Kruidige couscous met gegrilde paprika, kebabs, tzaziki en naanbrood!

Zin om eens lekker uitgebreid te koken? Dan is dit recept echt een toppertje! Supper lekker, kruidig en echt een feestje op tafel.

Normaal gesproken zou bovenstaande foto het nooit halen op mijn blog maar toen ik afgelopen dinsdagavond bovenstaande foto plaatste op Instagram van ons avondeten kreeg ik minstens 25 berichtjes van mensen die vroegen of ik het recept met hen wou delen!

Natuurlijk wil ik dat! Alleen kon ik geen linkje delen omdat ik het recept zelf bedacht heb, vandaar dat ik het hier deel! Voorzien van een niet zo mooie foto maar ik hoop dat het toch laat zien wat voor heerlijk gerecht dit is ;-)!

Het gerecht is geïnspireerd op het heerlijke afhaaleten wat we vorige week ophaalden bij Appeltjes van Oranje in Enschede. Vorige week voelde ik mij veel moe en was, na een dag met de kinderen, koken gewoon écht teveel. We besloten, na vele malen Appeltjes van Oranje als aanrader op Instagram voorbij te hebben zien komen, lekker eten af te halen bij dit leuke zaakje.

Kay bestelde de Indische rendang en ik ging voor de kebabs met couscous. Dit was ZO lekker dat ik dinsdag besloot het op mijn eigen manier na te maken :)! Alle credits voor dit gerecht gaan dan ook naar Appeltjes van Oranje, het recept is echter wel helemaal van mij! ♥

De hoeveelheden vind ik een beetje lastig omdat ik de laatste tijd veel kook zodat we er zelf 2 avonden van kunnen eten of dat ik het langs mijn oma’s breng. Ik geef een indicatie maar bekijk even goed hoeveel je zelf denkt nodig te hebben qua couscous en gehakt :)!

Het recept:

Wat heb je nodig voor 4 personen:

Voor de couscous:
300 gram couscous
1 bouillonblokje
Peper/zout
Citroensap
Verse kruiden zoals peterselie, bieslook of bassilicum (naar smaak).
1 rode paprika

Voor het gehakt:
500 gram gehakt
3 grote tenen knoflook, geperst
Een halve ui, gesnipperd
Een ei
Peper/zout
Flink wat paneermeel
Een rode peper of sambal naar smaak.
2 eetlepels ketjap.

Tzaziki:
5/6 scheppen griekse yoghurt
1 komkommer, geraspt en zoveel mogelijk vocht er uit gedrukt.
Zout/peper
1 mega teen knoflook, geperst.
Wij gebruiken een zakje met tzaziki kruiden maar met wat munt en dille kom je al een heel eind (ook zonder kan het echt prima!).

Verder:
Naanbrood, ik gebruik kant en klare van Lidl.
Feta.
Rucola er bij zou ook heerlijk zijn!

Bereidingswijze:

Begin met het maken van de kebabs. Mix alle ingrediënten (behalve het paneermeel) die ik onder het kopje ‘gehakt’ heb gezet met elkaar in een bak. Ik gebruik mijn handen hiervoor. Als je alles gemengd hebt voeg je beetje bij beetje paneermeel toe tot het een goede ‘plakkerigheid’ heeft. Zet een bord op de bak en laat dit alles lekker even marineren.

Doe de couscous in een grote schaal. Kook water in de waterkoker, doe een bouillonblokje in een maatbeker en schenk zo’n 500 ml van het kokende water hier overheen. Schenk je bouillon over de couscous en zet een bord op de schaal zodat de couscous kan wellen en alle bouillon opneemt.

Snij een paprika in hele fijne reepjes en doe deze, samen met een eetlepel olijfolie, in een ovenschaal. Zet voor zo’n 20 minuten op 180 graden in de oven.

