Zomeractiviteit met sate prikker & rietjes!

Je kindje even iets anders te spelen ‘voorschotelen’ zodat jij even iets anders gedaan kan krijgen? ;-) Waarschijnlijk heb je de 3 dingen die je nodig hebt wel in huis, flans je het in 1 minuut in elkaar en spelen maar!

Ik kwam deze activiteit tegen op Pinterest en vond het ZO leuk. Simpel bedacht, super goed voor de fijne motoriek én het grootste pluspunt: je hebt geen bijzondere dingen nodig om het in elkaar te zetten.

Het enige wat je nodig hebt zijn sateprikkers, een stukje klei en rietjes in verschillende kleuren!

Ik denk dat deze activiteit het leukste is voor kindjes tussen de 2,5 en 3,5 jaar. Natuurlijk kan dit afwijken, ieder kind ontwikkelt zich anders, maar om je een kleine richtlijn te geven is dit wel handig! Flynn van 3,5 jaar vond het een hele leuke activiteit die ook goed te doen was, voor mijn neefje van bijna 2 was het eigenlijk nog iets te lastig.

Het is de bedoeling dat je een aantal sateprikkers in een stukje klei steekt. Rechtop zoals je kunt zien op de foto. Knip rietjes in verschillende kleurtjes in kleine stukjes, hoe kleiner hoe moeilijker, en schuif 1 stukje van elke kleur om een sateprikker heen.

Geef het bakje met de stukjes aan je kind en vertel hem of haar dat hij/zij de kleurtjes uit mag gaan zoeken en mag ‘rijgen’ aan de juiste sateprikker. Zoals je kunt zien op de eerste foto nam mijn zoontje dit zeer serieus ;-)!

Hij vond het heel erg leuk en had binnen no time alle sateprikkers voorzien van een kleurtje! :) Je merkt dat ze er ook steeds handiger en sneller in worden. Trainen maar die fijne motoriek haha!

Je kunt deze activiteit ook heel makkelijk buiten doen of meenemen in je tas ergens naar toe. Net als het puzzeltje van ijslolly stokjes, handig voor speelplezier op bijvoorbeeld een lekker terrasje!

Heel veel plezier met deze activiteit en mocht je het ook gaan maken, laat je mij dan een foto zien op Instagram? :D @lifebyrosie!

Gerelateerde artikelen

1 reactie

 • Reageren
  Linda
  14 augustus 2019

  Je kunt ook een patroon laten rijgen.. dus bijv. Rood groen blauw en dat steeds opnieuw.. weer iets moeilijker.. of blauw, blauw, rood, groen, groen, rood en weer opnieuw. Thanks voor het idee

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.