5 ‘busy bag’ ideeën voor rustige momenten met je kind! (deel 2!)

Vorige week vertelde ik over busy bags, waarom ik er mee aan de slag ging en deelde ik de eerste 5 ideeën! Vandaag deel ik er nogmaals 5, ik ben benieuwd of jullie weer zo enthousiast zijn!

Busy bags, een fenomeen wat ik tegen kwam op Pinterest en wat niets meer of minder betekent dan een activiteit in een zakje voor je kind. Een activiteit die hij/zij alleen kan uitvoeren en er hopelijk voor zorgt dat jij even je handen vrij hebt ;-)!

Met een baby op komst leek mij dat een heel goed idee dus ik ging aan de slag!

Deel 1 met 5 ideeën voor ‘busy bags’ lees je hier!

Vandaag deel ik weer 5 toffe ideeen voor busy bags! Bijna alles kocht ik bij Action of maakte ik met dingetjes die ik overal in huis bij elkaar heb gescharreld. Wees creatief, struin Pinterest af en probeer het ook eens zou ik zeggen!

1.Cijfers en stickers.

Je hebt stukjes karton nodig, een zwarte stift en stickers met cijfers er op. Schrijf op een stukje karton de cijfers 0 t/m 9 (of tot hoe ver je stickers gaan). Laat je kind de juiste sticker bij het juiste cijfer zoeken.

2. Kleuren bij elkaar zoeken.

Je hebt gekleurde mini wasknijpertjes nodig, een stukje karton of dik papier en stiften in dezelfde kleuren als de wasknijpers. Ik kocht deze leuke gekleurde mini wasknijpertjes bij de Action!

Verder spreekt de activiteit waarschijnlijk voor zich. Ik gooide van iedere kleur een stuk of 3/4 wasknijpertjes in een zakje en maakte met de stiften gekleurde vakjes. Het is de bedoeling dat je kind een wasknijpertje uit het zakje haalt en deze bij de juiste kleur op het karton knijpt. Zo oefen je de kleuren en tegelijkertijd de fijne motoriek!

3. Uit de knoop!

Ik vond deze 4 houten ringen en stevig suede draad nog ergens tussen mijn knutselspullen en bedacht mij hoe leuk het zou zijn om er een opdracht van te maken dat Flynn moet proberen alle ringen en het touw los moet zien te krijgen. Simpele knopen, het touw om het hout heen wikkelen en uit de knoop halen maar!

4. Mini puzzeltjes van lolly stokjes

Ik liet al eerder in deze blog zien hoe je van ijslolly stokjes super leuke puzzels kan maken en voor een busy bag maakte ik deze kleinere versie er van! Maak met stiften tekeningetjes op ijslolly stokjes die op elkaar aansluiten, gooi ze bij elkaar in een zakje en laat je kind puzzelen!

5. Stickers & wasknijpers.

Je hebt hiervoor de gekleurde wasknijpertjes weer nodig en stickers in verschillende kleuren :)! Het is de bedoeling dat je kind de juiste kleur van de wasknijper bij de juiste kleur sticker ‘knijpt’.

En dat waren weer 5 ideeën! Ik deed alle zakjes in een grote doos en leg deze in de la onder ons bed. Als ik de baby aan het voeden of verschonen ben (of gewoon even een rustig kwartiertje nodig heb) mag Flynn een zakje uit de doos uitkiezen!

Ik had geen puf meer om een hele leuke doos te maken dus gebruikte ik een doos van een speelkleed wat ik van mijn zussen kreeg haha. Dat kan ook prima :)!

Ik ben benieuwd of jij nog leuke ideeën hebt, deel je ze met mij in de reacties?!

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Audrey
  31 juli 2019

  Echt heel leuk! Ik vind die stickertjes/gekleurde wasknijpertjes het leukst.
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: citroen-frambozenslof met meringueMy Profile

 • Reageren
  Ilona
  16 augustus 2019

  Super leuke ideeën, (31 weken en zoontje van 3,5 dus ga het zeker proberen!) Ik heb al van alles hiervoor in huis, kon alleen de stickers niet vinden, welk stickerboek is het voor de cijfers en gekleurde stickers? Ook van de action begrijp ik?

  • Reageren
   Roos
   23 augustus 2019

   Ja is ook van de Action maar het assortiment qua stickers verandert daar nog wel eens! Even goed in de gaten houden :)!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.