Heerlijke kokosnestjes met witte chocolade en eitjes

Deze kokosnestjes smaken als next level kokosmakronen mét witte chocolade.. Need i say more? ;-) In een uurtje zijn ze klaar om mee te nemen naar de paasbrunch en ik weet zeker dat ze binnen no time op zullen zijn!

Ik weet dat het nog redelijk vroeg is om aan Pasen te denken maar met de schappen in de supermarkten al vol lekkers voor Pasen kon ik mijzelf niet inhouden om alvast aan de slag te gaan.

Pasen staat voor mij altijd voor het voorjaar, frisse pastelkleurtjes, de bomen die weer groen worden, tulpen op de vaas en hopelijk weer een zonnetje aan de lucht. Helemaal met de grijze weken van de afgelopen tijd kunnen we wel wat vrolijks gebruiken, toch?

Er staan al ontzettend veel leuke en lekkere dingen voor Pasen online op mijn blog, hier zal ik snel een verzamelblog voor maken, maar eerst deel ik dit recept voor kokosnestjes met witte chocolade en eitjes met jou. Ik maakte al wel eens eerder kokosmakronen zelf maar, ondanks dat de smaak erg goed was, vond ik het toch altijd vrij droog. In dit recept gebruik ik een paar eetlepels gecondenseerde melk en JEEE wat maakt dat veel verschil zeg!

De koekjes smaken precies als de kokosmakronen uit de winkel alleen dan misschien nóg iets romiger. Heerlijk! Je maakt ze in een uurtje, inclusief baktijd en het opmaken van de koekjes, dus een toppertje om mee te nemen naar de paasbrunch zou ik zeggen!

Recept voor 10 kokosnestjes:

Ingrediënten:
3,5 cups geraspte kokos
1 eiwit
Half blikje gecondenseerde melk.
Snuf zout
Witte chocoladepasta
Eitjes om de nestjes te versieren.

Bereidingswijze:
Verhit je over voor op 160 graden.
Mix in een beslagkom het eiwit, de gecondenseerde melk, en de zout. Voeg daarna de kokosrasp toe en mix totdat alles goed met elkaar vermengd is.
Schep met een lepel hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en maak met je vingers de vorm van het nestje. Maak een kuiltje in het midden.
Bak de nestjes in zo’n 15-20 minuten goudbruin. Hou de nestjes na een kwartiertje goed in de gaten, iedere oven is anders is mijn ervaring!
Haal de nestjes uit de oven en laat ze 10 minuutjes afkoelen.
Schep een lepeltje van de witte chocoladepasta in een nestje en druk er een paar eitjes in.

Klaar zijn je nestjes! Hoe simpel wil je het hebben? :D

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

5 reacties

  • Reageren
    Darina
    26 februari 2020

    Wat ziet dit er heerlijk en zo leuk uit! Een recept om te onthouden.
    Darina onlangs geplaatst…Hoe ervaar je die perfecte Parijse vibe? 7 Tips!My Profile

  • Reageren
    Simone
    27 februari 2020

    Yummm deze ga ik onthouden en maken voor mijn ouders! Waar heb je deze leuke eitjes gekocht?
    Simone onlangs geplaatst…Me-time & skincare routineMy Profile

    • Reageren
      Roos
      27 februari 2020

      Dit zijn dragee eitjes en kun je overal wel kopen :)! Albert Heijn, Lidl, Plus, Hema! :D

  • Reageren
    Rachel Kromdijk
    27 februari 2020

    ik heb ze opgeslagen, wat ziet dit er heerlijk uit zeg!

  • Reageren
    Tamara
    27 februari 2020

    Mmmm, het kwijl loopt uit mijn mond! Ze zien er heerlijk en vrolijk uit. Goede tip trouwens van die gecondenseerde melk, bij mij worden kokosmakronen ook altijd erg droog.
    Tamara onlangs geplaatst…Spijkerbroek niet wassen: zo bestrijd je nare geurtjesMy Profile

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.