Random Acts of Kindness boek: 333 manieren om de wereld te verbeteren

Het RAK boek

Het RAK ‘random acts of kindness’ boek: 333 manieren om de wereld te verbeteren kreeg ik afgelopen weekend van Yvette. Echt iets voor jou zei ze. Had zij dat even goed bedacht want inmiddels heb ik mij trouw aangesloten bij de groep van RAKtivisten ;-)!

Elise de Rijck schreef dit ultieme feel-good boek waarin ze je aanzet om allerlei lieve, leuke en grappige dingen te doen voor een ander. Om een ander een goed gevoel te geven, goed voor een ander en lief voor de wereld om je heen te zijn. Elise en ik delen dezelfde mening: als iedereen leuke, lieve en goede dingen zou doen voor de mensen om hen heen zou de wereld er een stuk liefdevoller uit zien!

En volgens mij kan de wereld wel een beetje extra liefde gebruiken ;-)!

RAK boek RAK boekrak boek 2RAK boek 5

Het boek staat vol met hilarische opdrachten, grappige quotes (met die van de musquito als mijn favoriet!) en zet aan om aan de slag te gaan. Om je handen uit de mouwen te steken en iets voor een ander te doen!

Ik zie je alleen nu al denken: ik ben al zo druk, daar heb ik toch helemaal geen tijd voor?

Dat vind ik juist het leukste aan dit boek. De meeste opdrachten zijn zo klein dat ze amper tijd in beslag nemen! Neem bijvoorbeeld een combinatie van RAK 138 en 139. Houdt de deur open voor iemand en lach naar diegene. Ik weet bijna zeker dat je een glimlach terug zult krijgen én diegene even het gevoel hebt gegeven van GOH, dat is een aardige meid! Kost je niks, levert 2 glimlachen op! Of rij eens wat minder agressief. Laat mensen voor op zebrapaden (en zwaai ff leuk ;-)!) en laat mensen die in moeten voegen er eens tussen. Kost jou misschien 10 seconden extra tijd maar geeft diegene wel een prettig gevoel! Krijg je nieuwe buren? Stop een ‘welkom in de buurt’ kaartje in de brievenbus! Of biedt eens aan om een middag/avond op te passen op de kinderen van je vriendin die het allemaal even teveel wordt.

Naast al dit soort opdrachten is het boek fantastisch vormgegeven met toffe quotes, tekeningetjes en bijvoorbeeld kaartjes die je uit kunt knippen en op een openbaar toilet kunt hangen. Of geef mensen die je iets tofs voor een ander ziet doen een zogenaamd ‘karma kaartje’!

Het uitvoeren van Random Acts of Kindnesses heeft voor mijn gevoel meer te maken met je eigen mindset dan met het daadwerkelijk tijd maken en denken ‘NU ga ik eens iets goeds doen voor een ander’. Een RAKtivist zijn moet je je eigen maken, moet in je systeem komen en al met al denk ik dat je er een leuker mens door wordt ♥!

Heb jij plannen om de wereld te verbeteren met jouw aardigheid, leukheid en liefheid of ben je op zoek naar een tof en inspirerend cadeautje? Het Random Acts of Kindness boek kost €14,99 en kun je o.a. bestellen via bol.com! En als je dan toch lief bezig bent: koop het boek dan via mijn bovenstaande link ;-)! Hier wordt ik héél ietsje beter van en jij betaald niks meer! Thankyou!

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

7 reacties

 • Reageren
  Dionne
  9 maart 2017

  Aaah zo leuk! Ik hou van dit soort boeken. Ik word hier altijd erg blij van!
  Dionne onlangs geplaatst…Thermen Soesterberg | Waan je in een oase van rustMy Profile

 • Reageren
  Darina
  9 maart 2017

  Lijkt me een heel leuk en inspirerend boek, ik hou ook wel van quotes.
  Darina onlangs geplaatst…Fashion Notes | A Fresh StartMy Profile

 • Reageren
  Jorienkenl
  9 maart 2017

  Lijkt me een heel leuk boek! Mooie gedachtes!
  Jorienkenl onlangs geplaatst…UPDATE 1 | 40 dagen tijdMy Profile

 • Reageren
  Yvette
  9 maart 2017

  Super dat je er blij mee bent! Nu word je NOG aardiger 😉

 • Reageren
  Margot
  10 maart 2017

  Wat een leuk boek en die quote over de mug is wel een hele goeie!
  Margot onlangs geplaatst…Video: Shoplog & gekregen babyspullenMy Profile

 • Reageren
  Danique
  10 maart 2017

  Wat een leuk boek! Helaas vind ik zulke boeken vaak in het begin heel leuk, maar vergeet ik ze na een tijdje weer zodat ze onder in mijn kast belanden..
  Danique onlangs geplaatst…Jezelf kunnen zijn & de meningen van anderenMy Profile

 • Reageren
  Anneleen
  12 maart 2017

  Lijkt me een leuk boek! De kleine dingetjes maken het ‘m vaak juist in het leven! :)
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.