8 dingen die ik in de coronacrisis doe maar normaal niet.

Ons hele leven is momenteel anders en er zijn nogal wat dingen die ik tegenwoordig doe maar normaal nooit..

1. Tot 8 uur in bed liggen met de kinderen.

Ik weet niet hoe het komt maar mijn kinderen lijken opeens het uitslapen onder de knie te hebben. Waar ze de afgelopen 3 maanden iedere ochtend tussen 5:30 en 6:00 al vonden dat de dag moest beginnen is dat de laatste week tussen 7:30 en 8:00. Nu Flynn niet naar school gaat, en ik dus niet 2 jongetjes om 8:20 klaar hoef te hebben, genieten we er maar even flink van. We liggen sowieso vaak nog tot 8:00 in bed en vaak blijven we ook lekker even liggen. Knuffelen, een filmpje kijken of schoolTV. Helemaal prima!

2. Strijken.

Volgens mij zijn er twee teams op de wereld. Team a: ik zit vastgeplakt aan mijn strijkijzer en strijkplank en team b: ik heb een strijkijzer omdat het zo hoort maar hij komt niet vaker dan 2 keer per jaar uit de kast. Ik behoor overduidelijk in de laatste categorie.

Ik moet zeggen dat ik zeker de waarde inzie van goed gestreken kleding maar eerlijk? Ik ben er gewoon te lui voor. Maar momenteel ben ik helemaal into strijken en strijk ik zelfs de shirtjes van de jongens haha. Serie op, strijkplank in de woonkamer en gaan met die banaan. Een overhemd van Kay hier en daar, een jurkje voor mijzelf, pakje voor Morris of een shirtje voor Flynn.. Ik draai mijn hand er niet meer voor om ;-)!

3. Bekijken of ieder onzinnig dingetje online verkrijgbaar is.

Normaal gesproken ga ik voor kleine dingetjes liever gewoon even ons dorp in.. Maar ja, je probeert nu toch zoveel mogelijk binnen te blijven en niet zomaar allerlei winkels af te gaan. Dus kijk ik nu in winkels waarvan ik het online bestaan niet eens wist haha! Ik bestelde afgelopen week zelfs een tafelkleed online.. Dat is echt iets wat ik normaal nooit zou doen!

4. Koken voor meerdere dagen.

Voor de lunch deed ik dit al wel regelmatig (met dit mealprep receptje bijvoorbeeld) maar voor het avondeten bijna nooit. Ik merk dat ik de laatste tijd zó weinig zin heb om te koken ‘s avonds.. Als je de hele dag druk bent geweest met de kinderen en zoveel mogelijk om elkaar heen hebt geprobeerd te werken is het zo fijn als je alleen even iets hoeft op te warmen. Ik probeer dus vaak voor meerdere dagen te koken zodat ik niet te vaak grijp naar thuisbezorgd.nl of gauw een pizza in de oven gooi :)!

5. Hele dag in de tuin werken.

Waar we normaal weken en weken doen over het opknappen van de tuin, het starten van de moestuin en nu ook nog eens het maken van een kippenhok is alles de laatste weken in sneltreinvaart gegaan. Normaal gesproken gaan we af en toe een uurtje aan de slag of een middag in het weekend. Nu heeft vooral Kay super veel tijd om aan de slag te gaan en maken we er ook maar gebruik van :)! De moestuin is weer een stukje uitgebreid en klaar voor gebruik, het kippenhok gaat als een speer en de tuin ligt er netjes bij. Heel erg fijn!

6. Bij mijn ouders werken.

Sinds de corona crisis zijn de kinderen 24/7 thuis en met een baby en een 4 jarige stuiterbal betekent dit dat het geen moment stil is in huis. Aangezien ik probeer zoveel mogelijk door te werken was dit niet zo’n goede combinatie. Tot mijn moeder voorstelde dat ik wel in haar oude salonnetje naast het huis mocht werken. De salon is niet meer in gebruik maar er staat wel een tafel en een stoel waar ik gerust aan kan werken. En dat doe ik nu al een week of 4! Één of twee keer per week rij ik naar mijn ouders en werk ik een ochtend of middag in stilte en dat is ZO fijn! Wat een geluk heb ik hiermee.

7. 24/7 bij mijn man zijn!

Het zijn niet alleen de kinderen die opeens 24/7 thuis zijn maar ook mijn man Kay is thuis. Hij moet af en toe een paar uurtjes werken vanuit huis maar dat is ook minimaal. We zijn dus bijna 24/7 samen thuis en eigenlijk gaat dat verrassend goed!

8. Koken voor mijn oma’s.

Dit had ik nog nooit gedaan maar dit moet ik echt vaker gaan doen. Ik heb nu 2x twee maaltijden naar mijn oma’s gebracht en daar zijn ze zo blij mee! Ik heb twee oude omaatjes van in de 90 en deze crisis werkt voor hun natuurlijk ook enorm vereenzamend. Even wat langs brengen en een klein praatje op afstand maken is dan al heel fijn. Ik ga deze week weer wat bij ze langs brengen :)!

Welke dingen doe jij nu wel die je normaal niet doet?

Gerelateerde artikelen

5 reacties

 • Reageren
  Audrey
  23 april 2020

  Ooo, lekker, hoor, dat uitslapen! En wat lief om voor je oma’s te koken :)

  Ik behoor trouwens tot team c: mensen zonder strijkijzer… Gewoon vouwen vanaf de waslijn (vriend en ik dragen niet echt blouses/overhemden), en als er een keer toch iets kreukelig is, doet mijn moeder het graag. Maar dat is echt zelden.
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: couscous met veel groenten en verse zalmMy Profile

 • Reageren
  Mariska
  23 april 2020

  Ja de crisis doet ‘gekke’ dingen, haha. Maar op zich natuurlijk ook wel weer erg fijn deze kleine dingetjes.
  Mariska onlangs geplaatst…Lieve papa, ik ga je missen (het hele verhaal)My Profile

 • Reageren
  Rachel Kromdijk
  23 april 2020

  Wat fijn dat je bij je ouders kan werken en ook lekker om even thuis te zijn lijkt mij! Ik kan daar ook nu zo van genieten nu ik uit huis ben. Goed artikel, fijn weekend alvast :)

 • Reageren
  Tamara
  24 april 2020

  Wat lief dat je maaltijden brengt naar je omatjes, echt hartverwarmend om te horen! Dat thuis werken met kids werkt inderdaad niet, helaas is het voor mij niet anders dan accepteren als alleenstaande moeder. Ik probeer zoveel mogelijk te doen voor werk en een kind van 3 tevreden te houden. Ik waardeer het kantoor (en de file die daarbij hoort) ineens heel erg…..
  Tamara onlangs geplaatst…Feit of fabel: Is make up slecht voor je?My Profile

 • Reageren
  Joyce - SomedayTodayNL
  25 april 2020

  Heel veel tijd aan mijn blog en bedrijfje besteden haha. Dat lukt normaal gesproken met een fulltime baan minder, dus nog even van genieten nu het nog kan!
  Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Last week #10 Alleen maar goed nieuws!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.