3 netflix tips voor oudejaarsavond!

Geen zin om naar de oudejaarsconference te kijken van Guido Weijers? Maar heb je wel zin om met iets leuks en inspirerends op televisie het nieuwe jaar in te luiden? Ik geef je 3 Netflix tips!

Ellen Degeneres – Relatable

You hate her or you love her. Ik dacht altijd in de eerste categorie te vallen, ik ben nou eenmaal niet zo weg van die Amerikaanse humor, maar ik begin haar steeds leuker te vinden. Toen ik zag dat ze terug is in de theaters and stand up comedy doet én deze show op Netflix stond besloot ik het een kans te geven. Ik kan je vertellen dat ik na nog geen 5 minuten al helemaal in een deuk lag.

Zo gelachen om haar grapjes, haar openheid over hoe het echt is om als lesbische vrouw uit de kast te komen in Amerika en haar dansjes. Ik hou er van!

I’m not your guru.

In I’m not your guru volgt een cameraploeg de wereldberoemde Amerikaanse coach, spreker en schrijver Tony Robbins tijdens één van zijn evenementen. Hij staat bekend om zijn onorthodoxe aanpak, het vele schelden (hoe vaak die man fuck kan zeggen in één gesprek vind ik al een prestatie opzich) maar wat je ook van deze man vindt: hij heeft miljoenen mensen geïnspireerd om meer uit hun leven te halen.

Na de documentaire de eerste keer bekeken te hebben wist ik niet zo goed wat ik er van moest vinden. De ellenlange dagen, grote groepen, dansen, springen.. Het voelde allemaal zo Amerikaans. Toch prikkelde het mij om de docu een tweede keer te kijken en inmiddels zou ik dolgraag eens naar zo’n evenement gaan. Tickets zijn ongelofelijk duur (een kaartje voor 3/4 dagen kost zo €4000,- excl vliegticket of hotel!) maar wie weet, ooit ;-)!

Embrace

Deze documentaire gaat over het huidige schoonheidsideaal waar we allemaal zo onwijs graag aan willen voldoen en wat dat met ons vrouwen doet. Taryn deelt haar eigen verhaal, reist de wereld over voor verhalen van anderen en deelt hun kijk op het schoonheidsideaal en wat mensen zichzelf aandoen om dit te bereiken.

Waarom doen we onszelf dit eigenlijk aan? Wie bedenkt dit eigenlijk en waarom is het zo moeilijk om onszelf te accepteren zoals we zijn?

Een geweldige docu over een belangrijk onderwerp maar op een hele luchtige manier vertelt. Je krijgt echt een powerboost aan het einde en dat vind ik altijd heel fijn! :)

Heb jij nog tips voor inspirerende docu’s? Laat ze dan achter in de comments! <3

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.