Als de couscous na een minuut of 10 goed is maak je het een beetje los met een vork. Doe er 2 eetlepels olijfolie overheen, flink wat citroensap (vers of uit een flesje), peper, zout en verse kruiden. Ik heb bieslook in de tuin dus dat deed ik er doorheen maar peterselie of basilicum zou ook heerlijk zijn! Schep de dunne paprika reepjes er doorheen en je couscous is klaar.

Maak van het gehakt een soort kleine korte worstjes, de vorm van kebabs. Ik maakte met 500 gram gehakt 15 kebabs! Doe de kebabs in de pan en bak totdat ze goudbruin zijn van buiten en nog een beetje zacht van binnen.

De tzaziki maak je door alle ingredienten met elkaar te vermengen. Tussendoor even proeven en kruiden toevoegen naar smaak :)!

Schep alles bij elkaar op een bord en eet het met feta, rucola en naanbrood!

Súper lekker ♥!

Eet smakelijk lieve allemaal!

Gerelateerde artikelen

10 reacties

  • Reageren
    Darina
    2 april 2020

    Dit recept ga ik maken. Het ziet er heerlijk uit!
    Darina onlangs geplaatst…10 gelukkige momenten #3My Profile

  • Reageren
    Audrey
    2 april 2020

    Oe couscous is altijd goed! Ik heb net pas ontbeten, maar ik krijg hier nu alweer honger van!
    Audrey onlangs geplaatst…Bloed of plasma doneren: hoe gaat dat in zijn werk?My Profile

  • Reageren
    Jenn
    2 april 2020

    Ziet er lekker uit! Ik ga een keer proberen of dit lukt met vegagehakt, vast wel :)
    Jenn onlangs geplaatst…April mini-bucketlistMy Profile

    • Reageren
      Roos
      2 april 2020

      Ja dat denk ik ook zeker <3! Laat je me weten of het lekker is geworden?

  • Reageren
    Tamara
    2 april 2020

    Heerlijk! Of je foto nu mooi is of niet, het zorgt er in ieder geval dat het water in m’n mond loopt. Wij doen in de tzatziki ook altijd nog een scheutje (Griekse) olijfolie, dat geheim vertelde de eigenaar van het Griekse restaurant hier in de buurt ooit eens.
    Tamara onlangs geplaatst…Dr. Martens 60 jaar! Dit zijn de mooiste Docs met kortingMy Profile

    • Reageren
      Roos
      2 april 2020

      Kijk dat is super! En dat is een heel goed geheim, ik heb alleen geen idee waar ik Griekse olijfolie zou kunnen kopen! Heb jij een tip? :)

      • Reageren
        Tamara
        6 april 2020

        Zelf koop ik altijd een grote fles olijfolie als ik naar een Grieks eiland op vakantie ga(of laat het meenemen door iemand in mijn omgeving), maar mijn moeder zweert bij de Griekse olijfolie van AH excellent, gewoon te koop bij de Appie. Ook heb je bij de Lidl weleens Griekse weken, en die olijfolie is ook erg lekker. Hoop dat je er wat aan hebt;)

  • Reageren
    Bianca
    2 april 2020

    Ziet er heerlijk uit! Dat gaan we zeker eens proberen! Rendang maken we wel vaker, maar dit klinkt ook heerlijk! Thanks voor het delen! xx

  • Reageren
    Annelies Lankhuizen - Penning
    2 april 2020

    Afhalen is altijd handig en lekker, maar zelf maken vind ik ook altijd veel lekkerder en leuker om te doen. Het ziet er echt heerlijk uit!
    Annelies Lankhuizen – Penning onlangs geplaatst…Ik in zes woordenMy Profile

  • Reageren
    Rachel
    3 april 2020

    Ik krijg er spontaan trek in! Wat ziet dit er smakelijk uit zeg (klinkt ook erg goed;) )
    Wij hebben couscous pas een paar weken geleden ‘ontdekt’ en het eet echt onwijs lekker weg.
    Rachel onlangs geplaatst…Deze producten hebben wij standaard in huisMy Profile

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.