Mijn doelen van Februari, heb ik ze behaald?

Iedere maand stel ik mijzelf een aantal kleine, haalbare doelen waar ik die maand mee aan de slag ga. Afgelopen februari stelde ik mijzelf er vier, drie er van behaalde ik. Lees je mee?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze maand minder bezig ben geweest met mijn doelen als in januari. In januari was ik heel gefocust bezig op het behalen van mijn doelen en in februari werd dat ietsjes minder. Was het opeens al 10 februari en bedacht ik me OH JA, ik moet aan de slag met de doelen!

Maar gelukkig had ik toen natuurlijk nog heel veel tijd! Ik ga je per doel vertellen of en hoe ik ze behaald heb! ♥

Doel 1: aan de slag met leren plannen!

Inmiddels weet bijna iedereen het wel maar ik ben een chaoot. Gestructureerd en planmatig werken is niet aan mij besteed. Hoe hard ik ook mijn best doe. Het is een karaktereigenschap die ik al heel wat jaren geleden geaccepteerd heb maar toch denk ik dat, ook al ligt het misschien niet in je aard, je toch een heleboel kunt leren. Jezelf dingen aan kunt leren :)!

Met twee eigen bedrijven, twee kinderen, een huishouden, een man en een fijn sociaal leven kun je gewoon eigenlijk niet meer zonder een agenda of planner. Ik had het gevoel op alle gebieden niet er uit te halen wat er in zit terwijl, als ik wat meer structuur in mijn leven zou aanbrengen, dat mij zoveel zou kunnen opleveren. Niet alleen dat je meer werk gedaan krijgt in minder tijd maar ook meer inzage in wat ik allemaal doe en dat geeft me vaak een goed gevoel. Dus verwelkomde ik de structuurjunkie planner in mijn leven :D!

Deze hele maand heb ik met de planner gewerkt, ik ga hier nog apart een blog over schrijven, maar dat het mij gemakkelijk af ging kan ik niet zeggen. Ik ben heel tevreden over de planner, het geeft overzicht en houvast, maar ik moet er zó erg aan wennen! Het opschrijven van alles, een overzicht maken voor de hele week, alles bijhouden en inplannen. Het klinkt misschien heel gek als je van jezelf al heel gestructureerd bent maar het is een hele opgave.

Wel merk ik dat als ik er goed mee werk dat het écht heel veel oplevert. Duidelijkheid, overzicht en tijd die ik veel productiever gebruik. Ontzettend fijn. Ik ga nog een paar weekjes dingen uitproberen met de planner en daarna komt er een uitgebreide blog over online! :)

Voor nu zou ik zeggen: YES, het doel is behaald!

Doel 2: twee keer per week sporten.

Eigenlijk heb je de uitkomst van dit doel al in de bovenste foto kunnen zien! Ik bleef twee keer per week sporten, één keer crossfit en één keer boksen en ik besloot er tussendoor ook nog af en toe bij te gaan wandelen. De laatste week van februari sportte ik zelfs drie keer per week en dit ritme wil ik proberen vast te blijven houden. Twee keer crossfit en één keer boksen.

Ik merk dat het sporten mij heel goed doet en dat het ook goed voelt om zo gestructureerd naar mijn grotere doel te werken: een fitter lichaam. Toch merk ik ook dat ik het best lastig vindt om die tijd aan mijzelf te spenderen. Want ondanks dat je maar een uurtje aan het sporten bent ben je toch al gauw 2/2,5 uur kwijt inclusief er naar toe gaan, douchen na de tijd etc. Het voelt soms nog een beetje gek om die ruimte voor mijzelf in te nemen en de tijd te pakken maar ik ben trots op mijzelf dat ik het toch doe! Dat ik echt even prioriteit aan mijn eigen gezondheid geef. Ondanks dat het onwennig is!

Dit doel is dus ook zeker behaald!

Doel 3: administratie op orde krijgen.

Het vreselijkste doel van allemaal haha. Zoals ik al vertelde: het was HARD nodig om de warboel die we onze administratie noemen eens onder de loep te nemen en alles uit te zoeken.

