Sint zou zo graag iedereen een cadeau geven!

Zoveel mensen zoveel wensen. De Sint verzamelt natuurlijk van iedereen verlanglijstjes om zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan. Maar wat als die wens niet zomaar in vervulling kan gaan? De Sint is daarom op zoek naar JOU!

♥ Dit artikel schrijf ik in samenwerking met Sanquin ♥!

Helaas kunnen niet alle wensen uitkomen van mensen. Er zijn ontzettend veel mensen die bloed nodig hebben maar helaas nog te weinig bloeddonoren in Nederland. Daarom is de Sint van Sanquin dit jaar op zoek naar jou. Naar nieuwe bloeddonoren zodat we samen zorgen voor voldoende voorraden bloed. Met deze ludieke actie proberen ze mensen bewust te maken en bekend te maken met bloeddonatie.

De Sint zoekt jou! Het kost je niks, alleen een uurtje van je tijd!

Waarom bloed doneren?

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen bloed nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn na een ernstig ongeluk, bij veel bloedverlies na een bevalling of bij een chronische ziekte. Ook wordt bloed gebruikt voor geneesmiddelen onderzoek!

Er zijn waarschijnlijk een heleboel mensen aan wie jij, zonder daar over na te denken, je bloed zou doneren. Maar niet iedereen heeft dezelfde bloedgroep en vaak hebben mensen accuut bloed nodig. Het is dan ook ontzettend belangrijk om een goede voorraad bloed te hebben in de ziekenhuizen zodat deze direct gebruikt kunnen worden.

Hoe werkt het?

Bekijk waar het dichtsbijzijnde punt is voor jou waar je bloed kunt doneren. Check deze lijst met minimale eisen voor het doneren van bloed, voldoe je aan deze eisen? Meld je dan hier aan! Zo simpel is het.

De Sint zal enorm blij zijn en alle mensen die bloed nodig hebben al helemaal. Het heeft mij ook aan het denken gezet, wat is het nou eigenlijk voor moeite? In het nieuwe jaar ga ik ook weer starten met bloed geven. Kleine moeite, groot resultaat.

Meld jij je ook aan? Veel liefs!

Gerelateerde artikelen

11 reacties

 • Reageren
  Jenn
  3 december 2019

  Ik mag helaas niet…
  Jenn onlangs geplaatst…Kerstshow | Intratuin DuivenMy Profile

  • Reageren
   Roos
   4 december 2019

   Wat jammer maar in ieder geval top dat je het gecheckt hebt! <3

   • Reageren
    Jenn
    4 december 2019

    Had ik jaren geleden al gedaan, ik was zelfs de hele selectie door en had mijn eerste uitnodiging. En toen hoorde ik dat ik zelf als peuter een transfusie heb gehad…
    Jenn onlangs geplaatst…De Maan ChallengeMy Profile

 • Reageren
  Audrey
  3 december 2019

  Ik geef al jaren bloed – heb laatst mijn 90e donatie afgevinkt (ik doneer bloedplasma ipv volbloed, dat mag vaker)
  Audrey onlangs geplaatst…Employer branding #5: de do’s en don’ts voor werkgevers en recruitersMy Profile

  • Reageren
   Roos
   4 december 2019

   Wauw Audrey wat een topper ben jij zeg! Geweldig wat een aantal! <3

 • Reageren
  Tamara
  3 december 2019

  Supergoed dat je mee doet aan deze actie! Ik weet helaas zelf uit ervaring hoe hard het een bloedtransfusie nodig kan zijn, en dat er mensenlevens van af kunnen hangen. Omdat ik zelf bloed heb ontvangen, mag ik nooit zelf geven, maar ik stimuleer iedereen altijd om het te doen.
  Tamara onlangs geplaatst…Deze schoenentrend is terug van weggeweest, maar dit keer voor heren!My Profile

  • Reageren
   Roos
   4 december 2019

   Hey Tamara, dan weet je inderdaad hoe hard het nodig is! <3 Ik ga mij aanmelden en zoveel mogelijk mensen bewust te maken! X

 • Reageren
  L
  3 december 2019

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteedt! Ik ben net zelf een paar weken terug voor een intake geweest, helaas heb ik te weinig ijzereiwitten in mn bloed, waardoor ik niet mag doneren. Jammer, want ik had graag mijn steentje bijgedragen.

  • Reageren
   Roos
   4 december 2019

   Snap ik maar ik vind het alleen al top dat je gegaan bent en gekeken hebt of het mogelijk is! <3

 • Reageren
  Tamara
  5 december 2019

  Heb mijzelf toen ik 18 werd direct aangemeld! Vind het zo bijzonder dat een beetje bloed van mij mogelijk een mensenleven kan redden of kan bijdragen aan de ontwikkeling van bepaalde medicijnen. Ik zou het iedereen aanrader die de mogelijkheid heeft om donor te worden.

 • Reageren
  Inge
  5 december 2019

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteedt! Het is zo hard nodig. Een kleine moeite, maar het kan echt levens redden ❤️
  Ik loop zelf momenteel stage in West-Afrika en ik ga ergens deze weken bloed doneren aan het ziekenhuis! De mensen hier zijn er ook erg blij mee!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.