Warmte, vakantie, werken en terug naar ‘normaal’!

Hey jij! Lang geleden is het he, een blog van mij. Inmiddels heb ik al anderhalve maand niet geblogt en voelt dat eigenlijk onwenniger dan er wel één schrijven. Volgens mij is er in de geschiedenis van mijn 12 jarige blogbestaan nooit zo lang geen blog online geweest. En al helemaal niet zonder een hele duidelijke reden!

Want die is er gewoon niet, buiten dat het ‘er gewoon even niet van kwam’. De laatste maanden stonden in het teken van werk, de warmte overleven en genieten van de vakantie (en stiekem ook die overleven).

2 maanden geleden startte ik met een traject bij een business coach. Want ondanks dat ik mijzelf een hele goede mindsetcoach vind (en gelukkig mijn klanten ook) vind ik mijzelf geen bijzonder goede ondernemer en daar moest verandering in komen. Nooit heb ik geweten dat ondernemer zijn zo’n vak apart is. Eigenlijk tientallen vakken in één is.

Stiekem dacht ik dat als ik goed zou zijn in wat ik doe de klanten vanzelf wel zouden komen, mijn administratie gewoon wel vanzelf gaat, social media zich wel red en dat ik het gewoon allemaal wel ff zou doen ;-)!

Boy was i wrong haha!

Dus startte ik met een businesscoach. Niet om te leren coachen maar om te leren ondernemen. Al gauw kwamen we achter mijn pijnpunten: mijzelf zichtbaar maken en verkoop. Ik heb altijd een negatief gevoel gehad bij verkopen. Ik zei altijd: ‘ik wil mijzelf niet hoeven verkopen, als mensen mij nodig hebben komen ze wel bij mij’. En dat zou mooi zijn als dat werkte.

Maar in een land waarbij op iedere straatsteen een zelfbenoemd coach te vinden is moet je jezelf wel zichtbaar maken, laten zien waar jij voor staat, waar jij mensen precies mee kan helpen en hoe jij dat doet. Laten zien dat jij wél een professional bent ;-)! Mensen moeten weten dat jij er bent en als ze dat weten én overtuigd zijn van jouw kunnen, dan gaat de verkoop vanzelf.

En dat is waar ik keihard aan werk momenteel!

Naast het werk was er natuurlijk ook nog de vakantie.

Eind juli gingen we op vakantie naar Lanaken, een klein plaatsje net over de grens met België. We leenden de caravan van mijn ouders en kampeerden 10 nachten op een fijne camping 10 minuutjes van Maastricht. Oh wat had ik er zin in. Het is al lang geleden dat we gekampeerd hebben en ik keek er echt enorm naar uit.

Dat hoofd vol optimisme werd een hoofd vol zorgen toen Morris de eerste avond 2.5 uur lang de longen uit zijn lijf krijste bij het naar bed gaan. Uiteindelijk viel het krijsertje om 22:00 in slaap en kon een oververmoeide Flynn ook eindelijk naar bed gaan. De volgende ochtend om 5:30 was het alweer feest en stond Morris de caravan vanuit zijn bed heen en weer te schudden. Hurray!

De volgende avond sliep hij al snel maar helaas zette hij dit keer de nacht de camping op stelten. Krijsen, krijsen, krijsen. Flynn ligt op 10 cm van hem af dus was ook wakker en begon te huilen. OH THE JOY OF CAMPING.
Ik in mijn pyjama midden in de nacht met Morris op de arm naar het toiletgebouw om een flesje warm te maken en Kay was Flynn aan het kalmeren en proberen om hem weer in slaap te krijgen. Uiteindelijk lagen we een anderhalf uur later compleet wakker weer in bed met twee slapende kinderen. Nu wij nog.

Dat was hoe onze nachten eruit zagen op de camping.

Morris was eigenlijk iedere nacht meerdere keren wakker en als hij al niet wakker was dan was ik het wel van de spanning. Ik ben helemaal geen stresskip maar dit gaf me echt buitensporig veel stress omdat het ZO gehorig is op een camping. De caravan van de buren stond op nog geen 2 meter afstand. Daarnaast krijst hij Flynn wakker en dan heb je helemaal de boel voor elkaar! UGH. De eerste dagen kon ik nog wel aardig functioneren maar het drukte uiteindelijk zo’n stempel op onze dagen en het maakte me ook gewoon heel verdrietig. Morris is geen goede slaper maar dat hij zo slecht zou slapen had ik gewoon niet verwacht.

