Happiness cafe 22 april 2016

3.

Een tijdje terug ontving ik een mailtje van Wendy de Wit of mij het leuk leek om aanwezig te zijn bij de tweede editie van het Happiness café. Ja natuurlijk wil ik dat!! De eerste keer leek mij al ontzettend leuk om te gaan maar helaas had ik toen al iets anders gepland staan waar ik niet omheen kon. Toen Wendy mij mailde stuurde ik gelijk een berichtje terug! Natuurlijk ben ik er.

Een paar dagen later bedacht ik mij: ik ben dan wel zo enthousiast over dat Happiness café, maar eerlijk gezegd heb ik helemaal geen flauw idee wat het inhoudt! Zo zie je maar hoe snel ik enthousiast te krijgen ben ;-)! Plak er een leuke naam aan vast, iets met geluk/happiness/zelfontwikkeling en ik roep JAJAJAJA!

Ik ging op zoek naar verslagjes van het eerste Happiness café, vond een tof verslagje op de blog van Yvette en was nog enthousiaster ;-)!

Afgelopen vrijdagmiddag was het zo ver. Een ontzettend inspirerende middag over creativiteit en geluk.

1.

Yvette belde mij toen ik als een kip zonder kop door Enschede aan het lopen was. Ik had mijn auto in een voor mij onbekende parkeergarage gezet (wat dichter bij zou zijn dan mijn ‘standaard’) en na een paar verkeerde straatjes ingelopen te zijn was ik de kluts even helemaal kwijt.

Gelukkig wist ik het vrij snel alweer en stond Yvette een kleine 100 m verder al op me te wachten. Tot zover dit uitermate boeiende verhaal ;p!

Eenmaal bij Concordia (waar het happiness café gehouden werd) kregen we een goodiebag en mochten we plaats nemen in de zaal. En wat voor zaal. Een prachtig intiem zaaltje met rode fluffy stoelen en prachtige balkons (mocht je willen zien hoe mooi het was klik hier). Dat belooft wat! Yvette en ik kletsen nog een minuut of 5, ik klets nog even met Nadine (onze trouwfotografe) en daarna begint Nathalie Bosch te zingen. Ze zingt prachtig, loepzuiver en zo helder. De hele zaal is gelijk stil en ik krijg het gevoel dat dit een hele fijne middag gaat worden.

Er komen verschillende sprekers aan het woord die de thema’s creativiteit en geluk ieder op zijn/haar eigen manier benaderen. Zo vertelt Erna Reiken over haar eigen weg naar geluk na haar burnout. Nadat ze helemaal genezen was van haar burnout is ze haar eigen proces gaan analyseren en heeft hier 5 stappen uit gehaald hoe jij er achter kunt komen wat jou nou echt gelukkig maakt en hoe je dit bereiken kan.

Het leuke aan het Happiness café vond ik dat we ook gelijk met z’n allen met die 5 stappen aan de slag gingen. Je werd enorm aan het denken gezet en ‘gepusht’ om open te zijn richting vreemden over wat jou nou echt gelukkig zou maken en hoe je dit zou kunnen bereiken.

Wat me heel erg is bij gebleven uit het verhaal van Erna is dat het heel erg goed is als je deelt wat jouw dromen zijn. Hou ze niet voor jezelf maar deel ze juist met mensen. En deel ook je belemmeringen, laat mensen met jou meedenken hoe je dat geluk zou kunnen bereiken. We zijn vaak geneigd om dat wat we echt heel graag willen of waar we van dromen juist voor ons te houden. Niet doen! Door het te delen weten mensen van jouw dromen en hoe meer mensen er vanaf weten hoe groter de kans is dat je daadwerkelijk dit geluk zult behalen.

2.

 

De woorden van gelukskundige Mirjam Spitholt hebben me aan het lachen gemaakt maar ook aan het denken gezet. De meeste sprekers benaderen de thema’s creativiteit en geluk misschien vrij serieus, Mirjam doet dit compleet anders. Meerdere malen, tijdens haar presentatie van ongeveer een half uur, ligt de zaal helemaal dubbel om haar oh-zo-verschrikkelijk-herkenbare uitspraken. Over hoe goed wij ons wel niet voelen als wij naar ‘Help! Mijn man is klusser kijken’. Of ‘Mijn leven in puin’. Ja je hebt zelf problemen en ja die spiegel zou 3 maanden geleden al opgehangen moeten worden maar WIJ kunnen tenminste nog door de voordeur!!

