Het sportschoolwereldje, ik hoor er weer bij hoor!

Sinds kort hoor ik er weer bij; het sportschoolwereldje. Waar ik eerder maandenlang trouw mijn vriendelijke donatie over maakte zonder hiervoor enige tegenprestatie te verwachten probeer ik nu, sinds een maand, er ook daadwerkelijk weer eens naar toe te gaan.

En dat blijft toch ook altijd een bijzonder wereldje. Begrijp me niet verkeerd, ik heb ergens een liefde voor de sportschool, omdat ik daar mijn liefde heb leren kennen, maar er zijn ZOVEEL dingen die ik niet begrijp aan dit wereldje en waar ik stiekem vreselijk om moet lachen.

Mijn verbazing begon dit keer niet bij de opgepompte types of ekte fitgirls.. Nee, deze begon toen ik mij vorige week dinsdagochtend in het zweet aan het werken was op de loopband. Even voor de duidelijkheid: ik ben dus niet zo iemand die in een fabulous outfit & een zwoele ooglook naar de sportschool gaat. Ik ben meer het type dat eindelijk het excuus heeft gevonden haar zwerverlook in het openbaar te vertonen. Want hey, als het in de sportschool al niet mag waar dan wel? ;-) Dit in combinatie met mijn lichaams voorliefde om mijn hoofd zo rood mogelijk te maken na 2 minuten hardlopen.. Je snapt het beeld!

Handdoekje leggen in de sportschool?

Oke, ik stond daar dus.. Op de loopband!  Terwijl ik iedere minuut loop te worstelen met dat vreselijke stemmetje in mijn hoofd dat keer op keer zegt ‘7 minuten? Dat is toch wel lang genoeg, kap er toch mee! 11 minuten? Jezus, uitslover! Nu mag je wel stoppen hoor, je kunt echt niet meer’ blijf ik doorgaan om die 30 minuten aan te tikken. Aan mijn ene kant staat een vrouw die zich op standje slak voortbeweegt en naast mij is de loopband vrij. Er komt een vrouw aanlopen, dropt haar handdoek & bidon en loopt richting de kleedkamer om haarzelf om te kleden. Ze kauwt haar kauwgom nog even stevig en zend mij een ‘don’t mess with me’ blik toe. Even draai ik mijn hoofd weer om en loop ik verder tot ik mij opeens realiseer: is dit nou serieus gewoon handdoekje leggen maar dan niet aan het zwembad in Turkije maar op de loopband bij Fit For Free? Ik kijk naast mij en zie het rijtje vrouwen die allemaal op de loopband staan kijken. Ondanks dat ik mijn oordopjes in heb met harde muziek weet ik zeker dat het geklets daarna hierover gaat. Er staan mensen te wachten tot ze gebruik kunnen maken van de loopband maar die van haar blijft nog ruim 20 minuten leeg. Bizar toch?

Grappige situaties.

En dat is niet het enige wat ik in deze 4 weken heb meegemaakt waar ik mij over verbaas of stiekem een beetje om gniffel. Zo zag ik laatst een vrouw haar beenspieren trainen door het apparaat als een soort van schommel heen en weer te zwaaien met haar benen. 0,0 weerstand. Zelfs een leek als ik zie dat dat wellicht toch niet zo lekker traint ;-)! Of de fitness instructeur die eigenlijk rond zou moeten lopen om mensen te helpen maar zich schuilhoudt met een kop koffie achter een grote kast.. Tot hij gespot wordt door de plaatselijke ouderenvereniging en opeens omsingeld wordt door 15 zwetende 65+ dames en ik in zijn ogen zie dat er geen ontkomen aan is.

Dit alles buiten de meisjes in hotpants en sportbh om die zo onwijs schaars gekleed zijn maar OH WEE als mannen naar ze kijken! Don’t get me wrong, iedereen moet zich vooral kleden zoals hij/zij wil maar tsja.. Als ik met blauw haar met roze stippen op de loopband sta weet ik ook zeker dat ik eerder opval dan wanneer mijn haren blond zijn, toch?

De mannen in veel te strakke tanktopjes met net iets te strak geëpileerde wenkbrauwen en zichzelf nét iets te serieus in de spiegel bekijken terwijl ze aan het trainen zijn. De vrouwen van een jaar of 40 die gezellig komen om te kletsen en tussendoor ook nog even een beetje sporten. De man die op standje 15 (!!!!! als ik sprint op de loopband dan ren ik op 10!) 20 minuten lang naast mij loopt alsof zijn leven er van afhangt.

De sportschool is eigenlijk gewoon een afspiegeling van onze samenleving. Iedereen is uniek en traint lekker op zijn eigen manier. En hoe goed/slecht dat ook is. Het is altijd beter om wel te gaan dan niet te gaan! ♥

Gerelateerde artikelen

6 reacties

 • Reageren
  Gelukjes van Maris
  5 april 2018

  Lig hier dubbel. Geweldige post 😁

  X
  Gelukjes van Maris onlangs geplaatst…Handlettering en doodlesMy Profile

 • Reageren
  Eveline
  5 april 2018

  Heel leuk en herkenbaar 😀

 • Reageren
  Jenn
  5 april 2018

  Leuk geschreven, en erg herkenbaar. Enneh, handdoekje leggen? Als ik zou staan te wachten op een loopband en er is er nog één leeg dan negeer ik die handdoek gewoon hoor.
  Jenn onlangs geplaatst…Uit de brievenbus: #Twitspring 2018My Profile

 • Reageren
  Marloes
  5 april 2018

  Wat leuk geschreven en leuk om te lezen ook! Goed bezig! Ik ben sinds kort ook weer begonnen met sporten maar dan thuis!

 • Reageren
  Bianca
  5 april 2018

  Geweldig geschreven haha! Daarom ‘train’ ik lekker veilig op mijn hometrainer thuis en doe ik wat krachtoefeningen (als mijn rug en gezondheid het toelaten). Ik ben te vaak uitgelachen en bespot in de sportschool. Nee ik ben geen fitgirl of slanke den, maar ik sport wel en dat minimaal 30 minuten per dag/6 dagen per week. Iedereen is inderdaad uniek en dat is juist zo fijn (vind ik).

  • Reageren
   Roos
   6 april 2018

   Je doet het fantastisch en ik vind het echt te belachelijk voor woorden dat mensen bespot worden in de sportschool. Natuurlijk denk ik van bepaalde dingen wel iets, maar dat doet denk ik iedereen wel. Het uitspreken is een heel ander verhaal. Maar juist als je wat zwaarder bent denk ik alleen maar: top dat je er bent! Go go go goooo!
   Roos onlangs geplaatst…Het sportschoolwereldje, ik hoor er weer bij hoor!My Profile

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.