Mijn (digitale) kerstkaart aan jou.

Het liefst zou ik jullie allemaal een persoonlijk kaartje sturen maar omdat dat gewoon niet mogelijk is schrijf ik dit blogje speciaal voor jou.

Jij, de lezer van mijn blog. Misschien lees je al jaren mee, misschien heb je mijn blog pas net ontdekt, maar het feit dat je mijn blog leest maakt me iedere dag blij. Dat er zoveel mensen zijn die mijn schrijfsels en hersenspinsels lezen (ondanks dat ik afgelopen jaar ontzettend onregelmatig geblogd heb) vind ik nog steeds ongelofelijk en daarom wil ik je bij deze daarvoor bedanken.

Dankjewel dat je mijn blog leest, ondanks dat ik helemaal niet met mijn aantallen bezig ben heb ik net toch even gespiekt op de afdeling statistieken en blijkt dat er meer dan 12.000 van jullie zijn maandelijks. Ik heb er wel eens over nagedacht om mijn lezers uit te nodigen (diegene die dat leuk vinden natuurlijk) voor een gezellige high tea of lunch in mijn achtertuin maar ik dénk dat ik zelfs 1 procent van jullie lastig kwijt zou kunnen ;-)!

Hoe was 2017 voor jou? Zijn er dromen uitgekomen? Voelde je je gelukkig? Heb je dingen geleerd? Als ik naar mijzelf kijk was het weer een ontzettend leerzaam jaar. Vol hoge pieken en diepe dalen. Veel lessen die geleerd zijn en dromen die zijn uitgekomen maar ook een aantal die blijven knagen. Misschien dat 2018 wel een mooi jaar is om die uit te laten komen!

We hebben een bijzonder jaar gehad. Ik begon op 1 februari met een nieuwe baan in de zorg en 3 weken later kwamen we compleet onverwacht ons droomhuis tegen en na een aantal kapers op de kust te hebben omzeild was het huis van ons. Nouja, op papier.. Want we moesten nog 10 maanden wachten.

En vooral 10 maanden sparen. Jullie mogen best weten dat we het afgelopen jaar weinig bestedingsruimte hadden omdat we flink moesten sparen om alles financieel voor elkaar te krijgen zodat we ons droomhuis konden bemachtigen. Natuurlijk was dat niet altijd leuk maar als je iets echt graag wil dan ga je er voor. We gingen dit jaar dan ook niet écht op vakantie. We kampeerden 5 nachtjes in de caravan van mijn ouders in Drenthe op een camping tussen de grijze duifjes en in de stromende regen. Maar het was fijn en dat is wat telt!

En hier zit ik dan nu, op de bank voor de houtkachel in ons nieuwe huis. We hebben getekend, de sleutel gekregen, heel hard geklust en nu is het kerstavond en wonen we gewoon alweer een week hier. Een hele grote droom die uitgekomen is ♥.

Daarnaast was 2017 voor mij het jaar waarin ik nog meer oké ben geworden met wie ik ben. Zowel van binnen als van buiten. Het hoeft niet perfect, het kan niet perfect en je kunt nóóit iedereen blij maken. En ook dat is oké.

Ik hoop dat 2017 voor jou fijn was. Dat je gelukkig bent geweest ondanks alle shit die het leven je (ook vast dit jaar) voor de voeten heeft gegooid. Want dat is de grootste les die ik dit jaar geleerd heb: enorm verdriet kan bestaan naast positiviteit, vrolijkheid en dankbaarheid. Without the dark you would never see the stars.

Ik wens je hele fijne kerstdagen vol liefde, geluk en gezelligheid toe ♥!

 

Gerelateerde artikelen

11 reacties

 • Reageren
  Linda
  24 december 2017

  Lieve Rosanne, wat een mooi blogje en wat fijn dat jullie nu in jullie droomhuis wonen!
  Ook jou en je gezin wens ik alle goeds toe en ik hoop dat je je positieve flow wat betreft je zelfacceptatie zo voort kunt zetten in 2018!

 • Reageren
  chucky1012
  25 december 2017

  Hele fijne kerstdagen 🎄🎅🎄🎅

 • Reageren
  Mieke de Groot
  25 december 2017

  Fijne kerstdagen in jullie nieuwe huis en een gezond en gelukkig 2018!

 • Reageren
  Anneleen
  25 december 2017

  Wat een mooie kerstkaart! ;) Ik wens jou en je gezinnetje ook hele fijne kerstdagen toe! Maar dat komt vast helemaal goed in jullie nieuwe huisje! Geniet van alle gezelligheid! X

 • Reageren
  Sabine
  25 december 2017

  Hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! xx
  Sabine onlangs geplaatst…Fijne kerstdagen! | Ons kerstdiner in Colombia en kerst zonder mijn familie.My Profile

 • Reageren
  Inge
  26 december 2017

  Jullie ook hele fijne kerstdagen in jullie nieuwe huisje! Geniet ervan! En alvast veel gezondheid en geluk voor 2018.
  Bedankt voor alle mooie en aan het denken zettende blogs van dit jaar! Het was weer een feestje om ze te lezen 😊

 • Reageren
  mirjam
  26 december 2017

  Fijne blog :) ik wens jullie ook hele fijne dagen toe en op naar nog meer leuke blogs in 2018.

 • Reageren
  Steph
  26 december 2017

  Lieve Roos,
  Ik hoop dat jullie heel fijne dagen hebben gehad in jullie nieuwe huis. Ook voor nu na kerst: geniet ervan!
  Ik volg je blog al een tijd en ik vind het altijd erg leuk om je persoonlijke artikelen te lezen en de foto’s te zien. Hopelijk kan ik dit komend jaar gewoon blijven doen ;)
  Voor mij is dit jaar een heel bijzonder jaar geworden, want ik ben 2 augustus mama geworden van mijn eerste kindje. Heel leuk en heel gek want vorig jaar op kerstavond hebben we onze familie verteld dat ik zwanger was en nu vieren we kerst met een klein mannetje van bijna 5 maanden erbij :)
  Kan niet wachten om te zien wat 2018 voor ons in petto heeft. Ik wens jou/jullie heel veel liefde, geluk en gezondheid voor 2018 enne: you go girl! Je mag er zeker zijn :D

 • Reageren
  Mariska
  26 december 2017

  Ik hoop dat jullie ook fijne dagen hebben gehad :)
  Mariska onlangs geplaatst…Mijn kerst dit jaar, wat heb ik gedaan?My Profile

 • Reageren
  nel
  27 december 2017

  Een hele fijne eindejaarsperiode toegewenst in jullie nieuwe thuis. Maak mooie herinneringen en laat iedere dag tellen :-)

  • Reageren
   Roos
   29 december 2017

   Dankjewel nel! <3 Ik ga mijn best weer doen!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.