Recept: heerlijke Sinterklaaschocolade voor tijdens de intocht!

Het is morgen zover, Sinterklaas komt weer in het land! Waar het Sinterklaasfeest jaren een beetje aan mij voorbij ging is er met een drie-jarige in huis geen ontkomen meer aan.. En gelukkig maar! Maak de intocht extra speciaal met iets lekkers op tafel, zoals deze simpele Sinterklaas chocolade!

Deze Sinterklaas chocolade is onwijs makkelijk te maken, ziet er heel erg leuk uit voor de kinderen (en de grote mensen natuurlijk ;p) en maakt de intocht vanaf de bank kijken nóg leuker! Daarnaast is ‘ie natuurlijk ook gewoon heel erg lekker.

Het leuke is: je kunt er instoppen wat je nog in huis hebt! Spek, schuimpjes, snoepgoed, schuddebuikjes of pepernoten. Allemaal even lekker. Hou er alleen wel rekening mee dat schuddebuikjes en pepernoten redelijk snel zacht worden. Wil je die er graag in hebben? Maak de chocolade dan vlak van tevoren.

Wat heb je nodig?

– Hoeveelheid melkchocolade naar keuze. Ik ging voor 200 gram!
– Sinterklaas snoepgoed
– Schuddebuikjes

Bereidingswijze Sinterklaas chocolade:

1. Smelt de helft van de chocolade au bain marie. Blijf met een spatel de chocolade in beweging houden.
2. Zodra de chocola helemaal gesmolten is haal je het pannetje van het vuur, voeg je de overige chocolade in stukjes toe, en blijf je de chocolade met een spatel doorroeren.
3. Blijf roeren tot de rest van de chocolade ook gesmolten is. Op deze manier koel je de chocolade op een langzame manier af (de niet gesmolten chocolade bij de wel gesmolten chocolade doen) en voorkom je dat je chocolade een witte waas krijgt na het uitharden.
4. Blijf je chocolade een hele tijd rustig met een spatel doorroeren. Ik deed dit een minuut of 5-8. De chocolade is nog steeds geheel gesmolten maar koelt nog meer af.
5. Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier en giet hier de gesmolten chocolade in.
6. Voeg snoep, pepernoten en/of schuddebuikjes naar keuze toe en geef de chocolade de tijd om uit te harden. Zet de chocolade niet in de koelkast maar laat het uitharen bij een temperatuur tussen de 18-22 graden. In de woonkamer is het waarschijnlijk wel zo rond die temperatuur dus dat is prima!
7. Zodra je chocolade hard geworden is (en dit gaat sneller dan je denkt doordat je de chocolade al hebt laten afkoelen) kun je de chocolade in stukken breken en lekker opeten! ♥

SO good en zo gemakkelijk!

Heel veel plezier morgen met de intocht kijken! ♥ Hopelijk gaat alles dit jaar wél goed…. ;-)

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Kelly
  16 november 2018

  Oeh, chocolate bark is altijd goed! Ziet er lekker uit.
  Kelly onlangs geplaatst…Aromaesti Lava Rock MaskersMy Profile

 • Reageren
  Jenn
  16 november 2018

  Lekker!
  Jenn onlangs geplaatst…Review: Bluetooth speaker + WINACTIEMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.