Meer rust in je hoofd door creatief aan de slag te gaan (ook als je niet creatief bent!)

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten ben ik op dit moment thuis. Ik ben gestopt met werken bij mijn laatste werkgever en zit nu even in-between-jobs. Omdat de laatste weken ontzettend hectisch waren en mijn energieniveau echt aan de grond zat besloot ik de eerste 2/3 weken gewoon eens even rustig aan te doen. Niet gelijk volop in het sollicitatieproces kruipen maar even de tijd nemen om tot mijzelf te komen en wat meer rust in mijn hoofd te krijgen.

♥ Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Xenos! ♥

Ik had verwacht dat dit redelijk snel zou gaan maar boy was i wrong ;-)!

Loskomen van het hele ritme wat werken met zich meebrengt, de drukte in mijn hoofd en in mijn lijf kon ik maar niet van mij afschudden. Ik was veelal onrustig, te onrustig om bijvoorbeeld een boek te lezen en ik hing dan ook al snel de meeste avonden voor de televisie. Maar ja, daar voelde ik me ook niet goed door!

Een tijdje geleden was ik behoorlijk fanatiek aan het waterverven en toen Xenos mij benaderde of ik niet eens kennis zou willen maken met het uitgebreide hobbyassortiment zei ik natuurlijk gelijk ja. Misschien ging dit mij wel helpen! Ik kreeg een fantastisch creatief pakket opgestuurd met allerlei producten van de hobby afdeling.

Wat veel toffe spulletjes hé? En dit is nog niet eens de helft van wat ze allemaal in de winkels en online hebben liggen. Van spullen voor handletteren, bulletjournals en waterverf tot borduren (mijn volgende project), het bewerken van leer met slagstempels of het opleuken van je kleding met patches en textielverf. Ik werd er in ieder geval heel blij van en toen ik het waterverf palletje zag liggen ben ik gelijk weer aan de slag gegaan!

Aan creativiteit kan soms zo’n beladen gevoel hangen. Mensen zeggen al gauw: ‘ja maar ik ben helemaal niet creatief’ of ‘ik kan dat toch niet’. Waarom eigenlijk?

Het gaat om het proces, niet om het resultaat!

Het ‘niet creatief’ zijn is vaak een label wat je opgeplakt krijgt zodra mensen door de jaren heen (je ouders, vriendinnetjes, juf op de basisschool of leraar handvaardigheid bijvoorbeeld) de uitkomst van jouw creatieve proces misschien niet mooi vinden. Maar creativiteit hóeft helemaal niet te draaien om de uitkomst, het gaat juist om het proces! Boeiend of je een schele vogel schildert of dat je geen steek recht kan borduren, als jij er plezier in hebt is het toch al goed!

Ik kan soms ook met verwondering kijken naar mensen die van nature enorm getalenteerd zijn op een bepaald creatief gebied. Mensen die prachtig kunnen tekenen of schilderen, ja ik kan daar ook best jaloers op worden hoor! Mensen denken juist vaak van mij dat ik heel creatief ben maar voor mijn gevoel ben ik dat niet van mijzelf. Ik bén creatief omdat ik vaak creatieve dingen dóe, maar ze zelf bedenken doe ik weinig. In de keuken kan ik het ene na het andere recept zelf in elkaar ‘flansen’ maar zelf iets creatiefs bedenken? Ik maak eerder iets na van Pinterest.

Ik word er rustig van.

Maar is dit dan erg? Maakt dit mij een minder creatief persoon? Ik denk van niet. Ik vind het gewoon fijn om creatief bezig te zijn en dat is het. Punt. Niks meer niks minder, wat de uitkomst er ook van is.

Het is natuurlijk leuk als iets mooi uitpakt, dat snap ik ook wel. Ik schilder niet voor niets heel vaak cactusjes omdat die relatief makkelijk te maken zijn haha. Maar ik probeer dit gevoel heel bewust te negeren. De laatste week ben ik weer een aantal avonden aan het waterverven geweest en ik merk dat ik eindelijk tot rust kom. Een kopje thee er bij, kaarsjes aan, Flynn in bed en gewoon in stilte mijn ding doen.

Tijdens het verven denk ik weinig na over wat ik nou precies aan het doen ben, ik laat het lekker een beetje gebeuren, en dat geeft mijn hoofd juist de tijd om orde te scheppen in mijn gedachtenchaos ;-)! Wat hierbij ook goed kan helpen is het gebruik maken van een bulletjournal! Helemaal hip op dit moment :)! Ik ben er zelf te chaotisch voor maar ik kan me voorstellen dat als je je gedachten graag praktisch structureert een bulletjournal heel tof kan zijn.

