Let’s try: PinterestMy Profile

 • Reageren
  Vivian
  8 juli 2017

  Ik heb een soort halve liefde voor kamperen haha. Ook ik ben ermee opgegroeid en ook ik vind de vrijheid heerlijk, lekker schrijven en bloggen en lezen. Maar voor een groot deel ben ik ook echt een luxemeisje en voel ik me het fijnste in een hotel of appartement, ook omdat ik dan voor mijn gevoel meer persoonlijke vrijheid en zelfstandigheid heb ivm aanpassingen.
  Vivian onlangs geplaatst…Five Films Friday #2My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.