DIY fantastische waterbaan met flessen

Waterbaan van flessen 4

Met het warme weer van de afgelopen dagen kunnen de kindjes weer lekker buiten spelen. Niets leukers dan lekker kliederen met water! Ik maakte deze fantastische waterbaan van lege flessen en een houten plank, gegarandeerd uren speel plezier!

Toen Yvette van VETTT.nl vroeg of ik mee wou werken aan de VETTT Summer Special, een digitaal tijdschrift vol leuke dingen om te doen met kids + DIY’s zei ik natuurlijk gelijk ja! 1 juli komt het digitale tijdschrift uit, als je dit tijdschrift ook wil downloaden én mijn aandeel wil zien kun je je via haar site inschrijven!

Deze fantastische waterbaan is mijn aandeel! Een DIY voor kids in de zomer móet natuurlijk waterpret bevatten. Ondanks dat Flynn nog een beetje klein is om hiermee te spelen zette ik deze toffe waterbaan in elkaar, kijken of ik mijn neefjes en buurkindjes blij mee kan maken ;-)!

Waterbaan van flessen 3

Spelen met water is het leukste wat er is, toch? Met een paar lege flessen, een plank en ongeveer anderhalf uur aan tijd zet je deze fantastische waterbaan in elkaar. Gegarandeerd uren speelplezier! ♥

Wat heb je nodig?

Een houten plank om het aan te bevestigen (tip: je kunt ook een pallet gebruiken!)
Lege flessen, het liefst in verschillende formaten.
Een schaar
Een scherp mes
Een stuk of 20 kleine schroefjes
Een boormachine

Aan de slag!

1. Bedenk hoe je de flessen wil gebruiken. Wil je alleen grote flessen om en om gebruiken en deze aan één kant open knippen of wil je bijvoorbeeld juist een wirwar van kleine flesjes maken? Onthoud het goed of maak er even een tekening van.

2. Knip de flessen op maat. Ik vond het het gemakkelijkst om met een scherp mes een gaatje in de flessen te snijden en daarna met een schaar de flessen te knippen zoals ik in gedachten had.

Waterbaan van flessen 1Waterbaan van flessen 2

3. Bevestig de flessen zoals jij in gedachten had door middel van schroefjes. Het ligt er heel erg aan hoe dik je plank is hoe je dit aan moet pakken. Als je een dunne plank hebt kun je de schroefjes er één voor één in boren. Ik raad aan om een fles met minstens 2 schroefjes te bevestigen, dit omdat de fles anders teveel kan bewegen en je water niet goed zal overlopen in de volgende fles.
Als je een dikke plank hebt is het het handigst om eerst een gaatje voor te boren, de schroefjes er iets in te draaien met je vingers en daarna de schroeven vast te boren. Scheelt je een hoop geklungel ;-)!

4. Zorg dat je de open gedeeltes goed boven elkaar hangt en houdt er rekening mee dat als het water snel stroomt (omdat je kind bijvoorbeeld heel enthousiast water blijft gieten) er veel overheen kan gaan als er te weinig speling is!

Waterbaan van flessen 5

Je waterbaan is klaar! Pak je emmertjes, schepjes, gieters en vormpjes, heel veel spetter plezier gewenst!

handtekening Lifebyrosie.nl

Pin bovenstaande afbeelding om deze DIY
later nog eens terug te kijken!

Gerelateerde artikelen

7 reacties

 • Reageren
  Frauke
  24 juni 2016

  Wat leuk gemaakt! Speelgoed hoeft helemaal niet superstrak of duur te zijn! Dit ziet er echt plezant uit voor kindjes. Wel even opletten dat ze zich niet snijden aan de randen van de flessen, die zijn altijd zo verraderlijk (ik spreek vooral uit eigen ervaring haha). X
  Frauke onlangs geplaatst…Vrolijke vrienschapsarmbandjesMy Profile

 • Reageren
  Monique | WritingMonique
  24 juni 2016

  Oh, dit vind ik zo cool!
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Superhelden Comics SpaarpotMy Profile

 • Reageren
  Vicky
  24 juni 2016

  Super leuk!
  Ik zou onderaan wel een emmertje zetten zodat je het water kunt hergebruiken en je gras niet te nat wordt en verpieterd.
  Maar voor de kids zal het hoe dan ook een hoop plezier opleveren :)

  • Reageren
   Roos
   24 juni 2016

   Dat is ook de bedoeling :D! Lekker met emmertjes, schepjes en vormpjes aan de slag! Water scheppen en er weer bovenin scheppen etc!

 • Reageren
  Bertine
  24 juni 2016

  ah wat een leuk idee! geweldig!
  Bertine onlangs geplaatst…Life is too short to have boring hairMy Profile

 • Reageren
  Daphne
  27 juni 2016

  Wat leuk! Die kleintjes kunnen echt geen genoeg krijgen van water. In iedere plas moet gestampt worden en met iedere gieter gesleurd dus maken het waterbord.
  Daphne onlangs geplaatst…Favoriete zomeruitverkoopjes Dress to impressMy Profile

 • Reageren
  Ineke
  28 juni 2016

  Oooooh wat leuk :)
  Ineke onlangs geplaatst…Smashcake: de giant cupcakeMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.