Eenvoudig leven: wij bouwen een kippenhok!

Oke dat woordje ‘wij’ in de titel betekent eigenlijk Kay maar dat terzijde ;-)! Er wordt hier in de garage een kippenhok gebouwd en deze lente krijgen wij kipjes!

Twee jaar geleden begonnen we met een mini moestuin, afgelopen jaar werd die moestuin een heel stuk groter en oogsten we meer dan 150 tomaten! Dit jaar gaan we de moestuin uitbreiden en gaan we nog iets anders toevoegen aan onze tuin! Namelijk een kippenhok met een ren voor, waarschijnlijk, zo’n 4 kipjes!

Wij hadden thuis vroeger ook altijd kipjes en het is, naast de verse eitjes natuurlijk, ook zo gezellig, dat gescharrel in de tuin!

Er speelt zicht altijd wel iets af in het kippenhok en daar hebben we altijd zo vreselijk hard om gelachen met elkaar.

Afgelopen jaar hadden we het er al over gehad maar het bouwen van een kippenhok doe je niet zomaar eventjes. Dat neemt flink wat tijd in beslag. Kay is in januari ongeveer begonnen met bouwen nadat hij flink wat research had gedaan. Welke materialen had hij nodig? Wat voor hok had ik in gedachten? Wat vinden we mooi? Welke afmetingen? Zijn hele Pinterest bord stond er vol mee haha. Super leuk.

En dit is hoe ver hij nu al is! Super gaaf wordt het. Het hok is redelijk groot en heeft een apart broedhok met aan de bovenkant een klep waardoor we heel makkelijk de eitjes er uit kunnen halen. Via de veranda kunnen de dames straks het hok uitlopen, zo naar beneden de ren in. Het hok heeft een schuin dak met een dakkapelletje er op, ZO leuk! En wat ik helemaal gaaf vindt: Kay gaat er een rieten dakje op maken!

Flynn helpt Kay heel vaak mee en is zo onwijs trots op zichzelf en op het hok. Schilderen, schuren, papa spijkers aangeven.. Zijn geluk kan niet op!

Het hok is nu zo ver af dat Kay eigenlijk eventjes niet meer verder kan. Hij moet namelijk eerst naar buiten, anders kan ‘ie niet meer door de deur :)! Als het straks een tijdje wat beter weer is gaat het hok naar buiten, gaat hij alles aftimmeren en de ren maken en dan kunnen we hopelijk in de lente een paar kipjes verwelkomen in onze tuin.

En de eerste naam voor één van de kippen is ook al bedacht.

Sinterklaas! Prima Flynn. Dan woont Sinterklaas straks bij ons in de tuin ;-)!

Gerelateerde artikelen

15 reacties

 • Reageren
  Josephine
  19 februari 2020

  Wat GAAF!!! En heel mooi wordt het hok! Ben beetje jaloers, woon in de grote stad met postzegelklein tuintje! Altijd gedroomd van eigen kipjes a la Vera de Muis!! Naja, je kunt niet alles hebben! Genieten jullie met de tuin en kipjes!!!

  • Reageren
   Roos
   20 februari 2020

   Ah inderdaad, alles heeft zijn voor en nadelen! Wij hebben ook geen mega grote tuin maar wel ruim genoeg voor een paar kipjes. Kijk er enorm naar uit :D

 • Reageren
  Tineke
  20 februari 2020

  Dit is te leuk! Wij hebben niet zo’n grote tuin en mijn vriend zou hier niet voor open staan, maar ik vind dit zooo leuk!

 • Reageren
  Darina
  20 februari 2020

  Geweldig zeg! Wat een mooi hok wordt dit. Ik zou ook best wel kipjes willen, lijkt me zo leuk.
  Darina onlangs geplaatst…Brocante vondst | Een winkeldoos van het Parijse warenhuis Au Bon MarchéMy Profile

 • Reageren
  Carolien
  20 februari 2020

  Geweldig! Helaas is onze tuin er te klein voor en vind ik onze moestuin voor nu ook prima. De voortuin is ook al omgetoverd naar fruit tuin, haha, daar staan nu 4 fruitbomen die ons hopelijk dit jaar van wat fruit gaat voorzien.
  Carolien onlangs geplaatst…Young Living | Essentiele oliën hebben invloed op ons lichaam!My Profile

  • Reageren
   Roos
   20 februari 2020

   Oh wat leuk om fruitbomen in je voortuin te zetten! Wij hebben heel weinig zon in de voortuin dus ik weet niet zo goed of ik daar ook iets van groente of fruit neer kan zetten maar wel iets om over na te denken :D !

 • Reageren
  Audrey
  20 februari 2020

  Wat superleuk dit! Het ziet er echt al heel mooi uit.
  Audrey onlangs geplaatst…Hoe lang doe je over het maken van een blogpost? Mijn ervaring!My Profile

 • Reageren
  Rachel Kromdijk
  20 februari 2020

  Wat mega tof om te lezen, ik zou ook in de toekomst zo graag een kippenhok willen hebben. Ik ben dus benieuwd naar je vervolg 2.0 :)

  • Reageren
   Roos
   20 februari 2020

   Ja echt ontzettend leuk, heb er zoveel zin in! Er komt zeker een verslagje als het klaar is en natuurlijk zal ik de kippen ook aan jullie voorstellen ;p!

 • Reageren
  Melissa
  20 februari 2020

  Wat leuk!! Het hok ziet er heel Pinterestwaardig uit haha!
  Ik heb zelf ook kipjes, ze zijn zo leuk met ieder een eigen karakter :)
  Veel plezier nog met de voorpret!

  • Reageren
   Melissa
   20 februari 2020

   Als aanvulling trouwens nog een tip: Ik kan het op de foto niet zien, maar het is héél fijn als je een fatsoenlijke klep aan je hok hebt zodat je het hok goed schoon kunt houden :) Dan gaat Sinterklaas niet zo stinken in de zomer haha

   • Reageren
    Roos
    20 februari 2020

    Hahahahahaha Melissa, ik moest heel hard lachen om je comment! We hebben een klep bij het broedhok en verder gewoon een ruime deur die open kan zodat we via daar het hok kunnen schoonmaken :)!

    • Reageren
     Melissa
     20 februari 2020

     Hahaha! Dan gaat dat helemaal goed komen!

 • Reageren
  Tamara
  20 februari 2020

  Wat leuk! Ik dacht bij het zien van je titel even aan een ander kippenhok haha. Ik weet in ieder geval wat Flynn in zijn schoen van Sinterklaas dit jaar; een lekker eitje!
  Tamara onlangs geplaatst…Fashion Imposter Sydroom: luxe designer kleding kan slecht zijn voor je gezondheid!My Profile

 • Reageren
  Jenn
  20 februari 2020

  Wat leuk! Ik zou ook wel kipjes willen, maar eigenlijk vind ik onze tuin te klein, of te vol, om er nog een kippenhok bij te zetten.
  Jenn onlangs geplaatst…4x Waarom ik uitkijk naar de lenteMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.