En toen was er opeens bijna een jaar voorbij!

Bizar dat het een jaar geleden is dat mijn laatste blog hier online is gekomen. Waar ik eerder trouw dagelijks blogjes schreef werd het later wekelijks, toen soms en opeens was er bijna een jaar voorbij. Een bewogen jaar kan ik je vertellen!

Want in september werd onze derde zoon James geboren! Inmiddels is hij bijna 3 maanden oud en is hij al niet meer weg te denken uit ons gezin. Helaas was de zwangerschap een hele pittige met veel medische klachten, was mijn bevalling wéér niet zoals ik voor ogen had (maar hier heb ik inmiddels vrede mee) en is het leven met baby 3 allerminst ‘doen we ff’ maar juist heel veel zoeken en vooral heel.hard.werken.

Want ook bij deze baby kwam er helaas geen gebruiksaanwijzing mee tijdens de geboorte ;-)! En dacht ik na twee kindjes een ervaren mama te zijn.. Bleek deze schat het toch weer allemaal heel anders te doen en stonden we geregeld met de handen in ons haar! Hoe gaan we dit nou weer doen?

Inmiddels gaat het gelukkig een stukje beter. Nog steeds zoekende maar iets beter qua herstel, energie en mindset. Al schommelt dat laatste ook nog alle kanten op. Hormonen zijn een ****! Maar gelukkig heb ik steeds meer het gevoel die gebruiksaanwijzing gevonden te hebben en met veel rust en regelmaat zitten we inmiddels op goede slaapjes, redelijke nachten en meer rust in huis.

Maar hoe zwaar het ook is, wat is een baby in huis weer ontzettend fijn en speciaal. De eindeloze knuffelsessies met zo’n warm, klein hummeltje op je zijn gewoon met niets te vergelijken. Zijn lieve gezichtje wat steeds helderder werd, weer zelf voeden, kroelen door zijn zachte haartjes, het eerste lachje, constant aan hem snuffelen.. Zijn broers die ultiem verliefd op hem zijn geworden.. Het is ZO bijzonder en ZO mooi.

Helemaal met de gedachte in mijn achterhoofd dat dit onze laatste baby zal zijn probeer ik alles zo goed mogelijk in mij op te nemen, te genieten van iedere minuut dat hij zo klein is. Afhankelijk is. Want voordat je het weet leren ze lezen en schrijven (Flynn) of worden ze zo opstandig als wat (Morris ;p).

Inmiddels ben ik alweer aan het werk (hoe dan?), staan mijn oh-zo geliefde feestdagen voor de deur maar zitten we inmiddels ook weer in lockdown nummer 83029 en zitten we dus met 3 kindjes tot minstens 14 januari thuis. Ondanks dat ik er soms echt een zere buik van krijg proberen we er maar weer het beste van te maken. De speelgoedkast is goed opgeruimd en ik ben gestart met Toy Rotation (leuk om een blog aan te wijden?), wat hopelijk betere speelmomenten gaat opleveren. We gaan ervoor zorgen dat we lekker veel naar buiten gaan & proberen er met een hoop creativiteit en flexibiliteit maar weer een leuke periode van te maken.

En ik ben blij dat ik hier weer ben. Met mijn blog. Om lekker van mij af te schrijven want oh wat heb ik dit gemist! Op de één of andere manier blijft dat bloggen altijd kriebelen, inmiddels al meer dan 12 jaar.. Hoe dan? Hoe cliché ook: waar blijft de tijd?

Hoe is het met jou gegaan afgelopen jaar? Hoe voel jij je rondom de lockdown? Heb jij toptips om het goed door te komen? Deel het vooral. Heel benieuwd naar jullie verhaal!

