Kleine gelukjes van afgelopen week!

Ondanks alles wat er gaande is is er ook nog zo ongelofelijk veel moois. Hierbij stil staan kan een hoop doen voor je positieve gevoel en mindset, vandaar dat ik vandaag mijn kleine gelukjes deel met jou!

♥ Omdat we nu niet iedere dag om 8:20 de deur uit hoeven om Flynn op tijd op school te krijgen zijn de ochtenden zoveel rustiger. Sinds de klok is verplaatst slapen de jongens allebei tot minstens 7:00 i.p.v. 5:30! Ik weet ook niet hoe dat zo gekomen is maar we genieten er enorm van voor zo lang als het duurt! :) Flynn speelt nog op zijn kamer, ‘leest’ boekjes in bed of gaat zelf naar beneden om televisie te kijken. Morris neemt lekker lang de tijd om wakker te worden en is super tevreden altijd nog in bed. Vanmorgen betekende dat dat ik zelfs pas om 7:30 wakker werd. Ik kan je vertellen dat dat minstens een jaar geleden is dat dat gebeurde. Heerlijk!

♥ Ik geniet zo van Flynn. Waar ik hem (absoluut heel heel) vaak achter het behang wil plakken vind ik het zo leuk hoe leergierig hij is en hoe hij de dingetjes die we moeten doen voor school oppakt. We hebben nog heel veel geluk met maar één basisschool kind in groep 1, petje af voor de ouders die meerdere kinderen onderwijs geven momenteel, maar het oefenen samen met Flynn vind ik onwijs leuk. Laatst telden we samen tot 100, we rijmen met elkaar en spelen letterspelletjes. Ik moet zeggen dat we weinig echt aan tafel zitten maar juist heel veel spelenderwijs doen en dat vindt hij ZO leuk! En daar geniet ik dan weer van. Mijn slimme jongen!

♥ Afgelopen week las ik allerlei oude blogartikelen weer van jaren geleden en ik vind het zo leuk om te zien waar ik toen mee bezig was, wat ik toen schreef en sommige dingen maken mij ook weer een beetje emotioneel of geven hoop en rust in deze moeilijke tijd. Zo las ik het artikel weer over het boek van mijn opa’s leven. Over hoe ongelofelijk veel hij heeft meegemaakt, over de oorlog, het simpele en harde boerenleven. Wat bood dat weer ongelofelijk veel perspectief. Waar in zijn tijd mensen verdwenen, naar het front gestuurd werden, gedeporteerd werden, zomaar vermoord werden of omkwamen van de honger is het ‘enige’ wat wij moeten doen om veilig te zijn thuis blijven.

♥ De zon. Ik merk dat het zo ontzettend veel met mij doet als ik mijn ogen opendoe en een helder blauwe lucht en een zonnetje zie. Meer zin in de dag, een positiever gevoel, Flynn die lekker buiten kan spelen. Heerlijk!

♥ Morris kan sinds kort heel goed zelf gaan zitten en nu hij dit eenmaal kan doet hij bij vlagen niets anders. Hij kruipt van de ene kant van de kamer naar de andere kant en ondertussen gaat hij wel 10 keer zitten en trots om zich heen kijken haha.

♥ Ook heeft meneer uitgevonden hoe hij op zijn knietjes kan zitten en probeert hij zich meer en meer op te trekken. De box is inmiddels al naar beneden gedaan maar ik merk dat ook de spulletjes op de kastjes lang niet altijd meer veilig zijn voor zijn grijpgrage handjes. Als ik dan zeg ‘Morris, nee!!’ draait hij zijn gezichtje om en lacht op zijn allerliefst naar mij. ZO ondeugend!

♥ Het is zo verleidelijk om iedere dag in je joggingsbroek te lopen met een grote knot op je hoofd en waar ik dit bij vlagen ook doe merk ik dat ik mij veel beter voel als ik ‘s morgens gewoon de tijd neem, net alsof ik de deur uit ga. Even mijn haren doen, normale kleren aan en wat make-up. Ik weet niet wat dat is maar dat geeft me zo’n goed gevoel over mijzelf en maakt ook dat ik productiever ben en ook meer zin heb om dingen te doen. Gek hoe dat werkt maar voor mij werkt het echt om mezelf te blijven verzorgen :)!

♥ Afgelopen week had ik momenten dat ik wel kon gillen van het feit dat ik zo weinig sociale dingen kan doen maar tegelijkertijd voelde ik deze week ook echt een soort rust. Even geen gehaast, geen verjaardagen, borrels of andere sociale ‘verplichtingen’. Geen drukke weekenden of ‘als jij deze avond weg gaat dan ga ik die avond’. We zijn thuis, met elkaar, zonder alles er omheen. En soms, heel soms, kan ik die rust die het brengt heel erg waarderen.

♥ Ik facetimede afgelopen week met verschillende vriendinnen en ondanks dat het niet zo fijn is als samen theeleuten op de bank is dit toch ook heel fijn om in ieder geval op de hoogte te blijven van elkaar leven (en even flink over de kinderen te kunnen klagen natuurlijk ;p).

♥ Het vooruitzicht dat in ons mooie kippenhok wat Kay zelf maakte binnenkort kipjes komen te scharrelen maakt mij zo blij!

♥ Als je mij volgt op Instagram zie je het regelmatig voorbij komen maar ik ga de laatste weken veel werken bij mijn ouders. Zij hebben naast hun huis de oude salon van mijn moeder en daar staat een tafel en een stoel waar ik in alle rust kan werken. ZO fijn om de deur uit te gaan i.p.v. op zolder te zitten. Merk dat ik mij zoveel beter kan concentreren als ik daar werk!

♥ Het was heel fijn om mijn oma’s weer blij te maken met wat vers gekookt eten. Kay had lasagne gemaakt en de dag er na bracht ik een portie naar mijn beide oma’s. Even een praatje op afstand gemaakt, dat was fijn :)!

Wat waren jouw kleine gelukjes van afgelopen week? Laat je ze hieronder achter in de reacties? Maak je mij ook weer blij mee! Liefs!


Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Darina
  5 april 2020

  Mooie momentjes om van te genieten. Dat van de rust is herkenbaar. Mijn werk is momenteel erg hectisch dus ik kan de rust wel waarderen.
  Darina onlangs geplaatst…Een korte blog time out!My Profile

 • Reageren
  Tineke
  6 april 2020

  Herkenbare dingen. Merk inmiddels dat ik mij redelijk heb overgegeven aan de lockdown. Ik kan iedere dag genieten van mijn kinderen, hele dagen thuis zijn gaat mij goed af. Ik mis het sociale leven, maar geniet ook van de rust. Het is mooi weer, wij hebben een fijne tuin. De kinderen vermaken zich goed. Het gaat goed, ik ben gelukkig!
  Tineke onlangs geplaatst…Een grote verrassing voor Fedde en YentheMy Profile

 • Reageren
  Rachel Kromdijk
  7 april 2020

  De verplichte dingen vallen af en daardoor krijg ik ook wel een bepaalde rust, ik vind het eigenlijk wel lekker deze rustige weekenden. Verder mis ik het uiteten wel haha, ik heb trek in sushi. En die foto.. ik smelt.. wat heb je toch een prachtig kindje, dat koppie!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.