Fotodagboekje weekendje weg naar Duitsland!

Ieder jaar ga ik met mijn lieve oud collega’s een weekendje weg en afgelopen weekend was het zover! Met een overvolle bus reden we richting Duitsland, ik had eerlijk gezegd geen flauw idee waarheen haha. Instappen en rijden maar ;-)!

Blij dat we zo’n grote bus bij de zaak hebben want die oale vriendinnen van mij namen niet alleen koffers mee; de fietsen moesten ook nog mee hahahaha. Ach, het is heel fijn om zoveel plek te hebben dat je lekker alles mee kan nemen wat je wil. Mijn yoga matje ging ook mee bijvoorbeeld plus een heleboel boodschappen.

Alleen de busreis plaste ik al bijna 3x in mijn broek van het lachen haha. De toon was gezet voor het weekend hoor ;-)! Toen we bijna het huis aankwamen bleek dat de gehele straat voor het huis afgezet was en alle wegen er naartoe afgezet waren. HANDIG! Vorig jaar zaten we in de ergste regenbuien ever (het water stond zo hoog dat het de bus gewoon in liep!) en nu weer dit.. Alle mogelijke routes gereden maar het lukte niet. Totdat we deze mevrouw tegenkwamen en om de weg vroegen. Ze was zo vriendelijk om helemaal met ons mee te fietsen naar het huis via een klein weggetje. Dat hadden we zelf nooit gevonden dus hoera voor vriendelijke Duitsers!

De foto’s doen het huis geen eer aan maar het was echt een heel mooi huis! Alles was op de begane grond. Een grote woonkamer met eetgedeelte, keuken, 2 badkamers, 3 slaapkamers, een serre, sauna en een mooi terras.

Waar we helemaal verbaasd over waren was de tuin. Als je zo naar buiten keek vanaf het huis leek het een prachtige tuin te zijn maar dat het zo enorm was wisten we niet. Het was gewoon een heel park haha. Ik kan nooit een inschatting maken qua meters maar je zou er in kunnen hardlopen zou ik zeggen!

De badkamer was ook hartstikke mooi en netjes!

Die avond hebben we lekker samen gegeten en tot laat gekletst. Heel gezellig!

De volgende morgen was ik al vroeg wakker en had ik veel last van mijn lichaam. Anders bed is nooit zo fijn als die thuis en met mijn zwangere lichaam op dit moment.. Ik kan helemaal nergens tegen! Ik besluit dus lekker even in bad te gaan met een heerlijke badolie van Kneipp die gewoon in het huisje staat voor de gasten. Love it! Libelle er bij en ik vermaak me wel.

2 vriendinnen hadden boodschappen gedaan voor dit weekend en hadden ook enorme oranje soezen meegenomen. Ook al waren we in Duitsland, het was natuurlijk wel Koningsdag! Ontzettend jammer van het weer trouwens. We hadden het plan om samen richting een plaatsje in Nederland over de grens te gaan om daar Koningsdag te vieren maar het regende alleen maar. We besloten uiteindelijk om, na de enorme oranje soezen, naar Meppen te rijden waar ze een groot overdekt winkelcentrum hebben :)!

Hoi! Ondanks dat ik heel erg baal dat ik niet zo goed kan winkelen (ik moet iedere x tussendoor gaan zitten op bankjes en stoelen) is het heel gezellig.

We gaan natuurlijk naar de DM drogist en ik verbaas me altijd over de ENORME hoeveelheid eten die ze daar voor de allerkleinsten hebben. Fijn als de baby er straks is, dat worden weer tripjes naar DM!

De mandjes worden flink gevuld! Zoveel lekkere geuren :D! Word er blij van!

Een dagje Duitsland is natuurlijk geen dagje Duitsland zonder een lekkere KUCHEN.

Ik pas deze mooie jurk nog maar koop ‘m uiteindelijk niet. Als hij zou vallen zoals ik ‘m op links draag dan had ik deze jurk zeker gekocht maar hij valt zoals je ziet op de foto rechts. De mouwen blijven niet mooi afgezakt en er is teveel stof over bij de borsten. Helaas! Niet mooi.

Ondertussen krijg ik allemaal lieve en leuke foto’s van Kay en Flynn toegestuurd. Die waren al vroeg op pad samen omdat er veel regen aan kwam. Flynn wordt geschminkt als een Cheeta en van zijn overgrootoma krijgt hij deze geweldige sjoelbak waar ze heel veel plezier van hebben het weekend.

Die vermaken zich wel zonder mommy ;-)!

Ondertussen eten wij in Duitsland nog even een lekkere Flammkuchen. Love it!

Eenmaal terug bij het huisje schijnt de zon en twijfelen we nog even of we lekker buiten gaan eten. Helaas verdwijnt die zon al gauw en eten we toch binnen.

We gaan gourmetten en maken samen alles klaar. Ondertussen maak ik mijn bed ook nog even ergens anders op zodat ik hopelijk beter slaap. Ik word van ieder geluidje wakker dus hopelijk gaat dit helpen.

We zitten heerlijk lang aan tafel en uiteindelijk slaap ik die nacht ook veel beter. Nog wel 100 keer wakker maar dat is al beter dan 300 keer toch? ;p

De volgende morgen is het droog en willen we nog wel eens even kijken hoe ver de tuin eigenlijk doorloopt. Ongelofelijk hoe ver dat is! Zo leuk!

En ja, dit momentje met CROCS moet even vastgelegd worden. Voor het eerst van mijn leven dat ik mij heb laten verleiden om Crocs aan te doen haha. Ze zijn niet van mij hoor maar wat heb ik een hekel aan die dingen ;p! Eerlijk is eerlijk, ze zitten heel fijn. En je schoenen zo aanschieten i.p.v. je veters te hoeven strikken is met die dikke buik van mij op het moment wel erg ver.

Maar NEE ik zal nooit zelf Crocs kopen ;p!

Zo lief. Ik stond de dag er voor in één van de winkels te zwijmelen bij dit uberzachte en lieve knuffelkonijn. Bleek dat ze die voor mij (oke voor de baby) gekocht hadden. ZO lief! Heel erg blij mee <3.

We pakken daarna rustig alles in en ik kom er achter dat ze mijn koffer al voor me hebben ingepakt. Schatjes! Ik bak de restjes van het gourmetten op en na het eten en wat schoonmaken stappen we weer in de bus naar huis.

Wat een fijn relaxt weekend was dit! Het maakt me zo blij om zulke lieve mensen in mijn leven te hebben! <3

Gerelateerde artikelen

1 reactie

 • Reageren
  Audrey
  30 april 2019

  Wat bijzonder zeg, zo’n weekendje weg met je oud-collega’s! Wat een lieve verrassing van ze ook, dat knuffelkonijn. En ik moest wel lachen om je verhaal over die Crocs, haha!
  Audrey onlangs geplaatst…De leukste geocaches in Limburg (Nederland)My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.