Dikke knuffel! Rosanne

Gerelateerde artikelen

10 reacties

 • Reageren
  Laura
  21 december 2021

  Leuk om weer een blogje te lezen! Ik volg je op Instagram (vind ik heel leuk!), dus had James daar al gezien, heel schattig! Mijn schoonheidssalon in nu gesloten, dus ik ga me met de kinderen maar proberen te vermaken, wandelen en in huis opruimen (wat ik bij jou ook op je insta voorbij zag komen). Fijne kerstvakantie!

  • Reageren
   Roos
   23 december 2021

   Ah leuk dat je mij daar ook volgt Laura! Wat moeilijk dat je salon dicht is, redden jullie het een beetje? Ja hier ook druk met opruimen als de kinderen het toelaten. Een hele fijne kerst(vakantie) gewenst! <3

 • Reageren
  Nikki
  22 december 2021

  Wat leuk om je terug te zien! Hier ook een Insta-volger en ik had James daar dus ook al gespot. Jullie maken knappe kinderen! Mijn werk als tekstschrijver gaat gewoon door en mijn dochters zijn allebei nog geen 4, dus die zijn sowieso nog veel thuis. Wat dat betreft weinig veranderingen. We gaan veel naar buiten en knutselen ons een ongeluk. Ik probeer zelf tijd vrij te maken om te bloggen, alléén te wandelen en veel te lezen om een beetje sane te blijven ;-)

  • Reageren
   Roos
   23 december 2021

   Ah lief, dankjewel. Helemaal mee eens natuurlijk, kleine knapperd is het haha <3 !
   Fijn dat er voor jullie weinig veranderingen zijn en goed dat je die tijd voor jezelf blijft pakken. We need ittttt!!

 • Reageren
  Audrey
  22 december 2021

  O wauw, je hebt gewoon een hele zwangerschap en bevalling doorlopen nog! Ik heb geen Instagram, dus dit is wel even een verrassing, haha. Mijn jaar was ook wel redelijk bewogen, want ook ik raakte zwanger, maar dan van een tweeling. Morgen alweer 36 weken, dus het wordt echt heel spannend nu.

  • Reageren
   Roos
   23 december 2021

   Hahaha ja dat klopt, bizar he! Zo blij dat we nu compleet zijn <3 !
   Oh wauw Audrey, een tweeling! Wat ontzettend bijzonder. Ik wens je een voorspoedige zwangerschap en een goede bevalling toe. Liefs! <3

 • Reageren
  Rozemarie
  23 december 2021

  Ah leuk om weer blogs te lezen.
  We gaan straks verhuizen en ik wil een toy rotation kast gaan maken, dus graag een blog hierover 😊

  Net als jij in september een kleintje gekregen en aangezien mijn vriend en ik allebei cruciale beroepen hebben, zijn we nooit helemaal thuis met de kids, dus dat is voor ons prima.

  • Reageren
   Roos
   23 december 2021

   Ja ga ik zeker doen! Vind het zo leuk om meer bezig te zijn met speelgoed <3! Hele fijne kerst gewenst Rozemarie!

 • Reageren
  Eveline
  2 januari 2022

  Wat fijn dat je terug een post schrijft. Ik heb geen instagram, maar ging toch af en toe eens op jouw pagina kijken. 🙂
  Een jaar later en ondertussen ook hier een kindje bij.
  Om de zoveel tijd wordt er ook hier speelgoed verstopt. Wist niet dat dot een ‘trend’ was. 😉
  Zou er ook heel graag meer over lezen.

 • Reageren
  Irene
  6 januari 2022

  Ik was je een tijdje uit het oog verloren maar ik kwam nog eens piepen en ben je gelijk gaan volgen op Instagram!
  Wauw, ineens nog een baby erbij! En wat een schattigaard! Kan me wel inbeelden dat het weer enorm aanpassen is. Of ja, ik weet niet of ik het me echt kan inbeelden, ik kan me nu nog niet voorstellen dat er misschien ooit nog een tweede kindje komt! Ik vind 1 echt al enorm veel werk :p
  Maar leuk dat je er weer bent! ^^
  Irene onlangs geplaatst…22 in 2022My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.