Meet our chicks!

Ze zijn er! Nadat Kay maanden aan het kippenhok gewerkt had en we weken moesten wachten op het uitkomen van de eitjes zijn ze er eindelijk; onze kuikentjes!


Zoals jullie misschien al wel weten heeft Kay maanden gewerkt aan het maken van een prachtig kippenhok. Eigenlijk kun je het helemaal geen hok noemen maar meer een vila haha. Het is zo mooi geworden! Op instagram laat ik ‘m regelmatig zien dus mocht je benieuwd zijn, op @lifebyrosie kun je mij volgen!

Op Kays verjaardag, op 23 april, hadden we besloten kippen te kopen. Het hok was af! Het perfecte verjaardagscadeau! Helaas hadden wij het verkeerd begrepen; de kippen die wij gezien hadden waren niet te koop. De kuikentjes hiervan wel! We waren eigenlijk niet van plan om voor kuikentjes te gaan maar het idee was wel ontzettend leuk.. Met lege handen maar met een nieuw idee in ons hoofd gingen we weer naar huis.

Na een dag waren we het erover eens: we gaan voor kuikentjes! Wel besloten we 3 weken te wachten voordat we ze mee naar huis namen omdat we graag zo zeker mogelijk willen zijn over of het wel echt 5 hennetjes zijn. We wonen in een woonwijk dus een haan is echt een no-go.

Vorige week waren de kuikentjes dan eindelijk 3 weken. We gingen er met z’n viertjes naar toe en zochten vijf prachtige, kleine pluizenbolletjes uit. Sindsdien wonen ze in ons hok. Ze mogen nog niet naar buiten; ze moeten nog minstens 3 weken in het hok blijven onder een warmtelamp. Zodra ze helemaal goed in de veren zitten mag het luikje open en kunnen ze naar buiten.

Dit zijn ze!

Een goede foto maken is heel lastig maar kijk dan hoe schattig ze zijn! Ik neem de ongelofelijke shitload (point taken) aan poep maar op de koop toe want wat zijn ze schattig. Het zijn Cochin krielkipjes. Echt van die typische bolle kipjes met veren aan de poten. Ik vind ze práchtig!

Flynn mocht zijn eigen kip een naam geven en surprise surprise: dat werd Sinterklaas. Zijn kip bij mijn ouders heet Amerigo, daar moest natuurlijk een Sinterklaas bij!

Ik moest afgelopen week zó hard lachen. Ik had Sinterklaas vast (zie de foto hierboven) en zei tegen Flynn, die aan de andere kant van de tuin stond, of hij Sinterklaas nog even wou aaien! Ik bedacht me dat als mensen die langsfietsten (we wonen aan een fietspad) dat zouden horen waarschijnlijk echt zouden denken van WHUT?? Sinterklaas aaien?

De rest van de namen!

Na lang wikken en wegen waren we er uit. Het grijze, en meest bange, kuikentje is Betsy. De witte is Marietje. Het bruine, meest brutale kuikentje heet Truus. De zwarte met het ‘masker’ heet Beatrix (roepnaam Trixie) en het kleinste zwarte kuikentje is Sinterklaas.

Betsy, Marietje, Truus, Trixie en Sinterklaas: wat zijn we blij met jullie!

Welkom in de familie ♥!

Gerelateerde artikelen

5 reacties

 • Reageren
  Tineke
  27 mei 2020

  De namen zijn erg leuk! En wat zijn ze schattig! Lijkt me een gezellige boel, allemaal kippen in de tuin.
  Tineke onlangs geplaatst…Ontbijten met wafels en op zoek naar eendjesMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  28 mei 2020

  Super leuk!!
  Nicole onlangs geplaatst…Keuzes maken: De basisbehoeften volgens MaslowMy Profile

 • Reageren
  Darina
  28 mei 2020

  Ontzettend leuk!
  Darina onlangs geplaatst…10 gelukkige momenten #5My Profile

 • Reageren
  Audrey
  28 mei 2020

  Echt heel erg leuk! Nu kunnen jullie ze ook echt zien opgroeien.
  Audrey onlangs geplaatst…Gelezen: Brieven aan Koos – Tim FransenMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  29 mei 2020

  Haha Sinterklaas, heerlijk de fantasie van kinderen! Ik kan me voorstellen dat een voorbijgaande fietser wel even raar op keek toen je dat aan Flynn vroeg.
  Tamara onlangs geplaatst…Hoe valt Birkenstock? Zo koop je de juiste maat!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.