Het leed dat een snotneus hebben in Coronatijd heet.

Prachtig stilleven of niet? ;-)

Hij was er opeens, die snotneus op zondagochtend. Een keel die dichtzat, een neus die juist wagenwijd openstond en een hoofd vol druk. Nee he, hoe kan dit nou opeens?

Zondagochtend werd ik wakker en voelde ik mij opeens niet lekker. In de loop van de ochtend werd het erger en erger en rond 10:00 lag ik met oordoppen in in bed terwijl Kay beneden voor de jongens zorgde. Paracetemol, neusspray en een toiletrol binnen handbereik, zo kwam ik de dag door.

Waar je normaal zou denken: ‘hé vervelend, misschien een griepje of fikse verkoudheid’ gaan nu de alarmbellen achter in je hoofd toch wel lichtjes rinkelen. Het is niet dat je gelijk denkt Corona te hebben maar wél dat die mogelijkheid er is en dat je je nu aan allerlei regels moet houden en je verantwoordelijkheid moet nemen. Hoe moet dat nu met de kinderen? Mogen zij nog wel naar school/opvang? Nee he, moet ik die klanten voor deze week afzeggen! Ik moet boodschappen doen morgen maar dat gaat nu natuurlijk ook niet.. GGD bellen? Even afwachten?

Hooikoorts of corona.

De hele zomer heb ik zo’n beetje rondgelopen met een snotneus. Net als de afgelopen 5 jaar aan zomers! Waar ik vroeger dacht dat hooikoorts vervelend was maar niet zoveel voorstelde moest ik er 5 jaar geleden zelf voor het eerst aan geloven en neem van mij aan: heftige hooikoorts is echt geen grap. Maar in de afgelopen 5 jaar keek niemand op of om van mijn snotneus en genies, nu durfde ik amper een piepklein beetje mijn neus op te halen in de Lidl in de angst mensen af te schrikken. Logisch, maar wel vervelend.

Nu is het alleen echt heel anders. Niet dezelfde snotneus, niet hetzelfde genies. Hopelijk een vervelend we-gaan-richting-herfst griepje in plaats van Corona maar daar komen we over precies twee uur pas achter.

Zodra de wattenstaaf zo lang als een rietje mijn neus en keel ingaat vanuit de Corona teststraat in Goor. Brr.. Ik hoor er veel verschillende verhalen over (want iedereen wil natuurlijk zijn verhaal kwijt) maar één ding hebben ze allemaal gemeen: het moet geen pretje zijn. Een kort niet-zo’n-pretje. Maar geen pretje.

Maar ach. Ik denk maar zo: ik heb twee grote kinderen door mijn punani geduwd en variërend van een uur of 12 tot een uur of 6 vreselijk pijn gehad. Dit wattenstaafje een paar seconden in mijn neus en keel gaat mij niet klein krijgen ;-)!

Maar wens je me stiekem toch een klein beetje sterkte?

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Audrey
  9 september 2020

  Haha, geniale vergelijking! Sterkte, ik hoop dat de test meevalt en dat het geen corona blijkt.
  Audrey onlangs geplaatst…You know what I did last Summer? – 2020My Profile

 • Reageren
  Irene
  9 september 2020

  En viel het mee? Ik heb volgende week een test omdat ik die dag uitgerekend ben dus dat kind moet ik er binnenkort ook nog uit zien te krijgen. Ik denk dat ik dan qua gevoel toch liever voor de wattenstaaf in mijn neus ga :p
  Irene onlangs geplaatst…Deeldrang en blije bakkesMy Profile

 • Reageren
  Nikki
  10 september 2020

  Ik vond het minder erg dan bevallen. Sterker nog: ik vond het reuze meevallen. en snapte niet waar iedereen zo druk over deed :-)
  Hopelijk had jij dezelfde ervaring en heb je geen corona.
  Nikki onlangs geplaatst…Splitlevelleven – week 36My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.