Benieuwd naar een recept voor pompoensoep waarbij je dat VRESELIJKE tijdrovende klusje van het snijden & schillen van de pompoen achterwege kunt laten? Dat enorm budgetproof is én ook nog eens super romig en vullend? Kijk dan gauw verder!
Omdat ik zoveel leuke reacties kreeg op mijn vorige blog waarin ik voor drie euro deze heerlijke noodles met boontjes & gemarineerde champignons (én omdat het financieel nou niet bepaald een vetpot is als beginnend zelfstandig ondernemer ;-)) besloot ik dat ik dit vaker wou gaan doen. Inmiddels ben ik zo op dreef dat ik al een stuk of 5 recepten heb gemaakt, uitgeprobeerd en gefotografeerd! Dit is LEUK haha.
Geef mij een budgetchallenge en ik word er blij van.
Vandaag deel ik het recept voor een heerlijke pompoensoep. Echt jongens, ik was nooit zo’n fan van pompoensoep. Niet heel erg van de smaak maar VOORAL niet van het verschrikkelijke werk wat er aan vooraf gaat. Het snijden van de pompoen vind ik zo’n naar klusje dat ik eigenlijk nooit meer pompoensoep maakte. Tot ik dit recept tegenkwam en mij realiseerde dat er dus een veel gemakkelijkere manier is! Ik ging een beetje passen & meten qua ingrediënten om het binnen de €3,- te houden en dat lukte. Het resultaat is deze heerlijke, romige pompoensoep die enorm goed vult en ook nog eens erg gezond is!
De spelregels:
Alle ingredienten mogen samen niet meer kosten dan €3,- in totaal. Dus niet berekend per persoon.
Basis ingredienten worden hierbij niet meegerekend. Hieronder reken ik dingen als olijfolie, peper & zout, mayonaise, een teentje knoflook, soya saus etc. Dit zijn dingen die je, in een goede voorraadkast, op voorraad zou ‘moeten’ hebben :)!
De boodschappen die ik deed:
2 grote flespompoenen (Lidl): €0,89 x 2 = €1,78
1 pakje melk 500 ml (AH): €0,59
Ui (AH): €0,20
2 stokbroden (Lidl): €0,45
Totaal: €3,02
Ingredienten pompoensoep (voor 4 personen):
2 grote flespompoenen.
500 ml melk
1 liter water
1 grote ui
2 groente bouillonblokjes
Peper & zout
Bereidingswijze:
1. Snij de pompoen doormidden zoals op de foto hierboven. Verwijder de schil van de ui, leg ze samen met de pompoen op een bakplaat en bak ze 70 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
2. Zet na een uur een pan op het vuur met een liter water, de melk en 2 bouillonblokjes er in. Laat dit op laag vuur warm worden.
3. Haal na 70 minuten de pompoen en ui uit de oven. Je zult zien dat ze allebei heel erg zacht geworden zijn. Je kunt de gehele binnenkant er uit schrapen, het is een soort puree geworden. Schraap de pompoenen helemaal leeg en doe de puree bij de bouillon in de pan. Ook de hele ui, die inmiddels heel zacht geworden is, doe je bij in de pan.
4. Breng op smaak met peper en zout. Pak de staafmixer er bij en mix totdat de soep helemaal glad is. Maak af met nog wat extra peper en/of verse kruiden. Het is maar net wat je in huis hebt!
Bak de stokbroodjes af, heerlijk om mee in de soep te dippen!
We aten dit met z’n 2en en we hadden nog genoeg over voor een tweede keer avondeten! Dus eigenlijk ben je maar €1,50 voor je avondeten kwijt. Je kunt het af laten koelen en in de koelkast bewaren zodat je er de volgende dag van kunt eten of je laat het afkoelen en doet de soep in bakjes in de diepvries zoals ik deed.
Wat een lekker soepje en dat voor zo weinig geld! Lafff it ♥!
Wil je het receptje graag bewaren? Pin dan bovenstaande afbeelding op je Pinterest bord! Zo vergeet je het niet ♥!
9 reacties
Darina
5 oktober 2018Ik ben dol op pompoensoep dus dit recept ga ik zeker maken.
Darina onlangs geplaatst…Op mijn wensenlijstje | Oktober 2018
Carolien
5 oktober 2018Lekker!! Ik maak mijn pompoensoep eigenlijk altijd zo, maar laat de melk weg.
Ben benieuwd welke 3 euro maaltijden nog volgen!
Roos
5 oktober 2018Ik heb nog heel veel ideetjes dus die zullen de komende weken vast voorbij komen <3 !
Kelly
5 oktober 2018Leuk zo’n budget challenge! Het recept lijkt mij heerlijk.
Kelly onlangs geplaatst…Kneipp World of Fragrances
Nina Hobbysite
5 oktober 2018Pompoensoep heb ik niet zo veel mee. Maar dat bordje, echt zo mooi!
Roos
5 oktober 2018Ik was er ook nooit zo heel weg van maar soms moet je gerechtjes een tweede kans geven ;-)! Dat deed ik met dit recept en het was ZO lekker! <3
Ilse (by-ik.blogspot.nl)
6 oktober 2018Lijkt me heerlijk. Ga het zeker een keer proberen!
En dat voor €3,- ;-)
Groet, Ilse
Sara
7 oktober 2018Oh heerlijk! Ben er gek op, maar inderdaad die pompoen uit de schil krijgen.. zon rot klusje en ik snij altijd perongeluk een keer in m’n hand 😣
Dit ga ik zeker een keer proberen en wat top dat dit maar €3 kost!!
Roos
9 oktober 2018Ja heeeeel herkenbaar, vreselijk haha! Ik ben heel erg blij dat ik hier achter kwam, werkt top :D!!