Wendy is op wereldreis met haar man en 2 kinderen: een interview over geluk en het waarmaken van je dromen!

Vandaag interview ik Wendy uit Enschede die samen met haar man en 2 kinderen al maanden op wereldreis is. Ik vroeg haar het hemd van het lijf over geluk, vrijheid en positiviteit. Wat een inspirerend mens en wat een gaaf verhaal heeft ze te vertellen!

Vertel, wie ben jij?

Mijn naam is Wendy de Wit. Ik woon samen met Peter en onze 2 kids, Maud (5) en Bing (3). Wij zijn nu voor 5 1/2 maand op wereldreis en op dit moment zijn wij net aangekomen op Costa Rica, hebben een auto gehuurd en we gaan de laatste 6 weken van onze reis door Costa Rica en Panama reizen. Tijdens de reis zijn we ook een aantal uurtjes per week aan het werk voor onze bedrijven in Nederland.

Wat is volgens jou geluk en wat is voor jóu het ultieme geluk?

Geluk is naar mijn mening een aan éénschakeling van momenten, die je een fijn, voldaan en vrij gevoel geven in het moment en over je leven.

Voor mij zit geluk vooral in het gevoel van vrijheid. Vrijheid betekend voor mij, dat ik mijn eigen pad kan ontdekken en volgen. Als ik iets wil, dan wil ik het graag uitzoeken en (op korte termijn:-)) gaan doen. Dat brengt mij heel veel vreugde en inspiratie, het kan soms tegenvallen, maar dan heb heb ik er altijd wat van geleerd. De wereld ontdekken, mezelf blijven ontwikkelen en dit kunnen delen en samen zijn met mijn gezin. Geluk is voor mij ook connecten met vrienden, familie en nieuwe mensen leren kennen die je inspireren. Ik daag mezelf uit om niets als vanzelfsprekend te ervaren, mezelf toe te staan in het moment te leven en er dankbaar van te genieten.

Heel vaak zijn we in een moment alweer bezig met het volgende moment. Altijd druk en de dingen snel willen doen. Dat zit zeker ook in mijn aard. Ik ben ambitieus wil graag veel bereiken en werk speelt een centrale rol in mijn leven. Maar sinds een paar jaar is dat veranderd. Toen ik mijn vaste baan heb opgezegd en even voor een paar maanden ‘’niks’’ heb gedaan.

We zijn toen 4 maanden gaan reizen naar Australië, Nieuw- Zeeland en Fiji.  Dit was een begin van een verandering, ik besefte dat ik mijn werk als identiteit had aangenomen en ik dacht dat ik vrijheid had met een vaste baan met zekerheid, maar dit was een illusie. Echt vrijheid ervaren (waar ik blij van wordt) vraagt om moed en lef. Uit de vaste patronen te stappen, het anders te durven doen, je creativiteit te gebruiken om je leven zo in te richten waar je je super happy in voelt. Ik geloof erin dat dit niet met zekerheid samen gaat. Zekerheid is iet wat ons ego erg prettig vind en zodra we dat los willen laten raakt het in paniek. Maar juist wanneer we geen zekerheid en vastigheid ervaren, dan pas gaan we ons creativiteit gebruiken en komen er kansen voorbij die we uiteindelijk zelf creëren en eerder niet hadden kunnen bedenken. En als we dan die kansen pakken, dan ontstaat er wat mij betreft een gevoel van ultiem geluk.

Ik vind het ook heel mooi om mezelf te blijven ontwikkelen en dit weer door te kunnen geven aan mijn omgeving. Dat is ook één van de redenen waarom ik in 2015 www.actformorehappiness.com heb opgericht.  Een platform en community met workshops, events, coaching voor en door en mensen die geïnspireerd willen worden over geluk, mindset en een betekenisvol leven.