Ik vond haar geweldig. Inspirerend, zo ontzettend goed op een podium en de heerlijke Twentse, nuchtere kijk op het thema geluk spreekt me enorm aan. Stiekem heb ik haar gefilmd zodat ik thuis een stukje aan Kay kon laten zien. Zo gaaf vond ik het. Mirjam verteld over hoe wij over het algemeen voornamelijk gebruik maken van onze linker hersenhelft (en hier van jongs af aan ook op gefocust wordt). Je linker hersenhelft zorgt voornamelijk voor de praktische zaken (taal, structuur, cijfers, organiseren etc). Onze rechter hersenhelft komt (bijvoorbeeld in het onderwijs) bijna niet aan bod. Terwijl het ontwikkelen van deze hersenhelft (die verantwoordelijk is voor creativiteit, spiritualiteit, zelfkennis en intuïtie) natuurlijk ook ontzettend belangrijk is. Mirjam richt zich hierop, het trainen van die rechter hersenhelft.

4.

Steven van Digital Nomadz (die ik al volgde op Facebook) kwam ook zijn verhaal vertellen. Hoe hij samen met zijn vrouw (en inmiddels dochter) al jaren de wereld over reist, werkt en hier over schrijft hoe zij met zo min mogelijk geld (door bijvoorbeeld het gebruik van ruilhandel) dit mogelijk maken.

Een ontzettend inspirerend verhaal. Ik heb het hele weekend over zijn woorden na zitten denken en ik zal hier nog een aparte blog aan wijden. Teveel gedachtes om hier (in dit inmiddels bijna 1000 woorden tellende blogje) te delen.

Als laatste gaf Ferial een kleine Yoga workshop. Ik vind yoga erg interessant en fijn om te doen maar dit was een beetje te zweverig voor mij. Ik merk dat ik dan al vrij snel afhaak :)! Dit vind ik niet erg. Ik vond het juist ontzettend leuk dat alle sprekers het thema op zo’n verschillende manier benaderd hebben. Het één sluit beter op je aan dan het ander, dat zal voor iedereen gelden.

6.

Er werd afgesloten met een soort mantra achtig liedje, weer gezongen door Nathalie. Prachtig was het.

Na afloop hebben we nog even gezellig wat gedronken, gekletst met verschillende mensen en heb ik Wendy bedankt voor de uitnodiging. Wat een mooie middag, wat een fijne middag. Het voelde zo fijn om een middag in een omgeving te zijn waarin mensen je alleen maar stimuleren om je dromen na te jagen. Even niet al die ‘JA MAAR DIT DIT EN DIT’ als jij wegdroomt bij jouw idee of droom. Nee, hoe ga jij het mogelijk maken. Je hebt één leven, zoek uit wat jij hiermee wil doen en zorg dat je dit mogelijk kunt maken. ALLES is mogelijk.  Ga er voor!

Ik weet niet of er al een nieuwe datum bekend is voor het volgende Happiness café, mocht het je interessant lijken hou dan haar website even in de gaten! :)

Bedankt Wendy voor de uitnodiging en de ontzettend inspirerende middag!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

6 reacties

 • Reageren
  Anne
  26 april 2016

  Ik kende dit nog niet, maar het klinkt echt wel tof. Zeker omdat ik over veel van dit soort onderwerpen alleen maar lees, maar bijna nooit over spreek met anderen. Ik ga dit onthouden!
  Anne onlangs geplaatst…De baby & ik #5My Profile

 • Reageren
  Melle
  26 april 2016

  OOOO het klinkt echt zó goed! Echt heel inspirerend :) YAY!
  Melle onlangs geplaatst…Deisy van Visionarylife | “De mooiste inzichten vind je op een plekken waar je het niet verwacht”My Profile

 • Reageren
  Catharina
  26 april 2016

  Lijkt me echt heel mooi, heerlijk al die positieve verhalen, krijg je energie van!!

 • Reageren
  Marjon
  26 april 2016

  Nog niet eerder van gehoord, maar het klinkt gaaf en inspirerend! Liefs, Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…De ‘uniekste’ namen van 2015My Profile

 • Reageren
  chucky1012
  27 april 2016

  Zo interessant!
  Dit kende ik helemaal niet.

 • Reageren
  Yvett
  21 mei 2016

  Rosanne, wat leuk om te lezen. Ik geniet weer even na :-). Volgens mij zie ik je binnenkort weer bij een eventje van Wendy 😜. Liefs, Yvette

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.