Diy: stempels maken van gummen

2.

Ik kwam het al zoveel tegen op blogs en op Pinterest: het zelf maken van een stempel van gum! Het leek me leuk om me daar eens aan te wagen. Niet gelijk een heel moeilijk figuurtje maar gewoon simpel om het uit te proberen!

1.

Ik had me er eigenlijk helemaal niet echt in ‘verdiept’. Ik kocht gummen en ik had nog een setje met scherpe mesjes liggen, daarmee moet het vast lukken.

Nou, opzich lukt het prima om een simpele stempel te maken (zoals dit rondje) maar voor het maken van echt leuke stempels heb je toch echt wel een ander ‘snij’ setje nodig. Toen ik eenmaal klaar was met deze DIY kwam ik er achter dat je bepaalde setjes kunt kopen met een mesje met een soort van geultje. Hiermee snij je veel makkelijker stukjes gum weg. Veel makkelijker dan dit moeilijke gedoe van mij ;-)! Doet me denken aan het eerst in elkaar zetten van iets en daarna de handleiding lezen….? Schuldig ;-)!!

Maar ik moet eerlijk bekennen: de kans dat ik me hier nog eens aan waag is klein. Ik ben niet zo van het kleine priegel werk. Ik vond deze stempel maken al een gepriegel, laat staan als je mooie, precieze stempels met quotes of diertjes o.i.d. wil maken. Maar ik kan me ook voorstellen dat mensen dit heel erg leuk vinden om te doen. Lekker een beetje prutsen en iets ‘perfectioneren’!

Wat je nodig hebt voor zo’n simpele stempel als de mijne ( ;p):
– Een gum
– Een scherm mesje
– Een potlood of pen

Teken een cirkel (of ieder ander figuur) op de gum en snij de overtollige gum weg zodat je alleen het rondje overhoudt. En that’s it! Je hebt een stempelkussen nodig om er een stempel mee te maken óf je gebruikt bijvoorbeeld verf om mee te stempelen. Ondanks dat ik deze diy niet zo heel geslaagd vond (lag meer aan mij dan aan de diy) heb ik er uiteindelijk toch iets heel leuks mee kunnen maken.

Maar dat laat ik je volgende week zien! ;-)

Veel liefs!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

10 reacties

 • Reageren
  chucky1012
  5 januari 2016

  Leuke DIY ;-)
  Zo heb je altijd iets orgineels en wat niet te koop is.

  Xoxo

 • Reageren
  Curly Creative
  5 januari 2016

  Ik denk dat deze stempel erg leuk is om je eigen inpakpapier te maken!

 • Reageren
  Nellie
  5 januari 2016

  En tip: die snij/guts setjes hebben ze tegenwoordig gewoon voor n leuk prijsje bij de hema!

 • Reageren
  maud
  5 januari 2016

  Met die gutsjes gaat het echt veel makkelijker, ik zou het toch nog een kans geven ;-)

 • Reageren
  Veerlez
  5 januari 2016

  Met een echt gutssetje gaat het inderdaad veel beter! Ik guts ondertussen alweer bijna 10 jaar en ik vind het heerlijk! Helaas kon ik dat niet meer doen door mijn slechte polsen, ik kon die kracht niet meer zetten! Dus toen ik vorig jaar ontdekte dat je ook kon gutsen in gummen, toen ben ik weer helemaal begonnen! Ik moet zeggen dat ik het setje wat je gebruikt in deze post, gebruik wanneer ik onderweg ben, ik vind het een heerlijk makkelijk setje, je hebt er fijne houvast mee! Maar mijn guts setje is ook hemels.

  Als iemand overigens benieuwd is naar wat je alllemaal zou kunnen gutsen, bekijk dan even de site van Luus, luusjeindelucht.nl (ik hoop dat ik nu niet in de spam terecht komt!) zij heeft afgelopen jaar zelfs allemaal portretten gemaakt, echt fantastisch! Ze heeft ook op de Hema blog allerlei posts over stempels maken gezet!
  Nou dat was mijn reclame praatje ;)

  • Reageren
   Roos
   5 januari 2016

   Nou zeg wat een reclame praatje :p! Haha nee leuk juist om ideeën uit te wisselen toch! :D XX

 • Reageren
  Anneleen
  5 januari 2016

  Oh wat een leuke DIY! Dit wil ik binnenkort ook eens gaan proberen :)

 • Reageren
  Amy
  5 januari 2016

  Leuk om te doen he?!
  Bij de Hema verkopen ze een setje gutsen waarmee je heel precies kunt werken. ideaal om stempels mee te maken!

  • Reageren
   Roos
   5 januari 2016

   Nou, ik vond het dus niet zo’n succes ;-)!

 • Reageren
  Miss Paperfection
  5 januari 2016

  Heel simpel maar leuk. Ik heb een tijdje geleden zo’n gutssetje gekocht maar durf er eerlijk gezegd niet goed aan te beginnen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.