Ook zo gek op planten? Zo gaan ze niet dood!

Urban jungle, #crazyplantlady, groen, groener, groenst. Zomaar wat termen die sinds een aantal jaren hipper dan ooit zijn want we weten allemaal: planten zijn hip! Voor de meesten dan, ik kon nog geen plant in leven houden! ;-)

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het allemaal ontzettend leuk en gezellig. Al die plantjes! Woonkamers vol met de meest prachtige planten, het geeft zo’n geweldige sfeer. Mijn vriendin Danielle is ook zo’n plantengek en altijd als ik bij haar kom heeft ze, voor mijn gevoel, wel weer een nieuwe plant. Of valt mijn oog op een bijzondere plant. Love it!

Dat moest bij ons ook gebeuren!

Toen wij vorig jaar naar ons mooie nieuwe huis verhuisden was ik er dan ook van overtuigd dat er bij ons thuis ook een heleboel planten moesten komen. Ik kocht een aantal mooie planten, zowel groot als klein, stopte ze met wat aarde uit de tuin in een potje, gaf ze af en toe water en hoopte op het beste. Na een paar weken waren de meeste planten dood. Hoe dan?

Achteraf gezien was het misschien ook wel een beetje dom ;-)! Ik had niet zo goed nagedacht over welke planten ik in huis haalde, dat de één misschien wel meer water nodig zou hebben dan de ander of dat de ene plant nou eenmaal beter tegen een heleboel zon kan dan de ander.

In de tussentijd kocht ik weer wat plantjes en klungelde ik een beetje aan maar echt geweldig werd het niet. Zonde, want planten zijn niet goedkoop! Terwijl je, met wat meer verzorging, veel langer plezier kunt hebben van je planten!

Aan de slag in huis.

Tot ik een paar weekjes geleden besloot om de schommelstoel, die op zolder stond te verpieteren, naar beneden te halen. Ik was er zo blij mee maar wat een kaal hoekje zo in de woonkamer! Ik sleepte met krukjes en kleedjes maar ik werd nergens echt blij van.. Ik had planten nodig om de boel op te leuken!

Nog geen dag later mailde een heel leuk meisje van Pokon, dat merk met die groene flesjes met gele doppen die plantenvoeding in alle soorten en maten maken, of ik wou samenwerken.. Ik hou van dit soort toevalligheden! Natuurlijk zei ik ja! Ik zocht een paar mooie planten uit en ging aan de slag met de producten van Pokon!

De planten!

Hou jij ook stiekem zo van voor- en nafoto’s? Daar komen ze ;-)!

Hoeveel verschil 2 planten en een vachtje dan kunnen maken hé? Is het niet 103829x gezelliger?

Ik koos voor een aantal mooie kamerplanten. Een goudpalm en een lange klimop plant. Bijna iedereen kent de klimop wel als buitenplant maar ook binnen is ‘ie hartstikke leuk. Wist je dat een klimop ook een luchtzuiverende werking heeft? Dit betekent dat de klimop schadelijke stoffen uit de lucht haalt! Daarnaast heeft deze plant weinig zonlicht nodig om goed te groeien, perfect voor zo’n hoekje midden in de woonkamer.

Nadat ik de planten had uitgezocht en een mooi plekje gegeven had ging ik aan de slag om de planten dit keer niet binnen een paar weken te vermoorden ;-)!

De palm plaatste ik in een mand met deze potgrond er in. Waarschijnlijk dat dit iets beter werkt dan een schepje grond uit de tuin halen ;-)!

Het lijken wel framboosjes maar het is voeding voor je planten! Nadat ik de palm in de speciale palmen potgrond had gezet stopten Flynn en ik een ‘framboosje’ in de grond van de palm. Deze geeft de plant tot 6 maanden extra voeding!

Nog een dopje met deze vloeibare plantenvoeding!

Ook de mooie klimop kreeg een framboosje en een dopje plantenvoeding.

Inmiddels zijn we twee hele weken verder en zijn ze allebei nog springlevend ;-)! Ik ben onwijs blij met mijn nieuwe planten in huis, ze geven het hoekje zoveel sfeer. En ik heb de plantjes beloofd goed voor ze te zorgen haha! Er komt nog een mooie hanglamp boven de schommelstoel, zodat ik er lekker kan lezen, en dan is het hoekje helemaal af.

