Hallo September! Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

De maand september is aangebroken en dat betekent dat we, wat mij betreft, de goede kant op gaan. De kant van de herfst, de winter, de decembermaand die dichterbij komt. De maanden van kou, wind, regen en hopelijk sneeuw. Van razende wind en dwarrelende bladeren, van warme chocolademelk en koukleumen in de winkelstraten terwijl we zoeken naar de leukste cadeautjes voor kerst.

De maanden waarin het bos omtovert tot een bizar mooi oranje, geel, bruin geheel en waar ik het liefst zou gaan wonen. In een klein huisje met mijn mannen, als dat toch mogelijk was.. De maanden waarin ik ongelofelijk veel kaarsjes brand, de houtkachel non-stop ons huis verwarmd en hopelijk onze kipjes de eerste eieren gaan leggen!

Ik weet niet wat het precies is met de herfst wat mij zo’n warm gevoel geeft. Het gevoel van YES, we gaan weer de goede kant op. Misschien hetzelfde gevoel als wat veel mensen ervaren als het lente wordt en de lange, grauwe, grijze dagen weer gauw verleden tijd zijn en de krokussen en narcissen zich voor het eerst laten zien. Ik ervaar dat met de herfst en ik merk dat ik er compleet van opleef. Ik voel me energieker, blijer en optimistischer als de zomer eindelijk voorbij lijkt te zijn, ik weer een trui aan kan en de winkels vol liggen met heerlijke herfstkleuren, mutsen en sjaals.

Vorige herfst was de eerste herfst met lieve Morris erbij. Toen nog een kleine, hulpeloze baby.. Nu een grote, lopende boef die ons huis iedere minuut op stelten zet. Begrijp me niet verkeerd, ik lach me een ongeluk om zijn streken maar OH wat vreet het energie om hem iedere seconde dat hij wakker is in de gaten te houden ;-)! Praatjes voor 10, streken voor 100 laten we maar zeggen haha. Hij heeft zijn vaste ronde aan stoute dingen die hij doet en scharrelt van het ene naar het andere waardoor even rustig zitten vaak uitmond in een “OH NEE MORRISSSSSS!”

Fall shows us how beautiful it is to let things go.

De herfst en de winter zijn de seizoenen waarin ik veel nadenk. Over mijn leven, over mijzelf persoonlijk, de keuzes die ik maak, wat ik wil met mijn coachingspraktijk en dit zijn de seizoenen waarin ik de grootste keuzes maak. Vooral over waar ik meer van wil en wat ik los wil laten. Net zoals de bladeren hun boom loslaten laat ik de dingen los die ik niet meer in mijn leven wil.

Waar ik meer van wil is mijn coachingspraktijk, op iedere manier. Meer klanten, meer zichtbaarheid, meer video’s maken, meer verdieping, meer aanbod. Ik wil meer bewust genieten van vrije momenten en meer ruimte maken voor creativiteit en (blogs) schrijven.

Waar ik minder van wil is ‘onbewust niks doen’. Hoe vaak ik wel niet opkijk en me realiseer dat ik een half uur doelloos heb lopen scrollen op Instagram/Pinterest nadat ik de jongens naar bed heb gebracht en op de dichtstbijzijnde bank of stoel ben neergeploft. Je hebt een half uur niks gedaan maar voelt je totaal niet opgeladen terwijl je ook die tijd had kunnen besteden aan bewust ontspannen. Aan bewust relaxen want dát is wat je nodig hebt. Wat ik nodig heb.

September, ik ben zo blij dat je er bent!

Gerelateerde artikelen

8 reacties

 • Reageren
  Desiree
  2 september 2020

  Mooi geschreven! Ik heb precies hetzelfde gevoel als de herfst weer in aantocht is! Veel succes met alles! Door jouw post op Instagram heb ik ook een herfstbankje gemaakt voor in de voortuin. Jij omschreef het en zonder dat ik ook maar een foto had gezien ervan, dacht ik: ja dat ga ik ook doen! Ik zal je deze week een foto sturen van het resultaat 😊

  • Reageren
   Roos
   2 september 2020

   Oh wat een ontzettend leuk berichtje Desiree! Ik ben super benieuwd naar je bankje :D hopelijk is dit weekend de mijne ook af!

 • Reageren
  Darina
  2 september 2020

  Heel mooi geschreven. Ik hou ook van de herfst en geniet volop van de natuur die je nu al een beetje ziet veranderen.
  Darina onlangs geplaatst…Dit was onze zomer in onze prachtige tuinMy Profile

 • Reageren
  Audrey
  2 september 2020

  Ik moet bekennen dat ik niet zo’n fan ben van de herfst… Laat het maar lekker nazomeren. Ik ben wel heel blij dat er geen hittegolven meer aan gaan komen de komende maanden.
  Audrey onlangs geplaatst…Zuinig of gierig? Over geldwolven en gierigaardsMy Profile

 • Reageren
  Irene
  2 september 2020

  Ik heb dat opgeladen gevoel net heel erg als de lente begint. Dan voel ik me letterlijk veel lichter. Maar ik moet zeggen dat ik de herfst ook wel een fijn seizoen vind, knus vooral, al is het in mijn hoofd altijd wel wat “romantischer” dan in het echt :p
  Irene onlangs geplaatst…Ik ga met zwangerschapsverlof!My Profile

 • Reageren
  Anna
  4 september 2020

  Leuk om te lezen! Wat grappig, er zijn dus toch wel mensen die opleven in de herfst, haha. Geniet ervan dit seizoen! <3 Ik kruip in mijn coconnetje en kom er pas weer uit in april :p.
  Anna onlangs geplaatst…Fashion favorieten #5: De leukste jurkjes met bloemenprintMy Profile

 • Reageren
  Heidi
  5 september 2020

  • Wat kijk ik der ook steeds naar uit naar de Herfst. Vooral voor de pompoen aan de voordeur te leggen of gewoon om pompoensoep te maken heerlijk gewoon. Maar ook gewoon om herfstdecoratie in huis terug te hebben.
  Heidi onlangs geplaatst…Zomeravontuur. #8My Profile

 • Reageren
  Rachel
  15 september 2020

  oh ik kijk ook zo uit naar de herfst, mijn favoriete tijd in het jaar! het sfeertje is gewoon onwijs fijn..lekker onder een plaid op de bank, met ollie door de droge bladeren rennen, chocolademelk drinken en met familie zijn!
  Rachel onlangs geplaatst…JARIG! & mijn komende doelen.My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.