TIPS: tweedehands shoppen!

o-MACKLEMORE-THRIFT-SHOP-facebook

Gisteren zagen jullie in mijn shoplog dat ik op de rommelmarkt een aantal leuke dingen gescoord heb! Heel vaak krijg ik de vraag van vriendinnen hoe ik daar dan leuke spulletjes vind tussen die bergen rotzooi.. En dat begrijp ik ook wel, als je de eerste keer zo’n enorme hal binnenkomt met 1000 kramen vol ‘rotzooi’ kan het echt lijken alsof je er nooit iets leuks tussen zal vinden! Maar met een beetje geduld en een paar tips kom je zeker een heel eind!

1. Voor dat je naar de rommelmarkt gaat zorg er voor dat je genoeg klein geld mee hebt en een makkelijke tas (ik draag altijd een rugtas) bij je hebt! Je wil echt een tas hebben waar je iets in kwijt kan maar waarvan je niet binnen een uur een zere schouder hebt!

2. Loop rustig langs de kramen en bekijk ook de mensen áchter de kramen. Dit klinkt misschien heel bevooroordeeld maar dit is echt de manier waar op ik ‘scan’. Vaak kun je al aan de mensen achter de kraam zien wat voor spullen ze verkopen. De kleding die ik koop op rommelmarkten koop ik dan ook vaak bij kramen waar jonge meiden van mijn eigen leeftijd achter staan!

3. Bekijk de kleding goed. Zitten alle knopen er nog aan? Zitten er geen gaatjes in? Laten de naden nergens los? Zitten er vlekken in? Echt, bekijk elk kledingstuk goed, er zit zo vaak kleding tussen waar een gaatje in zit of vetvlekken op zitten bijvoorbeeld, je wil niet van dit soort ‘domme’ en onnodige miskopen doen!

4. Koop niet iets ‘omdat het zo goedkoop is’. Natuurlijk speelt het mee dat dat ene leuke shirtje ‘maar’ €2.50 is.. Maar als je ‘m uiteindelijk nog niet draagt is het nog €2.50 te veel, toch?!

5. Laat je niet opjutten door verkopers. Sommige verkopers zijn zó dominant aanwezig als je bij de kleding staat te kijken, hier houdt ik to-taaaaal niet van. Vreselijk vind ik het zelfs! Ik negeer ze altijd een beetje of zeg hmmhmm.. of doe een beetje kortaf. Sommige mensen kunnen zich zo opdringen dat je je bijna verplicht voelt om het te kopen, absoluut niet in meegaan want dat worden gegarandeerd miskopen!

6. Als je twijfelt, niet doen. Ik merk het vooral met tweedehands dingen: waar ik tijdens het shoppen al over twijfelde draag ik later bijna nooit. Zonde natuurlijk, ik weet niet waar het mee te maken heeft (misschien toch omdat het dan zo goedkoop is..?) maar ik zou je aanraden het niet te doen!

Ik denk dat deze tips bijna allemaal (behalve het scannen van mensen achter de kraam) ook gelden voor het winkelen in kringloopwinkels. Thriftshoppen is super leuk, neem er de tijd voor en je gaat vast en zeker met een paar leuke, goedkoop gescoorde dingetjes naar huis! Have fun!

handtekening rosie

 

Bron foto.

Gerelateerde artikelen

20 reacties

 • Reageren
  Kirsten
  11 september 2013

  Fijne tips (: je hebt laatst super leuke dingen gescoord!

 • Reageren
  Natasja
  11 september 2013

  Erg goede tips en ze klinken allemaal ook erg logisch. Goed om in je achterhoofd te houden wanneer je naar een rommelmarkt gaat.

 • Reageren
  Sophie
  11 september 2013

  Wat een goede tips! Ik ben het helemaal met je tips eens:) Ik heb ook echt een hekel aan die verkopers die je helemaal op zitten te jagen.

 • Reageren
  Yara
  11 september 2013

  Hele fijne tips. Ik durf niet tweedehands kleding te kopen; ik ben altijd bang dat de items stinken of niet meer goed zijn.. You know. Moet maar eens gaan kijken!

 • Reageren
  Dionne
  11 september 2013

  Handige tips!