Ben jij gek op planten? Hou jij ze gemakkelijk in leven of kunnen jouw planten ook wel een handje geholpen worden? :)

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pokon.

Gerelateerde artikelen

12 reacties

 • Reageren
  Jenn
  7 december 2018

  Wat leuk! Ik hou ook van planten. Tot voor kort was ik vooral buiten met planten bezig, maar sinds ik met een gewonnen cadeaubon een monstera aanschafte is er alleen maar meer bij gekomen. Inmiddels staan er hier verschillende plantjes en stekjes.
  Jenn onlangs geplaatst…Vega-test: op het gourmetstelMy Profile

 • Reageren
  Sintha
  7 december 2018

  Ik ben ook echt gek op planten! Ik durf niet eens meer te tellen hoeveel er in de woonkamer staan. Ik ben vooral dol op oerwoud-achtige planten zoals Monstera’s etc. :-) Knap dat de klimop nog zo mooi is, die vind ik dus echt mega lastig!

 • Reageren
  Kelly
  7 december 2018

  Wat een handige tips! Ik ben ook dol op planten.
  Kelly onlangs geplaatst…Daniel Wellington Bundle – Classic Petite BondiMy Profile

 • Reageren
  Marloes
  7 december 2018

  Oh wat handig zeg! Die moet ik hebben. Mijn planten hebben het er nu wel moeilijk mee nu ze minder daglicht hebben.
  Marloes onlangs geplaatst…Ergonomisch werken achter een laptopMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  7 december 2018

  Hmm goed om te weten. Mijn huis is een halve urban jungle en ik doe maar wat. Vaak gaat het goed en soms niet. ;p
  Dionne onlangs geplaatst…5 tips om een budgetproof winter garderobe samen te stellenMy Profile

 • Reageren
  Kirsten
  7 december 2018

  Plantjes kunnen al zoveel meer sfeer geven he! Ik zou graag ook onze huiskamer nog wat meer aankleden met planten maar ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Ik had ooit een bananenplant waar ik helemaal gek op was. Meneer vond het zo fijn bij ons dat hij helaas te groot werd en weg moest.
  Kirsten onlangs geplaatst…Haal de gezelligheid in huis met deze interieur tipsMy Profile

 • Reageren
  irene | tussenmarsenjupiter
  7 december 2018

  Wij hebben best wel veel planten in huis. Tussen de 30 à 40 exemplaren en het gaat best goed maar veel meer dan elke week water geven doe ik eigenlijk ook niet. Ik zocht een keer van die voedingskegeltjes maar in ons tuincentrum hebben ze dat vreemd genoeg niet… Die klimop ga ik onthouden want wij zoeken nog een luchtzuiverende plant voor op de slaapkamer die niet al te veel licht nodig heeft. Veel plezier alleszins met je plantjes!
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Waarom mijn werk niet het belangrijkste in mijn leven is.My Profile

  • Reageren
   Tamara
   9 december 2018

   Sanseveria zuivert ook ‘s nachts lucht en heeft niet perse veel licht nodig! Ideaal voor op de slaapkamer :) Een graslelie is ook luchtzuiverend en heeft ook geen zon ofzo nodig, alleen wat daglicht.

 • Reageren
  Darina
  7 december 2018

  Handige tip! Ik ben ook gek op planten.
  Darina onlangs geplaatst…5 favorieten van de week #2My Profile

 • Reageren
  Tamara
  9 december 2018

  Oef, je geeft ze wel veeel voeding in hun ‘rustperiode’! Van oktober tot maart moet je planten eigenlijk alleen af en toe een beetje water naar behoefte geven. Veel planten gaan in de winter juist dood omdat ze te erg vertroeteld (te veel voeding en te veel water) worden. In de herfst en winter kan je planten niet hetzelfde behandelen als in de lente en zomer.

  • Reageren
   Tamara
   9 december 2018

   + je moet nooooit een dopje Pokon zo rechtstreeks bij de plant gooien! Staat volgens mij ook wel op de achterkant van de verpakking? Pokon moet altijd verdund worden met water, want pure Pokon is veel te sterk.

   • Reageren
    Roos
    10 december 2018

    Ik giet er daarna gelijk wat water bij dus in principe wordt het dan gelijk verdund! :)

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.