Zo overleven we januari! 8 tips!

Vind jij januari ook altijd zo’n vreemde maand? Een wat-moet-ik-hier-nou-mee maand?

December is voorbij, de oliebollen zijn op en de kerstboom mag de deur weer uit. Januari staat voor de deur.. Eerlijk? Daar ben ik nooit zo blij mee.

Na zo’n gezellige maand als december moet ik altijd even slikken als januari voor de deur staat. Ik vind januari, bij uitstek, de meest saaie maand van het jaar. Het is vaak een grijze en grauwe maand. Je hebt niet meer het gezellige vooruitzicht van de feestdagen en de lente duurt nog veel te lang om je op te verheugen. De kerstverlichting gaat weer naar zolder, de boom is een droog, zielig hoopje boom geworden dus: HUP de deur uit! En wat er overblijft is vaak een saai, leeg huis. In ieder geval: zo voelt het voor mij!

Stiekem hoop ik altijd dat januari snel en pijnloos voorbij gaat ;-)!

Maar eigenlijk slaat dit natuurlijk nergens op!

We kunnen namelijk van iedere maand maken wat we willen. Hoe grauw of grijs deze ook is! Ik deel vandaag een paar leuke, gezellige dingen om te doen/maken/bakken om van deze saaie maand gewoon een hele leuke te maken!

1. Maak een vision board voor 2020!

Ik maak er bijna ieder jaar één: een vision board. Ik deel het alleen bijna nooit online omdat ik het soms iets te persoonlijk vind ;-)! Met een vision board maak je een visuele weergave van al jouw dromen en doelen voor dit jaar. Door er mee aan de slag te gaan en dit bord dagelijks voorbij te zien komen word je iedere keer herinnert aan je dromen en doelen. Bekijk deze informatie via Pinterest eens en ga aan de slag. Super leuk ook om met vriendinnen een avondje te doen!

2. Start met het maken van vakantieplannen voor 2020.

Niets leuker dan vakantie voorpret! Weet jij al wat jullie gaan doen komend jaar qua vakantie, reisjes en/of weekendjes weg? Ik ga sowieso in mei met mijn beste vriendin naar Londen (net als 2 jaar geleden) en we zijn aan het kijken voor een kampeervakantie in juni. Oostenrijk, Sud Tirol. We weten het nog niet precies maar dat we naar de bergen willen staat vast.

Weet jij nog niet waar je naar toe wil? Lees dan eens mijn reisverslagen over Colmar, Berchtesgaden, Riquewihr, Servië of Sofia!

Dichter bij huis? Texel is ook héél erg leuk! En heb je een klein budget? Met deze 7 tips boek je ook met een klein budget een heeeeel tof reisje! <3

3. Doe met mij mee en stel jezelf een ‘opruim-doel’.

In de maand januari ga ik minstens 350 dingen uit mijn huis weg doen. Kastjes opruimen, lades leegmaken, kledingkast uitruimen, de zolder aanpakken. Heerlijk om spullen die je niet gebruikt weg te doen. Ook komt er deze maand veel op mijn tweede hands Instagram account ‘rosiestweedekansjes‘ dus mocht je mij daar nog niet volgen kun je dat zeker even doen!

Op Pinterest kun je ook heel veel toffe minimalisme challenges vinden!

4. Haal alvast de lente in huis met een vrolijk dienblad vol blauwe druifjes.

De lente in huis halen doet het altijd goed, toch? Niets fijner dan tulpen op de vaas of andere pastel gekleurde bloemetjes. Jaren geleden maakte ik een gezellig dienblad op met blauwe druifjes, mos en eitjes. Heel gezellig! Misschien een idee om dat deze maand te gaan doen.

5. Werk aan een positiever zelfbeeld!

Dit jaar jouw jaar laten worden? Ook zo klaar met altijd die negatieve gedachtes in je hoofd over jezelf. ‘Het gaat me toch niet lukken’ of ‘ik kan dit niet’ of ‘ik zal vast gelukkiger zijn als ik eindelijk die 10 kilo kwijt ben’. Stop daarmee, schaf mijn boek aan en start met een fijnere, positievere en gelukkigere mindset. Leer hoe je brein werkt, hoe je deze kunt veranderen en hoe je jezelf positiever kunt leren denken. Ga er voor!

6. Als je toch aan het opruimen bent: start een capsule wardrobe!

Ik schreef een tijdje geleden over het starten van een capsule wardrobe. Wat dit inhoudt, hoe dit je kan helpen en hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan. Januari is de perfecte tijd om je kast uit te mesten en een capsule te creeeren!

7. Breng wat sfeer in je slaapkamer door deze mooie eucalyptus lichtslinger te maken.

Deze slinger heeft ruim een half jaar boven ons bed gehangen! De eucalyptus droogt mooi in dus je hebt er heel lang plezier van. Het gaf zoveel sfeer. Ik denk dat ik binnenkort maar weer een nieuwe slinger ga maken. De DIY voor deze eucalyptus lichtslinger vind je hier.

8. Werk aan je relaties door het lezen van dit boek!

5 love languages

Dit boek jongens.. Als je dit boek niet gelezen hebt dan mis je écht iets! Of je nou single bent of getrouwd, iedereen zou dit boek moeten lezen.

Al mijn vriendinnen die het ook gelezen hebben zijn ook even enthousiast en we verwijzen er zo vaak naar in gesprekken. Laatst hadden Kay en ik ook nog een goed gesprek met elkaar en kwamen onze love languages ook weer naar voren. Voor iedereen die relaties heeft met mensen is dit boek echt top. Lees mijn recensie hier en lees het daarna zelf! <3

Dat waren mijn 8 tips om januari door te komen ;-)! Heb jij ook zo’n hekel aan januari of juist helemaal niet? Let me know!

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Tineke
  9 januari 2020

  Precies mijn voornemen voor de komende jaren. Ik vind februari ook lang en ga deze maanden zelf leuk proberen te maken. Wij zijn nu al begonnen met plannen maken voor de achtertuin zodat het in de lente al klaar is. Ik kijk zo uit naar het mooie weer en om weer dagen buiten te kunnen leven.

 • Reageren
  Darina
  9 januari 2020

  Januari is zeker niet een van de leukste maanden van het jaar, maar ik probeer deze maand altijd te vullen met dingen die ik leuk vind. Zo zijn we bezig met de verandering in de woonkamer en komt er een nieuwe keuken. En daarna de tuin weer een beetje aan kant voor als de lente straks komt.
  Darina onlangs geplaatst…Een nieuwe fase in mijn boek: het schrijven van een plotMy Profile

 • Reageren
  Audrey
  9 januari 2020

  Ik ben jarig in januari, dus dat scheelt al ietsje. Heb ik iets om me op te verheugen, en daarna is het alweer bijna februari en bijna februari = bijna maart en dus bijna lente, haha!
  Audrey onlangs geplaatst…Plog: Kerstvakantie deel 2My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.