Maak zelf dit leuke eierdopje voor Pasen in 5 minuutjes!

Pasen staat weer voor de deur en als er iets is wat daarbij hoort zijn het natuurlijk eieren. Hoe leuk is het om deze eierdopjes te maken, in slechts 5 minuutjes, en hiermee de tafel op te fleuren?

Eierdopjes zijn van die dingen die je zelden echt gebruikt (in ieder geval, wij echt nooooit) maar tijdens Pasen is het wel heel erg leuk om je tafel leuk aan te kleden. En dan staan eierdopjes toch wel erg gezellig!

Tof toch als je in met een uurtje van je tijd zo 6 of meer van deze eierdopjes in elkaar zet. En het leuke is? Je hebt eigenlijk maar 2 dingen nodig. Een toiletrol en touw.

De bloemetjes pluk je vlak voordat je gasten komen even uit je tuin, een struik in de buurt of koop 1 tak met kamille of gipskruid bijvoorbeeld als je geen tuin hebt :)!

Aan de slag!

Je hebt dus een toiletrolletje nodig. Hier haal je 2 eierdopjes uit dus als je 6 eierdopjes wil maken heb je 3 rolletjes nodig. Verder heb je bovenstaand touw nodig, een schaar en wat bloemetjes.

Knip het toiletrolletje doormidden. Knoop het touw om het rolletje heen en duw het knoopje naar de binnenkant zodat je deze niet meer ziet. Nu ga je, heel precies, het touw er omheen wikkelen totdat je het toiletrolletje niet meer ziet.

Blijven omwikkelen en omwikkelen. Als laatste maak je een knoopje in het touw en deze draai je ook naar de binnenkant. Pak het stukje bloesem of een mooie bloem of takje en steek deze door het touwtje heen.

En klaar ben je al! Is het niet leuk? En staat het niet gezellig? Ik word altijd heel blij van zulke simpele diy’s! Vooral als je alleen maar dingetjes nodig hebt die je hoogstwaarschijnlijk al in huis hebt :)!

Veel diy plezier voor Pasen! <3

Dit artikel niet vergeten? Pin dan bovenstaande afbeelding op je Pinterest bord! <3

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Audrey
  17 april 2019

  Wat slim bedacht, zeg! Dit ziet er echt tof uit.
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: Paastaart met lemon curd, yoghurt en mangoMy Profile

 • Reageren
  Audrey
  17 april 2019

  Wat slim bedacht, zeg! Het ziet er echt superleuk uit inderdaad.
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: Paastaart met lemon curd, yoghurt en mangoMy Profile

 • Reageren
  Mieke
  19 april 2019

  Geweldig, fijne Pasen samen! (Volgend jaar met z’n 4-en!) 🐣☀️🤗

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.