Tekenen met je kinderen voor het goede doel, doe jij mee?

Lekker tekenen met je kind, de gemaakte tekeningen opsturen en hiermee tegelijkertijd €1,- per tekening ophalen om kinderen naar school te helpen in Malawi? Het kan! Ik vertel je er vandaag alles over.

World Kids Colouring Day.

Flynn en ik zijn beide dol op creativiteit. Tekenen, schilderen, knippen, plakken en kleien zijn favoriet hier in huis. Ik ben zelf heel erg gek op creatief bezig zijn en ik denk dat ik Flynn hier stiekem een beetje in meegenomen heb want, ondanks dat hij eigenlijk echt een buitenkind is, gaat hij gelijk op zijn stoel zitten zodra ik de kleurpotloden uit de kast haal. Het was ook altijd een beetje het beeld wat ik voor mij had als ik over een gezin droomde. De keukentafel vol met kinderen (zowel onze kinderen als vriendjes en vriendinnetjes ;-)!) en de hele tafel vol met knutselspullen om uren zoet te zijn.

Toen Staedtler mij benaderde om samen te werken om op een creatieve manier Plan International te steunen om de kwaliteit van het onderwijs in Malawi te helpen ontwikkelen was ik gelijk enthousiast! Staedtler heeft namelijk een ontzettend leuke actie op gezet! Op 6 mei aanstaande is het ‘t 10e jaar dat Staedtler de World Kids Colouring Day organiseert. Een dag waarop Staedtler extra aandacht vraagt voor het stimuleren van tekenen en schilderen bij kinderen. Helemaal nu, in het digitale tijdperk.

Veel kinderen groeien op met computers, Ipads en telefoons. Er worden spelletjes gespeeld en er wordt televisie op gekeken. Naar mijn mening niks mis mee, onze kinderen groeien nou eenmaal op in het digitale tijdperk, maar ik ben het er helemaal mee eens dat er nog zoveel meer dingen belangrijk zijn!

Buiten spelen en tekenen.

Zo vind ik het voor Flynn ontzettend belangrijk dat hij veel buiten speelt, in de natuur is en zijn fantasie leert ontwikkelen. Klimmen en klauteren op speeltoestellen, graven in het zand, rollen in het gras en alles wat hij in de tuin tegenkomt wordt geanalyseerd. Van piertjes (IKKE PIERTJE AAIEN) tot kevers, spinnetjes en de musjes die altijd in de heg zitten. Hij vindt het allemaal fantastisch.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat Flynn leert om zijn creativiteit te uiten op verschillende manieren. Tekenen is hier favoriet en het is stiekem ook lekker makkelijk. Zet wat potloden op tafel en een schetsboek en er wordt gekleurd! Sinds we de potloden en stiften van Staedtler mochten ontvangen zijn de ‘Buddy’ potloden favoriet. Nooit geweten dat er zoveel verschil in kwaliteit van potloden kon zitten maar wat tekenen deze fijn! Door de vorm en dikte zijn ze ook veel makkelijker voor Flynn vast te houden dan alle andere potloden die hij eerder probeerde. Tekenen lijkt zo’n simpel iets maar ondertussen gebeurd er veel in de ontwikkeling van je kind. Zo versterkt het de motoriek, de fantasie, de concentratie, kan het ontspannend werken maar ook meehelpen aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het leren volbrengen van een taakje. Er worden hier wekelijks heel wat tekeningen gemaakt! En laat dat nu net heel goed uitkomen voor deze actie..

Hoe kun je meedoen?

Voor iedere tekening die voor 30 juni opgestuurd wordt doneert Staedtler 1 euro aan Plan International (met een max van €50.000,-)! Dat is nog eens een leuke actie toch?

Het thema van de World Colouring Day van dit jaar is ‘typisch’ en dit mag je heel vrij interpreteren! Iets wat ik iets typisch aan Flynn vindt is het feit dat hij sinds hij een slak in de tuin tegen kwam tekeningen en tekeningen vol maakt met slakjes in alle vormen en maten. Vind ik prima passen in het thema ‘typisch’! ;-)

Dus kom op, ga je met je kinderen aan tafel zitten, zet de tafel vol met kleurpotloden en laat ze mooie tekeningen maken. Scan de tekeningen in, stuur ze op en je draagt als gezin op zo’n makkelijke manier bij aan de educatie van kinderen die heel wat minder kansen hebben dan de onze. Fantastisch toch?

Dankjewel Staedtler voor deze super toffe actie. Wij hebben inmiddels een stapel met 12 tekeningen liggen en sparen nog eventjes verder voordat we ze opsturen!

Deze blog schreef ik in samenwerking met Staedtler!

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Angelique
  3 mei 2018

  Wat een ontzettend goed idee! Ik ga mijn zoontje volgende week eens aan het tekenen zetten. Het minste wat we kunnen doen toch?

 • Reageren
  Bernadette
  9 mei 2018

  Leuk, ik ga volgende week met mn klas aan de slag! 🙌🏻

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.