Een hond in je leven.. ♥

Een hond in je leven, het gaf mij zoveel als kind. Nu ik zelf moeder ben twijfel ik hier soms over. Een hond geeft zoveel maar is ook een hele verantwoordelijkheid.. Misschien is er nog een andere optie..!

Dit artikel schrijf ik in samenwerking met SPUP

Ik groeide op met honden.

Op mijn zesde kregen wij een prachtige Berner sennenhond Goya. Ik weet nog hoe blij we met hem waren, hoe zacht hij was als pup én hoe kwaad ik was dat mijn zussen wel met hem mochten wandelen en ik niet. Ik was tenslotte al zes!!!

Goya werd helaas maar 8 en stierf voor mijn gevoel heel snel. Het ging een tijdje al wat minder met hem maar ik had nog helemaal niet verwacht dat hij al zo snel zou komen te overlijden. Ik weet nog precies waar ik was toen ik hoorde dat Goya niet meer beter zou worden. Mijn vriend die ik alles vertelde, altijd vrolijk was als ik weer thuis kwam van school en waar ik ‘s avonds zo heerlijk tegenaan kon liggen.

Een paar manden nadat Goya niet meer bij ons was liet mijn moeder ons een foto zien van een puppy die eigenlijk overal en nergens op leek en eerlijk? Nogal sullig uit zijn ogen keek. Hij was de laatste uit het nest en mijn moeder was verkocht. Een paar dagen later zaten we in de auto vanuit Twente naar Limburg en haalden wij onze Sem op. Het was een bastaard dus we hadden geen flauw idee hoe hij er uit zou komen te zien! De hele weg van Limburg naar huis piepte hij als een malle terwijl hij in een doos op mijn schoot zat.

Op het begin moest ik heel erg aan hem wennen, het voelde als verraad naar Goya, maar al snel had hij al onze harten gestolen met zijn lieve, wollige koppie en klungelige acties. Zo stak hij bijvoorbeeld altijd zijn kop door de heg zodat de mensen die over het fietspad fietsten of liepen zich dood lachten om hem. Of hij kroop in de konijnenren en dan kon hij weer eens geen kant op. Hij vond alles goed, onze grote lobbes. We konden hem kleren aan doen of sjaals om doen en hij zat alleen maar een beetje te kijken. Volgens mij genoot hij gewoon stiekem van de aandacht ;-)!

Zoveel fijne herinneringen.

Zoveel fijne herinneringen hebben we gemaakt met onze honden. Nu ik zelf moeder ben zou ik mijn kinderen ook zo graag deze ervaringen en herinneringen willen geven maar wij zijn er nog niet over uit of wij ooit een hond aan ons gezin zouden willen toevoegen.

Zoals je al wel hebt kunnen lezen vind ik honden geweldig maar we zijn er nog niet helemaal over uit of alle voordelen opwegen tegen de nadelen. Het aanschaffen van een hond brengt een flinke verantwoordelijkheid met zich mee en ik denk dat ik die verantwoordelijkheid alleen aan zou willen gaan als ons gezin compleet is én de kinderen al wat ouder zijn. Er moet natuurlijk iedere dag voor de hond gezorgd worden en er moet ook een oppasmogelijkheid zijn voor vakanties of dagjes weg. En als er iets aan de hand is met je hond, zou je dan de medische kosten kunnen betalen?

Adopteer een pup!

Naast al de verantwoordelijkheden kun jij (of je kinderen) natuurlijk ook dol zijn op honden maar misschien is er in jullie gezin wel iemand allergisch. Dan kun je nog zo gek zijn op honden maar dan gaat het feest helaas niet door!

Voor alle mensen die misschien twijfelen over het aanschaffen van een hond, gezinnen met allergische kinderen of ouders die het zelf niet zo zien zitten maar waarvan de kinderen wél dagelijks ‘zeuren’ om een hond is dit misschien wel een hele toffe oplossing: adopteer een pup!

De puppy’s zijn er klaar voor!

Bij het KNGF zijn een heleboel puppy’s er klaar voor om naar school te gaan om geleidehond te worden. Zodat ze later het leven van mensen met een beperking kunnen helpen verbeteren. Maar studeren kost geld en daarom bedacht het KNGF de SPUP.

Het werkt zo: je kiest een puppy uit, bijvoorbeeld kleine Kim-Li, en je sponsort haar zodat ze naar school kan gaan. Iedere week kun je samen met je kinderen online bekijken hoe Kim-Li het doet in haar puppy dagboek. Hier worden wekelijks foto’s en video’s in geplaatst en laat ze zien wat ze allemaal al geleerd heeft.

Op deze manier volgen je kinderen hun eigen puppy, zien ze een puppy opgroeien en dingen leren én dragen ze bij aan het levensgeluk van de toekomstige eigenaar ♥!

Waar helpen deze puppy’s later mee?

De puppy’s worden opgeleid tot blindengeleidehond, assistentiehond, autismegeleidehond, buddyhond of medische detectiehond. Allemaal met hun eigen taken en missie, ik vind het echt fantastisch dat deze honden zoveel kunnen leren en kunnen bijdragen aan het levensgeluk van mensen met een handicap.

Meld je aan!

Lijkt het jou leuk voor jullie gezin om samen een pup te adopteren en te volgen? Dat kan al vanaf €8,- per maand :)! Klik hier om naar de website te gaan: sponsor een pup.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

 • Reageren
  Audrey
  7 november 2019

  Ik vind hulphonden altijd zo fantastisch!

  Wij hebben vroeger altijd al een hond gehad (waarvan degene die leefde tussen mijn 3e en 16e het bijzonderst was) dus ik wist dat ik niet in een huis zou gaan wonen zonder hond. In jouw geval kan ik me wel voorstellen dat je nog even wacht tot het gezin compleet is en de jongste een jaar of 3/4 is.
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: karamel-zeezout soesjes (gedoopt in chocola!)My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.