Lemon merengue taart uit een pakje!

Iets spectaculairs op tafel zetten met Pasen? Maar eigenlijk niet zo’n keukenprinses? Of heb je simpelweg geen tijd of zin om heel veel tijd te besteden aan het bakken van iets voor Pasen? Dan is deze taart uit een pakje echt een aanrader!

In bakkersland is het misschien een beetje taboe om uit pakjes te bakken maar in the real world is dat alleen maar een super handige en leuke oplossing als je weinig tijd hebt, toch?

Ik testte de laatste tijd een aantal baksels uit pakjes uit en de resultaten waren behoorlijk verschillend. Van super lekker tot niet te eten haha. Deze taart valt natuurlijk in de eerste categorie anders zou ik ‘m niet met jullie delen!

Lemon merengue taart!

Ik bakte een heerlijke lemon merengue taart uit een pakje van dr. Oetker. Dit pakje kost iets minder dan €3,- en bevat een bodemmix, vullingmix en een merenguemix.

Daarnaast moet je zelf nog 100 gram roomboter, het sap van 2 citroenen, 3 eieren en water toevoegen aan het recept. Ik denk dat je hierdoor, qua bedrag, op zo’n €5/€6 uitkomt voor de hele taart.

Voor de exacte bereidingswijze lees je de achterkant van de verpakking!

Je start met het maken van het deeg voor de bodem met de bodemmix. Wat mij gelijk opvalt is dat het de bedoeling is dat je de gehele taartbodem bekleed én een opstaand randje maakt maar dat het deeg hiervoor wel erg weinig is. Ik besluit de bodem erg dun te maken en een mini opstaand randje te maken van nog geen halve centimeter. Meer deeg heb ik simpelweg niet.

De tweede laag is de citroenlaag. Je mixt de vullingmix met het citroensap en de eigelen en giet deze heerlijk ruikende vulling op de taartbodem. Je zet de taart in de oven en terwijl de bodem en de vulling alvast bakken bereid jij de merengue topping mix.

Ook hierbij valt het helaas op dat het niet heel erg veel is. Als ik deze taart voor een volgende keer zou maken zou ik sowieso nog een extra eiwit toevoegen.

Je haalt de taart uit de oven, laat ‘m een kwartiertje afkoelen en doet daarna de merengue mix er bovenop. Daarna bak je ‘m verder af en versier je de taart, als je dat leuk vindt, met wat mini suikereitjes.

Conclusie:

De taart is écht heerlijk! De combinatie van de zurige vulling met de zoete topping en de heerlijke bodem.. Ja ik vond de taart heel erg geslaagd haha!

Het opstaande randje, wat ik niet kon maken, mist ook niet. De vulling is hartstikke stevig dus het is niet zo dat het er uit loopt.

Wat ik jammer vind is dat de taart erg laag is. Dit komt door de kleine hoeveelheden in de mixen maar ook doordat ik persoonlijk vind dat een 24 cm doorsnee taartvorm gewoon te groot is. Zelf vind ik een hogere taart altijd wat mooier dus ik denk dat ik de volgende keer voor een kleinere taartvorm kies. Mocht jij dat ook doen, hou er dan rekening mee dat je baktijden wel wat aangepast zullen moeten worden!

Al met al zou ik deze bakmix zeker aanraden. Je zet, heel simpel, een heerlijke taart op tafel wat er lekker spectaculair uitziet én smaakt!

Ben je op zoek naar andere paasrecepten? Deze chocoladenestjes zijn TOP! Of mijn favoriet van dit jaar: de vlaflip met fruit en koekjes die je voor nog geen €3,- maakt (voor 6 personen!!).

Dit recept bewaren? Pin dan bovenstaande afbeelding op je Pinterest bord! <3

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.