Haal alles uit je Pinterest! | Ebook review

Pinterest heeft nog behoorlijk de status van het ondergeschoven kindje in social media land maar als het aan Dionne (en inmiddels ook aan mij) ligt gaat hier snel verandering in komen! Want je alleen laten inspireren door Pinterest? Je kunt er ZOVEEL meer mee!

Een tijdje geleden benaderde Dionne van Diolifestyle mij via een enthousiast mailtje. Ze vertelde dat ze een boek schreef over Pinterest en hoe je hier, als ondernemer, ontzettend veel bezoekers mee richting je blog (of website) kan trekken én geld kunt verdienen! Of ik dit boek zou willen reviewen?

Het klonk onwijs interessant en omdat Pinterest voor mij altijd nog een beetje voelde als een onbegrijpbare zoekmachine besloot ik ja te zeggen. Daarnaast lees ik Dionnes blog al jaren en steun ik graag andere ondernemers dus 1 en 1 was 2. Ze stuurde mij het boek op en ik las het in een avond uit terwijl ik notitie na notitie maakte. Want er was zoveel om op te schrijven en gelijk mee aan de slag te gaan!

Over Dionne

Een pagina uit haar ebook! Dionne is dus online marketeer en maakte van haar blog haar bedrijf. Door het strategisch inzetten van Pinterest en affiliate marketing kan ze goed leven van haar eigen bedrijf en via haar boek probeert ze mensen te informeren dat iedereen dit kan!

Pinterest strategisch inzetten:

Ik gebruik Pinterest al heel lang maar eigenlijk alleen om mijzelf te inspireren. Om recepten op te zoeken en op te slaan, ideeën op te doen voor knutsels en de babykamer maar bijvoorbeeld ook om informatie op te zoeken over onderwerpen die ik interessant vind of toffe quotes die ik kan gebruiken ter ondersteuning voor mijn blogs of Instagram. Het zelf inzetten om meer verkeer richting mijn blog te krijgen.. Daar doe ik alleen nog weinig aan!

Ik poste wel eens een blog op mijn Pinterest bord maar ik had niet echt het gevoel dat dit iets uithaalde. En dat is eigenlijk ook niet gek. Je kunt niet verwachten dat je eens in de zoveel tijd ‘een keertje een pin maakt’ en daar heel veel uit gaat halen. Er zijn namelijk een heleboel strategieën die je in kunt zetten zodat het wel werkt en daar vertelt Dionne je over in het boek. Het is geen rocket science maar je moet het gewoon doen!

Het is eigenlijk ontzettend zonde dat ik zo weinig doe met Pinterest omdat je Pinterest eigenlijk moet zien als een zoekmachine. Een zoekmachine die zoekt op afbeeldingen. Ik heb honderden blogs online staan vol met lekkere recepten, leuke DIY’s en inspirerende teksten.. Die geen mens meer leest! Simpelweg omdat ik ze niet meer onder de aandacht breng! Pinterest is hier het perfecte medium voor :)!

Dionne vertelt je in 5 hoofdstukken stap voor stap hoe je je Pinterest account voor jou kan laten werken en hoe je ook met Pinterest zelf via affiliate links geld kunt verdienen. Ze vertelt alles heel uitgebreid en stap voor stap waardoor het ook voor heeeeeele technische mensen zoals ik (not) begrijpelijk is.

Dionne weet je gelijk enthousiast te maken om aan de slag te gaan. Ze geeft allerlei kleine en grote tips en tricks om van je Pinterest een succes te maken.

Wat voor mij ook een enorme eye opener was is dat ik Pinterest ook in zou kunnen zetten om bijvoorbeeld mijn e-book of coachingspraktijk te promoten. Ook je social media kanalen kun je via Pinterest onder de aandacht brengen. Ja echt! Ik had er ook nooit over nagedacht haha.

In Amerika is Pinterest al jaren hot and happening en verdienen mensen er duizenden euro’s per maand mee. Ontzettend zonde dat we dit nog zo links laten liggen in Nederland want wie wil er nou niet gebruik maken van een gratis platform waar je heel veel uit kunt halen?

Ik vind het ontzettend gaaf dat Dionne zo’n praktisch boek geschreven heeft hierover en niet al deze tips en tricks voor haarzelf houdt. Sharing is caring, right?

Je kunt het ebook hier bestellen voor slechts €12,95! Ben jij ondernemer? Of wil jij je blog graag laten groeien zodat je er misschien in de toekomst wel veel meer geld mee zou kunnen verdienen? Dan zou ik dit boek echt aanschaffen en aan de slag gaan! <3

En om het gelijk maar in de praktijk te brengen bovenstaande afbeelding! Deze kun je pinnen op je Pinterest bord als je dat leuk vindt ;-)! En als je het leuk vindt om mij te steunen ofcourse! Je kunt mijn Pinterest account hier volgen en als je jouw Pinterest account even achterlaat ga ik je daar ook volgen! Altijd op zoek naar leuke mensen om te volgen soooo let’s do that!

Gerelateerde artikelen

4 reacties

 • Reageren
  Darina
  8 mei 2019

  Mooie review. Ik ben dol op Pinterest en ga ook zeker het ebook bestellen om er veel meer mee te kunnen gaan doen dan dat ik nu doe :)
  Darina onlangs geplaatst…Gelukkige momenten in Parijs #7My Profile

 • Reageren
  Anna
  8 mei 2019

  Ik ben je gelijk gaan volgen via Pinterest, ik wil er ook zeker meer mee gaan doen dit jaar. Een tijdje geleden heb ik het e-book over Pinterest van Digitale Dromers gedownload, hier heb ik ook veel aan gehad. Fijn om te lezen dat het e-book van Dionne je veel praktische kennis heeft opgeleverd. De afbeelding onderaan je blogpost is trouwens niet pin-baar, wat volgens mij wel de bedoeling moet zijn. Misschien valt dit nog aan te passen? :D
  Anna onlangs geplaatst…20 dingen waar ik in april blij van werd!My Profile

 • Reageren
  Ireen de Jager
  1 maart 2020

  Hoi Rosanne, klopt het dat het boek nu €19,95 kost? Groetjes

  • Reageren
   Roos
   2 maart 2020

   Als dat op de site staat zal het vast kloppen :)! Volgens mij had ze inderdaad de prijs aangepast maar dat weet ik niet precies! X

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.