Dankjewel Xenos voor deze toffe samenwerking, mocht je ook op zoek zijn naar spulletjes om lekker creatief aan de slag te gaan? Duik dan eens de dichtstbijzijnde Xenos in of shop online! ♥

Gerelateerde artikelen

13 reacties

 • Reageren
  Darina
  10 april 2018

  Prachtige spullen! Je hebt me wel op ideeen gebracht om creatiever bezig te zijn. Op dit moment zijn mijn gedachten ook een chaos :) waar wel meer structuur in mag komen.
  Darina onlangs geplaatst…Dit zijn de 10 moderegels die ik altijd toepasMy Profile

 • Reageren
  Kelly
  10 april 2018

  Heerlijk om creatief bezig te zijn. Ik ben de hele dag eigenlijk creatief met mijn werk :)
  Kelly onlangs geplaatst…Etude House Blend For Eyes Oogschaduw paletteMy Profile

 • Reageren
  Susan | Since1994
  10 april 2018

  Ik ben eigenlijk altijd wel ‘creatief’ geweest en deed daar vroeger heel veel mee. Tegenwoordig eigenlijk helemaal niet meer. Misschien moet ik het eens oppakken :)
  Susan | Since1994 onlangs geplaatst…De leukste city posters voor bij jou in huisMy Profile

 • Reageren
  Eveline
  10 april 2018

  Leuk pakket!
  Soms schilder ik gewoon in een kleurboek (voor volwassenen). Niet het toppunt van creativiteit maar wel heel leuk en ontspannend om te doen. 😉

 • Reageren
  irene | tussenmarsenjupiter
  10 april 2018

  Fijn dat je op die manier wat rust kan vinden! Zit ook tussen twee jobs in en ik begrijp je gevoel. Bij mij is het niet zozeer dat ik moeilijk van het werkritme los kom, maar eerder dat ik constant het gevoel heb dat ik heel nuttige dingen zou moeten doen omdat ik thuis ben. Ik zou heel graag met borduren beginnen maar ik wacht het nog even af of het niet een of andere opvlieging is en ik er binnen twee weken geen zin meer in heb. Het lijkt me alleszins heel leuk om zelf iets te maken.
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Deze week #8My Profile

 • Reageren
  Jenn
  10 april 2018

  Wat een leuke samenwerking! Ik ga zeker eens bij xenos kijken :)
  Jenn onlangs geplaatst…Het is Digitale Detox WeekMy Profile

 • Reageren
  Jessica
  10 april 2018

  Dit is een leuke blogpost en samenwerking!
  Ik vind het heerlijk om af en toe lekker creatief te rommelen. Al is het maar een simpele onderzetten van strijkkralen maken, haken, kleuren tot mijn bullet journal bijwerken.
  Jessica onlangs geplaatst…Tag – Van 10 tot 1 – terugtellenMy Profile

 • Reageren
  Simone | All Day Jewels
  10 april 2018

  Wat een leuke samenwerking en wat hebben ze leuke spullen om iets creatiefs mee te doen. Ik denkt dat ik wel creatief ben. Ik bedenk en maak zelf namelijk sieraden. Het schiet er te vaak bij in maar fotografie vind ik ook leuk om te doen!

 • Reageren
  Gelukjes van Maris
  10 april 2018

  Heerlijk hier is het ook echt mijn uitlaatklep, hoofdleegmaker. Ik word er héél gelukkig van ( vandaar ook de naam van mijn blog) als ik niet crea bezig kan zmijn ben ik niet happy. Op mijn werk gebruiken we ook vaak creativiteit in het revalidatieproces. En hoe vaak ik dan niet te horen krijg: maar ik ben niet creatief..en hoe tof is het dan wanneer mensrn zichzelf verbazen wat ze in zich hebben.

  X
  Gelukjes van Maris onlangs geplaatst…Handlettering en doodlesMy Profile

 • Reageren
  Nienke
  11 april 2018

  Wat een leuk pakket! Toen de tekenboeken voor volwassenen zo trendy waren heb ik dat een periode intensief gedaan. Het heeft toch wel effect! Maar inmiddels doe ik het nooit meer. Ik zou er eigenlijk wel weer tijd voor vrij moeten maken. Heerlijk ontspannen.

 • Reageren
  Anneleen
  12 april 2018

  Wat een toffe spulletjes! Xenos is zo’n leuke winkel! :) Ik kan er nauwelijks komen zonder iets te kopen! ;)

 • Reageren
  Janine
  15 april 2018

  Leuk zeg , wat een verwen pakketje!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.