Dit maakt mij zo blij!

Een vrije ochtend betekend op het moment vaak dat we een ochtend naar het bos gaan. Heerlijk even wat tijd met z’n drietjes, zonder afleiding of verplichtingen. Wandelen, praten, of juist gewoon even niet.

Gisteren wandelden we zo’n 7,5 km door het bos hier in de buurt. We liepen door uitgestrekte weilanden, op vlonders over de heide, over bruggen en door dicht bebost gebied. We kwamen weilanden met koeien en schapen tegen, aaiden paardjes, zagen boerderijen om bij weg te dromen en honderden eikels en kastanjes. We stoppen even bij een piepklein onbemand winkeltje midden in de natuur waar we een bekertje vers appelsap kopen en bekijken welke route we lopen.

De eerste paar honderd meter is Flynn nog heel fanatiek en rent hij alsof zijn leven er vanaf hangt! Alles wat hij tegenkomt en zijn aandacht trekt wordt uitgebreid bekeken. De vele kastanjes die op het moment op de grond liggen worden uitgebreid gezocht en stiekem in zijn broekzak gestopt. De eikels probeert hij aan de koeien te geven en de ‘blaasbloempjes’ worden geplukt en weggeblazen. Ieder stokje, plantje, kevertje of vogeltje wordt opgemerkt. Iedereen die we tegenkomen wordt getrakteerd op een vrolijke HALLO met daaropvolgend een ‘ik ben aardig hé mam’. Ja schat dat ben je ;-)! Er wordt druk naar kaboutertjes gezocht onder de paddenstoelen die we tegenkomen, helaas vinden we ze vandaag alweer niet!

Maar na al dat fanatiek rennen, vliegen en onderzoeken is de energie al vrij snel op en kruipt hij gauw weer bij Kay op de rug. Onze Tula is écht de beste investering die wij ooit gedaan hebben voor Flynn volgens mij. Wat hebben we er veel plezier van! Tijdens onze eerste roadtrip toen Flynn bijna 1 was zijn we er mee begonnen en nu hij 3 is past hij er nog steeds in. Super!

Ik merk dat het ons allemaal heel erg goed doet om er zo op uit te gaan. Flynn leert onwijs veel over de natuur, wij zien alles weer met andere ogen door hem en daarnaast is het gewoon heel erg fijn om buiten te zijn met elkaar. Je hebt de tijd om weer écht met elkaar te praten zonder allerlei afleiding, te genieten van het moois om je heen, het ‘te voelen’ gewoon.

Het is zo makkelijk om thuis te blijven, om gewoon je standaard ding te doen in huis en niet ‘de moeite’ te nemen om er op uit te gaan (trust me: ik weet hoe het voelt) maar je krijgt er écht veel voor terug door er wat vaker op uit te gaan. We hebben de natuur nodig. Voor je gezondheid, voor je geluksgevoel, voor je energie, voor je relatie!

Ga en geniet ♥!

Gerelateerde artikelen

7 reacties

 • Reageren
  Darina
  18 oktober 2018

  Mooi geschreven en helemaal waar! Ontspannen doe ik het liefst ook in de natuur. Mooie foto’s ook! Wat is de herfst toch een mooi seizoen.
  Darina onlangs geplaatst…De 10 dingen die mij blij maakten #1My Profile

 • Reageren
  Mimi
  18 oktober 2018

  Prachtig! Waar is dit eigenlijk? Ik kom ook uit Twente.

 • Reageren
  Mariska
  19 oktober 2018

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Ik vind het ook lekker om nu in de avond evengoed nog een rondje te lopen en dat koude weer vind ik op zich ook niet zo erg :)
  Mariska onlangs geplaatst…Moroccanoil Color Complete producten en foto’sMy Profile

 • Reageren
  Anneleen
  22 oktober 2018

  Wat een prachtige foto’s! Heerlijk, zo lekker naar buiten met je gezinnetje! :)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.