Goedzak actie bij Albert Heijn

goedzak-actie

Ik herinner mij nog goed dat mijn opa mij eens vertelde hoe verdrietig hij als kind vaak was rond de Sinterklaas tijd. Mijn opa werd geboren in 1918 in een arm arbeidersgezin. Met weinig geld en veel magen om te vullen was het iedere week maar weer afvragen of het lukte om rond te komen. Cadeautjes kopen met Sinterklaas voor alle kinderen was voor zijn ouders dan ook vrijwel onmogelijk.

Mijn opa vroeg zich als kleine jongen altijd af hoe het toch kon dat de kinderen die al zoveel speelgoed hadden nog meer kregen en dat hij van de Sint alleen een nieuwe trui of sokken kreeg. Waarom gaf Sinterklaas al dat mooie speelgoed aan de kinderen die dat ook al van hun ouders kregen? Was hij dan niet lief genoeg geweest het afgelopen jaar?

Helaas zijn er nu, bijna 100 jaar later, nog steeds kindjes die moeten toezien hoe de kinderen om hun heen een geweldige pakjesavond hebben maar Sinterklaas jaar na jaar hun deurtje voorbij gaat. Vreselijk idee toch? Vandaar dat het mij op de één of andere manier gewoon raakte, die actie bij Albert Heijn.

Goedzak actie Albert Heijn

Want Albert Heijn heeft dit jaar opnieuw gekozen voor de Goedzak actie. Je kunt nog goed/heel/compleet speelgoed in de ‘Goedzak’ inleveren bij je Albert Heijn en de appie zorgt er dan voor dat dit bij de kinderen terecht komt die het het allerbeste gebruiken kunnen. Fantastisch toch? En laten we eerlijk zijn, jouw kind kan écht wel 1 of 2 speelgoedjes missen!

Maak er een mooi leermoment van met je kind. Zoek samen speelgoed uit om weg te geven en leg je kind uit waarom. Vertel je kind hoe trots je op hem/haar bent omdat hij/zij een ander kindje hier heel erg blij mee gaat maken! In Nederland wonen ruim 2 miljoen kinderen, als de helft van alle kindjes een stuk speelgoed in zou leveren zou dat betekenen dat er enorm veel kinderen een fantastische pakjesavond te wachten staat! Dat is toch een prachtig idee? Ondanks dat je niet daadwerkelijk ziet naar welk kindje jullie speelgoed gaat is het idee toch gewoon al hartverwarmend?

Twijfel dan ook niet en geef een stuk speelgoed weg! Flynn en ik gaan morgen een stuk speelgoed inleveren bij onze Albert Heijn. Ga jij ook? ♥

handtekening Lifebyrosie.nl

Dit artikel is op geen enkele manier gesponsord!

Gerelateerde artikelen

5 reacties

 • Reageren
  Diana
  23 november 2016

  Super leuk initiatief! Ik ga ook het speelgoed van mijn zoontje maar een uitzoeken en naar de AH brengen..😊
  Diana onlangs geplaatst…Reactie op Reisverslag van de (auto) vakantie in Polen 2016. door JolandaMy Profile

 • Reageren
  Chantal
  23 november 2016

  Mooi iniatief ! Ik kan me zelf nog herinneren dat ik vroeger altijd wat snoep met sinterklaas kreeg (alleenstaande moeder en kerstmis komt er ja nog aan) terwijl andere kinderen een spelcomputer van honderden euro’s kregen en dat trots vertelden in de klas. Ik snapte nooit waarom sinterklaas dat deed. Niet dat ik niet tevreden was maar als kind heb je heel goed door dat er iets scheef loopt.

 • Reageren
  Juliette
  23 november 2016

  Ik vind dit ook zo’n leuk initiatief. Vandaag gaan wij ook wat speeltjes verzamelen waar we een ander kinderhartje gelukkig mee kunnen maken 😊
  Juliette onlangs geplaatst…Fay’s outfit: StreepjesMy Profile

 • Reageren
  Martine
  23 november 2016

  Ik vind dit ook een hele mooie actie van de AH. Ook ik doe er samen met mijn meiden aan mee. Hoe mooi is het dat andere kinderen straks ook een gezellige pakjesavond hebben en voor mijn kinderen is dit inderdaad weer een mooi leermoment. Als je je kinderen dit al in de opvoeding meegeeft (stukje bewustzijn dat er mensen zijn die het minder goed hebben, leren delen, etc.) hebben ze daar later als volwassenen alleen maar profijt van. Zo maken we samen de wereld wat mooier!

 • Reageren
  Ise
  23 november 2016

  Wat een goed initiatief!
  Ise onlangs geplaatst…Mijn oefeningen van oktober en novemberMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.