Het ultieme geluk is wat ik momenteel ervaar. Op wereldreis met mijn gezin. We hebben ons huis verhuurd en we reizen in 5 1/2 maand de wereld over. Het gevoel van vrijheid is in overvloed aanwezig, alsook de verandering van landschappen, mensen en cultuur. Ik blijf mij verwonderen en kan dit delen met mijn geliefde en doorgeven aan mijn kinderen. De kids stralen van top tot teen en vinden het fantastisch om met ons op pad te zijn. Soms is het net een film, alsof ik ernaar kijk en het zelf niet ben. Dan ben ik ook wel een beetje trots, want het is niet de gemakkelijkste weg. Het is veel makkelijker om thuis te blijven en door te gaan in het ritme wat we al hadden. Thuis is het ook goed, het is niet dat we ergens naar op zoek zijn of voor weg willen lopen. Nee, we willen graag samen met ons gezin iets van de wereld zien, ervan leren en van genieten. Zoals Peter altijd zegt: er zijn duizenden redenen om iets niet te doen, maar als er maar één reden is om het wel te doen, dan moet je er gewoon voor gaan! Wat kan er gebeuren? Misschien dat je het de volgende keer anders zou doen? Als dat alles is.. :-)

Wat was voor jou hét moment? Het moment dat jij besloot alles uit je leven te halen wat er in zit?

Nadat ik mijn baan 2,5 jaar geleden heb opgezegd, zijn we ook een paar maanden op reis geweest. Toen kwam ik voor het eerst echt los van mijn vaste patronen en veilige haven. Toen ik op een gegeven moment op een steen voor een fantastisch groot meer in Nieuw- Zeeland zat brak ik, letterlijk en figuurlijk! Haha.

Ja, dat heeft mij echt wat gedaan. Ik voelde toen heel sterk dat alles wat je wil in je zit en mogelijk is, je hoeft niet buiten jezelf te zoeken. Er zijn zoveel mogelijkheden, denk in overvloed! Zelf creëren en gaan staan voor wie je bent en wilt zijn, dat vraagt moed en lef, maar geeft juist heel veel voldoening en geluk.
Ik dacht altijd dat ik hard zou moeten werken om gelukkig te zijn of dat wanneer ik mij super gelukkig voel, dat er vast wel iets naars gaat gebeuren. Zo is het ‘gelukkig’ niet. Hoe meer positiviteit je van binnen uitstraalt, hoe meer je positiviteit aantrekt. En zo is het ook met geluk.

GELUK is namelijk je geboorterecht. En dat mag je ook best laten zien, dat is niet egoïstisch, ik geloof juist dat hier de inspiratie zit voor jezelf en voor anderen.

Wat heeft dit jou gebracht?

Het heeft mij veel groei gebracht in heel veel opzichten. In mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, jezelf beter leren kennen en de omgang met anderen. Vertrouwen hebben in hetgeen ik graag wil creëren en mag experimenteren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ik houd ervan om vanuit overvloed te denken en te creëren, anderen een podium te geven, groei te stimuleren.. Daar word ik echt blij van!

Hoe blijf jij positief in een wereld waarin je wordt overspoelt met negatief nieuws?

Ik kijk zo min mogelijk of geen nieuws. Soms ontkom je er natuurlijk niet aan en ik wil ook zeker niet mijn ogen sluiten, maar ik ben mij heel bewust van de informatie die ik binnen laat, welke invloed ik zelf heb en wat het met mij doet. Daarom kies ik mijn momenten uit, wanneer ik negatief nieuws wil consumeren, dan wil ik graag de dingen begrijpen hoe het zit, hoewel dat tegenwoordig niet altijd mogelijk is.

Last but not least: wie inspireert jou?
Dat verandert nog wel eens. Momenteel lees ik boeken en volg ik een online programma bij Gabrielle Bernstein en Marie Forleo. Ik heb een hele boekenkast vol met boeken over persoonlijke ontwikkeling, mindset en af en toe haal ik er weer ééntje uit. Verder probeer ik nu zelf meer te creëren dan te consumeren. Ik besteed mijn tijd nu vooral aan het (op)schrijven van mijn inspiratie die ik krijg door het reizen en ondernemen met mijn gezin en wellicht creëer ik er zelf nog ooit een boek van :-)

 

Wendy, dankjewel voor dit super inspirerende interview! Geniet van de laatste weken op reis en hopelijk tot snel! ♥

Lijkt het je leuk om Wendy en haar familie te volgen? Volg dan hun Facebook pagina! :)

Gerelateerde artikelen

4 reacties

 • Reageren
  Inge
  28 juli 2017

  WAUW!! Wat een inspirerend verhaal :D

 • Reageren
  chucky1012
  28 juli 2017

  Zo leuk en geweldig!

  Xoxo

 • Reageren
  Bertine
  28 juli 2017

  oh wauw wat knap! ik hou ook van reizen maar heb dat met mijn man gedaan voordat ons dochtertje is geboren. ik vind het knap dat ze zo lang reizen met kleine kinderen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.