Het vieren van vriendschappen.

We vieren verjaardagen voor onze geboortedag, we vieren het begin van relaties en relatie jubilea maar de vriendschappen in ons leven? Daar is geen dag voor! Terwijl die ook echt het vieren waard zijn, toch?

♥ Dit artikel schrijf ik in samenwerking met My Jewellery

Zijn vriendschappen het ondergeschoven kindje in relatie land? Ik weet het niet maar ik heb nog nooit een Hallmark kaartje voorbij zien komen met ‘gefeliciteerd met je 10 jarige vriendschap’! Terwijl de band die je met je vrienden of vriendinnen kunt hebben soms minstens zo diepgaand is als met je man of vrouw. Ik geloof er echt in dat je vriendinnen ook je ‘soulmates’ kunnen zijn, waarmee je net zo’n geweldige band hebt als met je partner alleen dan zonder lust/seksuele gevoelens. Dat leerde ik natuurlijk van mijn spirit animals bij Sex and the City:

Wat droomde ik van een grote vriendinnengroep!

Als ik kijk naar mijn eigen vriendschappen zie ik een ongelofelijk divers geheel. Vroeger droomde ik altijd van het hebben van een grote vriendinnengroep waarin iedereen fantastisch met elkaar op zou kunnen schieten en we met 8/9/10 meiden samen op vakantie zouden gaan etc. etc. Ze zullen vast bestaan, die groepen waarin iedereen even goed met elkaar zou kunnen opschieten, maar het leven heeft mij inmiddels wel geleerd dat dat zeer zeldzaam is. ‘Vriendinnengroepen’ over het algemeen misschien niet maar in zo’n grote vriendinnengroep kán het gewoon bijna niet anders dan dat je groepjes binnen de groep krijgt. De één kan nou eenmaal beter opschieten met of trekt meer toe naar die ene vriendin als naar de ander.

Nee wat dat betreft ben ik heel erg blij met mijn losse vriendinnen.

Vriendinnen in alle soorten en maten.

Ik heb vriendinnen die ik ken vanaf de basisschool, vanaf de middelbare school en vriendinnen die ik pas sinds een jaartje ken maar waarbij de klik gelijk zó goed was. Ik heb vriendinnen die een stuk jonger zijn als ik, even oud zijn en een vriendin die bijna 35 jaar ouder is als ik. Ik heb vriendinnen die ook moeder zijn, vriendinnen die graag moeder willen worden en vriendinnen die nog totaal niet bezig zijn met het wel of niet krijgen van kindjes. Ik heb vriendinnen die ik ken van school, van mijn werk en via social media. Ik heb vriendinnen die ik bijna iedere dag spreek, vriendinnen die ik eens in de zoveel maanden spreek of vriendinnen die ik een week lang iedere dag spreek en dan een week of 2 niet.

Vriendschappen zijn niet vanzelfsprekend.

Begrijp me niet verkeerd. Vriendschappen zijn ook bij mij niet altijd gemakkelijk. Interesses veranderen, levens veranderen, gevoelens veranderen en waar je eerder alles met elkaar deelde komen er ook periodes dat er dingen zijn waarbij het voelt alsof je die niet of minder met elkaar delen kunt. Door drukte, door niet gedeelde interesses of onbegrip. Soms vind je elkaar na een paar weken of maanden weer terug en soms misschien ook niet. En ook dat is iets om te accepteren, hoe moeilijk dat soms ook is.

Maar wat ik eigenlijk met dit alles wil zeggen is dat ik vriendschappen gewoon enorm bijzonder vindt, waardeer en vind dat we die best wat vaker met elkaar mogen vieren. Als jij een paar lieve vriendinnen om je heen hebben die je door dik en dun steunen, die het hardst voor je juichen als de mooiste dingen je overkomen in je leven en je het hardst knuffelen als het leven hard voor je is. De mensen die altijd hun best doen om je te willen begrijpen, uitgaan van je goede bedoelingen en waarbij je het eerlijk kunt zeggen als je je ergens door gekwetst voelde of iets niet tof vond. De mensen die realiseren dat jij een imperfect mens bent en je imperfecties accepteren net als dat jij die van hun accepteert.

Sieraden om je vriendschappen mee te vieren.

My Jewellery is het hier helemaal met mij mee eens en heeft een fantastische lijn met vriendschapssieraden ontwikkelt om jouw vriendschap te vieren.

Zoals bijvoorbeeld de BFF ketting. Weet je nog vroeger de kettinkjes waarvan je een hartje doormidden brak en dat je allebei de helft van een hartje droeg? Dit is de volwassen variant er van! Ik vind dat zo’n tof idee. Of de ketting initialen, hoe leuk is dat!

Een initiaal aan een kettinkje of op een muntje. Juist ook de combinatie van meerdere kettinkjes vind ik onwijs leuk.

Hoe denk jij over vriendschappen? En vind je de kettinkjes net zo tof als dat ik ze vind?

Gerelateerde artikelen

4 reacties

 • Reageren
  Jenn
  12 maart 2020

  Leuk! Ik heb jarenlang een vriendengroep gehad, met zes meiden incl. ikzelf. Zes was precies goed denk ik, de eerste tien jaar ofzo. Maar op een gegeven moment bleek dat een paar toch liever een groepje van twee hadden en liep het stuk (dat zeg ik nu heel kort door de bocht hoor, er is veel meer gebeurd). Toen ben ik een tijdje bang geweest dat ik het verleerd was, vrienden maken. Maar inmiddels heb ik weer een paar super vriend(inn)en waar ik heel blij mee ben. De échte vrienden kan ik op één hand tellen, maar ik heb ook nog een hand met ontzettend leuke kennissen :)
  Jenn onlangs geplaatst…Rust zacht, lieve JaneMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  12 maart 2020

  Superleuk die kettinkjes van MyJewellery. Vaak doen ‘vriendinnen’ sieraden mij denken aan de vriendschapsbandjes van vroeger, maar deze kettingen zijn echt een niveau hoger. Hoe leuk is het om dit te geven aan een vriendin of misschien zelfs te ontvangen?!
  Tamara onlangs geplaatst…Dit zijn de 12 mooiste goedkope trouwjurken tot 200 euroMy Profile

 • Reageren
  Marleen
  13 maart 2020

  Ah leuk! Ik ben dit jaar 25 jaar bevriend met een van mijn beste vriendinnen. En wij vinden het een prima excuus om dat te vieren middels een weekendje weg. Haha, zelfde voor mn vriendinnen van de uni. Die kennen we dit jaar 10 jaar, gaan we ook iets leuks voor plannen.
  Dus in mijn geval wordt het wel gevierd :D

 • Reageren
  Rachel Kromdijk
  13 maart 2020

  Vroeger vond ik een ketting met een gebroken hartje altijd fantastisch, maar wat is dit ook leuk zeg, even iets totaal anders.. leuk artikel heb je ervan gemaakt!
  Rachel Kromdijk onlangs geplaatst…7 redenen om elke dag vroeg op te staanMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.