 • Reageren
  Farah
  11 september 2013

  Ik heb juist altijd bij tweedehands dingen (of nouja, kringloop vondsten): bij twijfel wél doen. Anders laat je zo’n mooie vondst schieten.
  Maar dat is natuurlijk ook wel een verschil tussen gewoon tweedehands kleding of een mooi kringloop stoeltje. Tweedehands kleding moet ook echt helemaal perfect zijn, wil ik het kopen. Want heb ook al menig miskopen gehad ;).

 • Reageren
  Wendy (B)
  11 september 2013

  Mensen die zicht opdringen: wrong.
  Of die je neus er bijna afbijten.
  Dan heb je nog van die types die denken dat ze alles weten en specialist zijn.
  Vriendelijkheid is de boodschap!

 • Reageren
  Mirjam - Jewelyz
  11 september 2013

  Handige tips!

 • Reageren
  MySimplySpecial
  11 september 2013

  Handige tips!

 • Reageren
  Marieke
  11 september 2013

  Goeie tips! Veel kringloopwinkels hebben tegenwoordig al wel een pinautomaat trouwens. Ik werk vrijwillig in een kringloop en nu vis ik regelmatig wat mooie kleding, schoenen of tassen weg. Gewoon zelf even de kwaliteit checken. Voor mij is het trouwens ook heel leuk om de klant te observeren zoals jij de verkoper inspecteert.

 • Reageren
  Stephanie
  11 september 2013

  Je hebt gelijk hoor :) goede tips!
  En mensen die zich opdringen zijn wreed irritant..

 • Reageren
  Sabine
  11 september 2013

  Ik ben ook gek op alles tweedehands! Vooral kringloopwinkels, maar ook rommelmarkten. Ik denk dat inmiddels bijna 90% van de inhoud van mijn kledingkast tweedehands is. Ik vind vooral tip 4 een goede tip! Ik moet me altijd inhouden als ik merkkleding bij kringloopwinkels zie. Dan denk ik altijd: Wauw! Zo’n goede deal kan ik niet laten liggen. Maar als het me zelf voor geen meter staat heb ik er uiteindelijk toch niks aan…

 • Reageren
  Ise
  11 september 2013

  Mijn tante had echt een gave voor het shoppen bij de kringloop! Ik begin het nu ook steeds leuker te vinden, zeker als je echt een goede vondst hebt haha :)

 • Reageren
  Ilse
  11 september 2013

  Leuke tips! Ik koop wel vaak wat op rommelmarkten, maar kleding heb ik er nog nooit gekocht.

 • Reageren
  Eline
  11 september 2013

  Goede tips! Ik had ze sowieso al in mijn achterhoofd. Je had misschien nog iets kunnen schrijven over afdingen, enkele tips daarvoor zouden heel handig zijn! De komende zondagen ga ik naar een rommelmarkt en ik ben heel benieuwd of ik mooie koopjes zal vinden.

 • Reageren
  Bychristiana
  12 september 2013

  Leuke tips! Goed opletten idd wat je koopt; zo zocht ik laatst op een rommelmarkt naar mijn laatste ontbrekende Nicci french boek, en zag hem direct op de eerste kraam liggen voor 1 euro. Ik sla het boek open, blijkt dat de eerste 44 bladzijden missen, tja; dan is zelfs 1 euro te veel. Ik koop vooral veel servies en woontijdschriften op rommelmarkten;-)

 • Reageren
  Simone
  13 september 2013

  Tweedehands shoppen is super leuk!
  Zo heb ik net een mooie roze blouse en longchamp tas voor 22,50 gescoord, me like :) Bedankt voor de tip!

 • Reageren
  Estrella
  17 september 2013

  Ik ben zelf geen fan van rommelmarkten omdat ik er totaal geen overzicht heb en ik het vaak te druk vind, maar ik vind kringloopwinkels en tweedehands kledingwinkeltjes wel erg leuk!

 • Reageren
  Tips voor een succesvolle verkoop op de rommelmarkt
  15 april 2019

  […] een goede verkoop toe en natuurlijk VETTT veel plezier. VETTT-blogger Rosanne is ook groot fan van rommelmarkten en schreef er op haar eigen blog al eens […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.