Een prachtige krans met vetplanten maak je zo!

Afgelopen zaterdag ging ik samen met mijn vriendin naar een workshop waar we een krans met vetplanten maakten. Het was een workshop maar eigenlijk was het meer gezellig samen freubelen :)! Ik ga je vandaag vertellen hoe ik deze mooie krans maakte!

Word jij ook zo blij van een bosje bloemen op de vaas? Of iets anders heel erg moois in huis wat je iedere keer ziet zodra je door de deur loopt? Ik kan echt enorm genieten van een opgeruimde tafel met een mooie bos bloemen er op, of in dit geval.. Een mooie krans!

Een tijdje geleden vroeg mijn vriendin of ik het leuk vond om samen een krans te gaan maken. Via via kende zij mensen die dit gingen doen en afgelopen zaterdag stapten we samen in de auto richting Almelo om een krans in elkaar te zetten.

Mensen denken altijd dat ik heel creatief ben maar met dit soort dingen heb ik altijd het gevoel dat ik hier helemaal niet goed in ben. Vooral de vraag: waar moet je beginnen? Maar uiteindelijk viel het heel erg mee en vond ik het alleen maar ontzettend leuk. We hebben echt een paar uur zitten plakken, uitzoeken, de plantjes knippen etc. etc. Heerlijk priegelwerk.

We begonnen met een lege krans van takken. Deze bekleed je heel lichtjes met tilantia mos. Dit zijn hele dunne sliertjes die je, zonder lijm, op je krans neer kunt leggen. Dit haakt zich vast aan alle uitsteeksels van het hout en biedt gelijk een laagje wat de gaten in de krans een beetje opvult zodat je hier ook plantjes op kunt lijmen.

Daarna gingen we aan de slag met de plantjes. De vrouw die de workshop gaf had allerlei verschillende vetplantjes meegenomen in verschillende soorten, maten en kleuren. Daarnaast had ze ook nog allerlei houten figuurtjes, stukjes schors of stokjes meegenomen die je zou kunnen gebruiken. Ik besloot alleen voor plantjes te kiezen.

Ik begon met het maken van verschillende groepjes met de vetplanten. Het gemakkelijkst vond ik het om eerst een wat grotere vetplant op te plakken en daaromheen allemaal kleinere vetplantjes van verschillende kleuren en texturen. Ik vond bijvoorbeeld de tilantia vetplant, die met de sprietjes, ook onwijs leuk als afwisseling.

Ik maakte eerst 4 verschillende groepjes op de krans en breidde deze steeds meer uit totdat ze elkaar bijna aanraakten. Ik bleef maar plakken haha. Ik vond het vooral heel leuk om ook heel veel hele kleine plantjes te gebruiken ter opvulling zodat je weinig gaten hebt en het allemaal echt heel vol wordt. Vergeet ook vooral de zijkanten niet als je de krans wil neerleggen op tafel (zoals ik), je kijkt er dan namelijk ook vaak vanaf de zijkant naar. Als je de krans op wil hangen is het vaak mooier om aan de onderkant wat meer planten te doen en de onderkant wat leger te laten.

Het uiteindelijke resultaat :)! Ik ben er heel erg blij mee! Aangezien vetplanten heel weinig water nodig hebben is de kans groot dat je er wel een maand of 3 plezier van kunt hebben. Ik ben heel benieuwd of de krans zo lang mooi blijft maar voor nu staat hij prachtig te shinen op onze eettafel!

Echt een aanrader om zelf te gaan maken. Helemaal niet moeilijk en je hebt ook helemaal niet veel verschillende dingen nodig. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust in de comments! Ga ik mijn best doen ze te beantwoorden ♥.

Fijne dag lieve allemaal!

Gerelateerde artikelen

4 reacties

 • Reageren
  Gelukjes van Maris
  9 maart 2020

  Eel tof. Wat voor lijm heb je gebruikt?
  X

 • Reageren
  Darina
  10 maart 2020

  Wat een mooie en originele krans!
  Darina onlangs geplaatst…Interieur | De verbouwing van onze keuken en woonkamerMy Profile

 • Reageren
  Milou
  10 maart 2020

  Héél erg mooi! Ik hou echt van zulke dingen. Hier zou het alleen geen succes zijn met de katten. Zou ‘m dan beter op kunnen hangen, anders ligt hij al na 1 dag in stukken denk ik, haha. :’)
  Milou onlangs geplaatst…Leuke achtergronden voor je telefoon: paaseierenMy Profile

 • Reageren
  Rachel Kromdijk
  10 maart 2020

  Wauw wat heb je dit super leuk gedaan zeg
  Rachel Kromdijk onlangs geplaatst…Rolschaatsen pimpen, cleanen & lichtgevende wielen testenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.