2 weken geleden heb ik hier een zondagmiddag voor uitgetrokken. Een heleboel geordend, uitgezocht, weggegooid en in mappen gestopt. Orde geschept in de chaos, dat was echt zo fijn. Ondanks dat het echt een rotklus was en ik er als een berg tegenop zag is het toch heel fijn dat ik het gedaan heb! Als ik dit mijzelf niet concreet als doel had gesteld was het er écht niet van gekomen en had ik het gewoon weer uitgesteld haha. Fijne stok achter de deur dus!

Ook dit doel is dus behaald!

Doel 4: iedere dag starten met een gezond ontbijt!

Dit doel heb ik helaas niet behaald! Het was mijn doel om deze maand te starten met echt wat meer tijd nemen om de dag te starten en gezond te ontbijten maar in de praktijk lukt dit gewoon echt niet iedere dag. Ik denk dat ik misschien de helft van de maand gezond ontbeten heb en even een momentje voor mijzelf heb gepakt, de rest was het toch voornamelijk gehaast.

Ik blijf nou eenmaal liever 10 minuten langer in bed liggen dan dat ik die tijd besteed aan ontbijten. Niet heel handig omdat ik gewoon echt graag goed wil ontbijten maar aangezien ik mij gewoon chronisch moe voel is het wel logisch dat ik zoveel mogelijk slaap wil pakken.

Dit doel ga ik nog maar eens herevalueren, eens bekijken hoe haalbaar het is. Voor nu is het doel zeker niet behaald ;-)!

Dat waren mijn doelen van februari! Mijn doelen voor maart komen deze week ook online, ik heb er weer zin in!

Gerelateerde artikelen

7 reacties

 • Reageren
  Tamara
  3 maart 2020

  Wat goed dat je 3 van je 4 doelen gewoon behaald hebt! En van het doel dat je niet helemaal behaalde; heel herkenbaar. Die 10 minuten langer in bed zijn gewoon zo fijn, daar een gezond ontbijt echt niet tegen op.
  Tamara onlangs geplaatst…Volgens deze modetrend dragen we al jaren onze diadeem verkeerd!My Profile

 • Reageren
  Audrey
  3 maart 2020

  3 (of eigenlijk 3,5) uit 4 vind ik best een mooie score! Zou het helpen om qua ontbijt iets (deels) voor te bereiden? Of kan je man af en toe een ontbijtje voor je fixen of andere taken overnemen in de ochtend? Geen idee wat hij qua werk doet eigenlijk, haha.
  Audrey onlangs geplaatst…Een of andere Molblogger 2020: WIDM-recap aflevering 8My Profile

 • Reageren
  marije
  3 maart 2020

  Misschien kun je eens kijken naar het boek van de Foodsisters over intermitted fasten. Daaruit heb ik geleerd dat ontbijt overslaan juist gezond is, dat is natuurlijk wel een hele korte samenvatting ;-)
  Leuk artikel, misschien moet ik ook eens mn planner uit het stof halen.

  • Reageren
   Roos
   4 maart 2020

   Hey Marije,
   lief dat je meedenkt maar dat soort dingen is helemaal niks voor mij. Geloof ik ook niet in! :) Welke planner heb jij? Ook de structuurjunkie? :D

 • Reageren
  Sabine
  3 maart 2020

  Fijn dat je de meeste doelen behaald hebt. Nice work!! Misschien een idee om ‘s avonds je ontbijtjes al te maken of voor te bereiden. Dan kun je gewoon nog lekker even snoozen 😁
  Sabine onlangs geplaatst…Eetdagboekje #2 – weekmenu avondetenMy Profile

  • Reageren
   Roos
   4 maart 2020

   Haha ja dat is misschien ook nog wel een goed idee, het proberen waard! :D Dankjewel voor het meedenken!

 • Reageren
  Jenn
  4 maart 2020

  Toch een mooie score vind ik hoor! Lekker bezig met sporten :)
  Jenn onlangs geplaatst…Dit was… februari ♥My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.