Heel vervelend. Ja er waren ook echt hele leuke en fijne momenten waarvan we heel erg hebben kunnen genieten maar eerlijk? Ik had echt een vakantie van mijn vakantie nodig haha.

En de eerste nacht thuis weer in zijn bedje? Meneer sliep de hele nacht door. Are you kidding me?

Inmiddels weer terug naar normaal.

En inmiddels zijn we weer redelijk terug naar normaal, is die (takke)hitte eindelijk voorbij en hebben we tussendoor nog een aantal mijlpalen gevierd. Natuurlijk werd Morris één jaar op 24 juli en kan hij inmiddels ook lopen! Zo knap!

Flynn is begonnen in groep 2 en gestart met zwemles. Hij zit zo lekker in zijn vel en doet het zowel op school als op zwemles zo goed. Wat wordt hij ongelofelijk groot! De herfst is in aantocht, we gaan eindelijk weer de goede kant van het jaar op hehe. Ik kan niet wachten tot het kouder wordt, de houtkachel weer iedere avond brand en ik mezelf weer in dikke truien en jassen kan steken.

ZO! Dat was even een update van hier, hoe is het met jou? Waar ben jij op dit moment mee bezig? Let me know!

Gerelateerde artikelen

9 reacties

 • Reageren
  Leej
  26 augustus 2020

  Dat slapen op vakantie had zo ons verhaal kunnen zijn.
  Ik kwam helemaal kapot thuis van vakantie

 • Reageren
  Audrey
  27 augustus 2020

  Poe, heftig zeg, die nachten op de camping! Ik heb in juni twee weken vakantie gehad en heb straks nog vakantie in september, als mijn puppy komt!
  Audrey onlangs geplaatst…Dingen die hondenbezitters doenMy Profile

 • Reageren
  Irene
  27 augustus 2020

  Kan geloven dat je vakantie moest nemen om van je vakantie te bekomen, haha. Dat staat ons ook nog te wachten binnen een jaar ofzo. Mijn bevallingsverlof begint binnen 5 dagen dus dat is ook een spannende tijd (met veel slapeloze nachten maar dan voorlopig nog niet door een krijsend kind :p ).

 • Reageren
  Eveline
  27 augustus 2020

  Hier net hetzelfde en we hadden ons nochtans goed voorbereid 😉
  Ramen afgeplakt met zwarte plastiek en white noise toestel. Maar helaas, ons meneertje vond het maar niks. 😋

 • Reageren
  Rachel
  28 augustus 2020

  haha kamperen is leuk, maar dan moet je gezin wel lekker kunnen slapen.
  Dat is zeker belangrijk, wij moesten dit jaar helaas onze vakantie annuleren. Maar we hebben er nu een klein bolletje wol bij waar al onze aandacht naar toe gaat.
  Rachel onlangs geplaatst…Ik sluit mezelf de komende tijd eventjes opMy Profile

  • Reageren
   Roos
   1 september 2020

   Nou inderdaad! slaap is ZO belangrijk! Jammer van jullie vakantie zeg maar geniet van jullie nieuwe aanwinst! XX

 • Reageren
  Heidi
  30 augustus 2020

  Fijn dat je vakantie hebt genomen. Een mens is maar pas echt uit gerust als je eens weg bent.
  Heidi onlangs geplaatst…Zomeravontuur. #6My Profile

  • Reageren
   Roos
   1 september 2020

   Dan dénk ik dat je mijn blog niet gelezen hebt haha ;-)!

 • Reageren
  Tamara
  31 augustus 2020

  Aah klonk als een heel leuk idee een paar daagjes naar een camping, maar wat een drama! Ik herken het nog van toen mijn dochter die leeftijd was. Al nam ik een eigen camping bedje mee naar een overnachting, het was altijd rampzalig met slapen. Het sloopt je, snap heel goed dat je nog een vakantie kon gebruiken om bij te komen haha. Gelukkig nu weer terug naar het normale ritme, ook wel weer lekker.
  Tamara onlangs geplaatst…Deze 5 trainingsmaterialen heb je nodig voor de perfecte home work-outMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.