Wij gaan op berenjacht!

Je hebt er vast al wel van gehoord: berenjacht! Een super leuk initiatief wat vanuit Australie is komen overwaaien en in Nederland met alle liefde door duizenden kinderen wordt ontvangen.

Mooi liedje luisteren terwijl je verder leest? Deze is prachtig.

Wat een weer!

Wat hebben we toch ontzettend veel geluk met het mooie weer. Stel je voor dat we de afgelopen (en komende) weken alleen maar een grijze lucht en regen hadden gehad? Dan zag de wereld er helemaal troosteloos uit. ‘s Morgens wakker worden en de zon door de gordijnen zien stralen geeft mij iedere dag zoveel meer energie dan wanneer het grauw en grijs is.

We proberen dan ook zoveel mogelijk naar buiten te gaan. Te genieten van het mooie weer. Terwijl Kay aan het kippenhok werkt, ik de was ophang of lekker in het zonnetje zit met een kop thee en Flynn met papa’s grote schop (jaja) grote gaten graaft in de grond speelt Morris op 2 enorme oude gordijnen op het gras. Lekker met zijn warme jasje aan, dikke slofjes over zijn sokken en spelen maar. Zo simpel kan het soms zijn! ♥

Maar zo af en toe gaan we samen lekker wandelen en soms gaan we dan ook op berenjacht. Ik weet dat de meningen verdeelt zijn over dit initiatief, omdat het natuurlijk niet motiveert om binnen te blijven, maar als we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en dit op de juiste manier doen is het iets om zó van te kunnen genieten. Flynns gezichtje als hij weer een beer gespot heeft bij iemand voor het raam is onbetaalbaar. Daarnaast vind ik het op mijn beurt weer super leuk en gezellig als ik zie dat kindjes de beren voor ons raam gespot hebben!

Op berenjacht!

Het principe is simpel: wandel lekker met je kinderen door de buurt en ga op jacht naar teddyberen die mensen in hun vensterbank hebben neergezet. Je kunt je via deze Facebook groep aanmelden (dus aangeven dat er een beer in jouw vensterbank staan) en ook checken of en waar er beren bij jou in de buurt in de vensterbanken staan.

Flynn scheurde op zijn fietsje van straat naar straat en van speeltuin naar speeltuin en ondertussen riep hij hoeveel beren hij al gezien had. Wij hobbelden er achteraan met Morris in de kinderwagen, die allerminst onder de indruk was van alles..

Zoals je hierboven kunt zien haha.

Heerlijk spelen in de speeltuin, gek doen met Kay, zwaaien naar opa en oma en ondertussen beren tellen. Een hele fijne, vrolijke afleiding!

Gerelateerde artikelen

5 reacties

 • Reageren
  Eveline
  3 april 2020

  Wij doen ook mee aan de berenjacht! Ik vind het als volwassene ook super leuk.
  Hier in België zijn alle speelpleintjes afgesloten.

  • Reageren
   Roos
   3 april 2020

   Oh ja echt? Begrijpelijk wel, hier in Nederland (gelukkig) niet. Ik moet wel zeggen dat Flynn alleen mag spelen in speeltuintjes waar bijna geen andere kinderen zijn!

 • Reageren
  Audrey
  3 april 2020

  Ik vind het heel erg leuk! En inderdaad, als ik er als volwassene eentje spot, tovert dat ook een glimlach op mijn gezicht!
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: mini-stolletjes met amandelspijsMy Profile

  • Reageren
   Roos
   3 april 2020

   Snap ik helemaal, ik heb precies hetzelfde. Gewoon dat er zoveel leuke, lieve mensen zijn die de moeite nemen om een teddybeer in hun vensterbank te zetten zodat kindjes daar van kunnen genieten <3 !

 • Reageren
  Saskia
  3 april 2020

  Ja het is inderdaad leuk! Hier staat ook een beer voor het raam :-)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.