Lichtpuntjes van de afgelopen tijd.

We hebben het allemaal moeilijk in deze bizarre tijd.. Dat maakt het juist extra belangrijk om iedere dag te blijven zoeken naar lichtpuntjes. Ik deel de mijne vandaag met jou!

Lange tijd niet geschreven! Ik hoop dat alles goed met jou gaat. Dat je ondanks alles toch iedere dag lichtpuntjes ziet.

Bij ons gaat alles zijn gangetje. Bizar eigenlijk om te schrijven maar ook in deze tijd vind je toch ook weer een soort van routine in je dagen. Een soort ‘normaal’ in je dagen. Ook al is die routine compleet anders dan dat we eigenlijk gewend zijn. Flynn en Morris die 24/7 thuis zijn, mijn vaste werkdagen die compleet door de war zijn, thuisonderwijs, avonden die ik volplan met werk om mijn bedrijf zo goed mogelijk te blijven onderhouden terwijl alles op een laag pitje staat, weinig sociale dingen, de enige uitjes in het weekend zijn naar het bos (wat ik inmiddels zo saai vind dat ik al bijna in slaap val bij het idee om NOG EEN WEEKEND ‘lekker’ met de kinderen naar het bos te gaan). Maar dat terzijde.

Lichtpuntjes.

Ik geloof erin dat wat de situatie ook is, er iedere dag lichtpuntjes te vinden zijn. Grote en kleine. Hoe rot je dag ook is, er gebeuren altijd mooie dingen. Als je er maar voor open staat. Als je je mindset ervoor opent en ze ook wil zien. In een periode als deze zijn deze kleine dagelijkse lichtpuntjes misschien wel dé dingen waar we ons aan vastklampen. Aan zouden moeten vastklampen. Hopelijk overheersen ze de nare, angstige, moedeloze gevoelens die in deze situatie helemaal niet gek zijn.

Ga dagelijks op zoek!

Zoek ze dagelijks en voel ze ook daadwerkelijk. Laat ze op je inwerken en probeer ze je energie te laten geven, vooral op de moeilijke dagen. En ook al is het maar in hele kleine beetjes. We need it ;-)!

Mijn lichtpuntjes van de afgelopen tijd:

♥ Tijd maken om deze blog te schrijven. Ik heb besloten om vanaf vandaag iedere dag iets voor mijzelf te doen. Al is het een half uurtje lezen of wat dan ook, als het maar iets is puur voor mijzelf en niet voor de kinderen, werk of het huishouden. Just to keep me sane ;-)!

♥ Morris die helemaal dik ingepakt in de kinderwagen werkelijk iedere hond naroept met WAF WAF WAF WAF WAF WAF WAF. Ik moet er ZO om lachen.

♥ Afgelopen week werd mijn moeder 60 jaar en knuffelde ik haar voor het eerst in bijna een jaar weer!

♥ We zijn begonnen met de serie Bridgerton en wauw.. We hebben eindelijk weer iets gevonden wat we allebei echt heel leuk vinden. BEETJE jammer dat er maar 1 seizoen is maar we genieten enorm van de avonden.

♥ Oke oke, ondanks mijn eerdere ‘wandelen is saai’ statement geniet ik er toch ook wel heel erg van om met z’n vieren in het weekend iets te doen. Natuurlijk zou ik 100x liever lekker ergens gaan lunchen, bijkletsen met mijn zus of vriendinnen terwijl de kinderen in een binnenspeeltuin spelen of ANYTHING maar samen zijn in de natuur is in principe altijd goed. Het wordt alleen nogal eentonig ;p!

♥ Sneeuw jongens, need i say more? De jongens waren zo blij. Flynn ging gelijk naar buiten om een sneeuwpop te bouwen en Morris riep voor het raam 2x ‘waaaauuuwwwww’. ZO schattig haha!

♥ Sinds kort hebben we iemand die ons één keer per 2 weken helpt met het huishouden en ik kan je niet vertellen hoe ongelofelijk fijn ik dat vind. Het voelt momenteel (voor bijna iedereen) alsof ik teveel ballen in de lucht moet houden en ik vind het ZO fijn dat ik dan niet in het weekend nog op mijn knieën de badkamer hoef te schrobben. Iedere cent waard!

♥ Flynn die mij tijdens het schrijven van deze blog iedere keer kusjes komt brengen. Ik weet dat het schoolwerkontwijkendgedrag is maar ik probeer het toch te zien voor wat het is: extra kusjes en knuffels van mijn 5jarige en dat maakt mij heel erg blij.

♥ Sinds afgelopen week zijn we bezig met Morris beter te leren slapen m.b.v. een slaapcoach en, ondanks dat het heel zwaar is, is het ZO fijn om de verbeteringen te zien. Hij slaapt al heel wat meer uren achter elkaar en dat heeft hij (en ook wij) zo hard nodig. Ik hoop enorm dat ze doorzetten en we eindelijk weer eens goed zullen gaan slapen!

♥ In de auto zitten en een prachtige lucht zien. Roze, rood en blauw.. Heeft altijd iets magisch.

♥ Ik sport sinds een week of 4/5 weer via Youtube video’s en dat doet mij heel erg goed. Iedere keer begon ik met zogenaamde ‘beginner video’s’ om mij na 3 minuten een totale loser te voelen omdat ik ‘zelfs dat niet kan’. Hoe erg moet het dan wel niet zijn met mijn conditie???? Zo naar om je iedere keer zo negatief te voelen en sporten een negatieve ervaring te laten zijn. Ik besloot om iets te zoeken wat wel lukt én waar ik mij goed bij voel en begon met meer wandelen.. Maarja, de afgelopen weken heeft het vaak dagen aan één stuk geregend en dat stimuleerde niet echt om naar buiten te gaan.

Ik ging dus op zoek naar video’s om binnen te wandelen. Ik wist niet helemaal wat ik zocht maar ik vond de video’s van ‘Walk with Leslie‘ en ondanks dat het ENORM Amerikaans is, en ik daar normaal niet zo van hou, doe ik nu al 4/5 weken minstens 3 keer in de week haar video’s en beleef ik er zoveel plezier aan! Leuk, lekker bewegen, lekker haalbaar. Heel erg fijn! Een aanrader!

Zoals je leest, er zijn véél dingen om dankbaar voor te zijn! :)

Veel sterkte lieve allemaal!

Gerelateerde artikelen

2 reacties

 • Reageren
  Isabel
  19 januari 2021

  Mijn lichtpuntje: een positieve nieuwe post hier, leuk, ik had je gemist!

  • Reageren
   Roos
   20 januari 2021

   Ah superfijn om te horen! <3 dankjewel voor je lieve berichtje!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.